Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Härmed vinkar vi farväl till Laurent Koscielny

Klart: Koscielny till Bordeaux

tis 6 aug 2019 kl 16:10

Efter att Laurent Koscielny vägrade följa med på försäongsturnén till USA var det uppenbart att hans dagar i Arsenal med all sannolikhet var över, och nu är det ett faktum.

De senaste dagarna har ryktena gjort gällande att Arsenal och Bordeaux ska ha kommit överens om en transfersumma på ca fem miljoner Euro, och idag bekräftade Arsenal att övergången nu är klar och att Koscielny numera tillhör Bordeaux i den franska högstaligan.

Att Arsenals övre hierarkier inte är särskilt nöjda med hur Kos skötte sina sista veckor i klubben är uppenbart med tanke på den ytterst kortfattade nyheten som lades ut för att annonsera övergången. Undertecknad tycker att det är tråkigt att det slutade som det gjorde men minns ändå hur Kos under många år gav allt för klubben och han torde vara tämligen unik om att tre säsonger i rad ha gjort de mål som matematiskt säkrade St Totteringham's Day, vilket han gjorde 2012 mot WBA, sedan 2013 mot Newcastle och 2014, även det mot Newcastle.

Det blev totalt nio säsonger i Arsenal för Kos som under de åren svarade för 27 mål på totalt 353 matcher, och många av de målen gjordes i viktiga lägen som de nyss nämnda målen, men ett annat viktigt mål är förstås hans kvittering till 2-2 i FA-cupfinalen mot Hull 2014.

Men nu är det alltså ett avslutat kapitel och nu är det Bordeaux som gäller.