Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jenkinson tackar för sig i Arsenal.

Klart: Jenkinson till Nottingham Forest

ons 7 aug 2019 kl 12:40

I 24 timmar var han den spelare som varit längst i klubben men nu är Carl Jenkinsons karriär i Arsenal över. Han går till Nottingham Forest för en summa som rapporteras ligga omkring två miljoner pund.

Carl Jenkinson har alltid haft en speciell plats i Arsenalsupportrarnas hjärta. Han kom till klubben från Charlton för 8 år sedan, och med sin tydliga kärlek för Arsenal sedan unga år blev han en snabb favorit. Han var, som man brukar säga, en av oss.

Trots att hans kärlek för klubben aldrig kunde ifrågasättas gick det inte så bra som man skulle önskat. Han fick snabbt chansen i A-laget trots sin unga ålder men han lyckades aldrig riktigt behålla sin plats. Dels berodde det på en del ojämna insatser men hans inledande tid i Arsenal rycktes också sönder på grund av skador. Under 2012 skrev han ett långtidskontrakt med Arsenal som en del av Wengers "British core" men tyvärr hjälpte inte det heller.

Han tillbringade tid på lån hos West Ham, två gånger om, samt Birmingham innan han kom tillbaka till Arsenal under Emerys förra säsongen. Trots att han fick speltid då var det tydligt att spanjoren inte hade en tydlig plats för Jenko i laget.

Jenkinson har nu skrivit på för Championshipklubben Nottingham Forest och det rapporteras om ett 3-årskontrakt och en summa på omkring två miljoner pund plus en klausul gällande vidareförsäljning.

Vi önskar Jenko all lycka till i framtiden och hoppas se honom i publiken på Emirates framöver.