Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Deadline day med Arsenal.se

Deadline Day Live: Tierney klar!

tor 8 aug 2019 kl 09:23

Idag är sista dagen för Engelska klubbar att värva spelare. Klockan 18:00 svensk tid stänger fönstret - häng med i Arsenal Swedens live-rapportering här.

18:54 Iwobi. David Ornstein skriver på Twitter att Iwobi genomgår en medical i London och att affären förväntas bli klar innan rullgardinen dras ner klockan 20 svensk tid.

18:52 David Luiz. Journalisten Vaishali Bhardwaj‏ säger att två av de sena transfers som har anmälts är David Luiz och Alex Iwobi.

18:24 Övrigt. Premier League ska ha fått in sex anmälningar om sena transfers. Oklart ännu vilka dessa är, men Iwobi är gissningsvis en av dem.

18:22 Spurs. Lo Chelso har nu presenterats officiellt. Av allt att döma en bra värvning för deras del.

18:15 Övrigt. Det formulär som ska fyllas i för sena affärer kan ses i denna tweet.

18:11 Övrigt. Observera att även om fönstret är stängt så kan övergångar fortfarande bli klara ett tag till under förutsättning att klubbarna har anmält till Premier League att klubbarna är överens och att det bara är pappersexercis som kvarstår.

18:10 David Luiz. Ännu inget officiellt om David Luiz ännu, men det tar ganska lång tid att frilägga hans hår - så det kan ha lite med det att göra. Även om klockan slagit över 18 så är det ännu inte för sent. Alla rapporter pekar på att han är klar.

18:04 Iwobi. Även David Ornstein påstår nu att Iwobi går till Everton för en summa i regionen 35-40 miljoner pund.

17:56 Iwobi. Daily Mail uppger nu att Everton ska vara mycket nära en överenskommelse med Arsenal om Alex Iwobi

17:51 Tierney officiellt klar för Arsenal! Han kommer att spela i tröja nummer 3.

17:33 Övrigt. Sky Sports klargör reglerna kring sena överenskommelser - om klubbarna kan visa att en transfer kommer att genomföras får man två timmar ytterligare på sig (dvs till klockan 20.00 svensk tid) för att få igenom alla registreringar. Teoretiskt sett kan det alltså dröja ända tills dess innan de sista affärerna blir klara.

17:30 Welbeck. Det är relativt tyst kring Arsenal nu. Media-teamet ska väl göra någon kul film före de kan officiellt bekräfta Luiz och Tierney. Under tiden har Welbeck berättat att det fanns intresse från flera klubbar - både ute i Europa och i Premier League. Men det blev som tidigare rapporterats Watford.

17:08 Spurs. Watford vill värva Danny Rose från Tottenham men har fått ett bud nekat.

17:03 Luiz/Tierney. Journalisten Charles Watts säger på Twitter att foton är tagna på Tierney och att plåtning av Luiz pågår. Officiella bekräftelser återstår dock fortfarande...

17:00 Nketiah. Leeds har officiellt bekräftat det som Orny redan sagt. Eddie sticker iväg på lån en säsong. Lycka till!

16:53 ManU. Romelu Lukaku är nu officiellt klar för Inter.

16:30 Färdighandlat? Det sägs nu att Arsenal ska vara nöjda med fönstret. Tierney och Luiz blev de sista in. Eventuellt kan några fler spelare lämna. Men inget är över förrän sången va?

16:25 Nketiah. Nu är det klart. Eddie Nketiah kommer gå på lån till Leeds den här säsongen, detta bekräftar Ornstein på twitter - och då är det sant, det är sedan gammalt. Fantastisk möjlighet för Eddie att få speltid och visa upp sig.

16:20 Spurs. Nu bekräftar Ornstein. Ryan Sessegnon är klar för Tottenham. Han ska ha kostat £25m, men summan kan öka beroende på prestationer.

16:10 Auba Laca. Det ser även ut som att Arsenal ska förlänga två kontrakt med nuvarande spelare. Inga andra än Alexandre Lacazette och Aubameyang ska erbjudas fina kontrakt. Det bådar gott.

16:10 Iwobi. Everton jagade Iwobi - men nu ser det ut som att det inte kommer hinnas med. Everton försöker istället få in Marco Rojo från Manchester United. Men vad som helst kan fortfarande hända, känns det som.

16:00 Två timmar kvar. Nu är det två timmar kvar. Är ni nöjda med fönstret hittills?

16:00 Övriga. Det har varit rätt tyst kring Arsenal på ett tag nu - skönt faktiskt. Men City har värvat, Pedro Porro från Girona. Manchester United försöker få in Mandzukic nu efter att Lukaku stuckit.

15:10 Chelsea. Våra blåklädda London-grannar verkar ha som mål att genomföra säsongen med så få spelare som möjligt. Nu rapporteras Danny Drinkwater vara på väg på lån till Burnley.

15:05 Jeff. Tydligen ska Jeff Reine Adelaide vara på väg bort från Angers. Vad innebär då detta, jo nämligen att Arsenal får 10% av en eventuell försäljning. Det är tydligen både Milan och Monaco som försöker värva honom.

14:50 Mer Luiz - Nu har bilder börjat läcka på David Luiz i en arsenal-tröja. Om ni ser bilder, titta noga dock så att de inte luras med en bild på Guendouzi. De är så oerhört lika.

14:40 Luiz - Nu ska det vara oerhört nära att offentliggöras. Troligtvis väntar de och kör bägge Tierney och Luiz samtidigt.

14:20 Newcastle. Helgens motståndare ser ut att göra två värvningar idag. Caroll och Krafth.

14:15 Tierney. Nu är det dags för medicinsk utvärdering. Förr trodde jag man skulle visa hur mycket man bänkade osv. men det verkar mer vara lungkapacitet och blodprover. Vi får hoppas det går bra.

13:50 Özil. DC United (MLS) är och rycker i Özil. I en eventuell deal ska tyskens kaffekedja få öppna på arenan. En eventuell flytt kommer dock reducera Özils lön ganska rejält, så det är oklart vilket intresse som finns från hans sida.

13:28 Zaha. Wilfried Zaha har lämnat in en "Transfer Request", och finns inte med på Crystal Palace träning idag. Arsenal försökte signa yttern ett tag, men nu ser det ut som att intresset har dalat. Zaha verkar dock vilja bort - så vem vet. I det här fönstret verkar allt kan hända.

13:20 Mustafi. Fler och fler rykten börjar komma om att Skhodran Mustafi har gjort sitt i Arsenal. Antingen en direkt övergång eller ett lån - men det verkar enligt diverse medier som att tysken inte kommer vara kvar i Arsenal den här säsongen. Ornstein har ännu inte twittrat, så det är lösa rykten.

12:30 Krafth. Nämnvärd transfer är att Emil Krafth är klar för Newcastle. Vi får se om svensken kan hjälpa Newcastle i helgen mot Arsenal.

11:51 Lunch. Nu sticker jag iväg på lunch ett tag. Vi får hoppas inget stort händer, så att jag kan njuta av min korv stroganoff. Om ingen tar över så fortsätter den här uppdateringen vid 12:30 ungefär.

11:50 Spurs. Dyabala som verkade så klar kommer enligt Ornstein stanna i Juventus. Förhandlingarna verkar ha rasat samman och det blir alltså ingen övergång. Skönt, tycker jag.

11:50 Thompson. Vänsterbacken har alltså signat för Brentford, och summan ska vara £3m med klausul för mer vid vidareförsäljning. Vi har onekligen börjat göra bra business igen.

11:40 Coutinho. Tierny och Luiz är klara, nu ryktas det igen om Coutinho - som det verkar som Barca verkligen vill bli av med en säsong. Men Arsenal ska enligt rapporter tacka nej till mittfältaren.

11:05 Thompson. Arsenal har sålt en spelare. Dominic Thompson har skrivit på ett tre-årsavtal med Brentford. En vänsterback har alltså lämnat Arsenal. Kan det vara så att en ny är på ingång?

11:05 Iwobi. Det har snackats om att Everton har budat på Iwobi. Arsenal ska inte vara nöjda med de £30m som erbjöds och vill ha mer. Everton har ännu inte lagt något högre bud, men sägs inte ha givit upp jakten. Det kan mycket väl komma ett högre bud - frågan, hade ni sålt Iwobi för £40m?

10:55 Rugani. Det ryktades en del om Juventus-backen Rugani. Vissa rapporterade att en summa på £35m var klar - men det hela verkade falla samman. Arsenal sägs ha velat låna in spelaren på en två-årsperiod med en utköpsklausul efter det. Juventus var inte sugna på det - och där ska det då ha fallit samman.

10:35 Spurs. Ornstein skriver nu att Dyabala ska vara nära en övergång nu. Inget är än så länge klart, men det är "very close". Det är relativt tyst kring de andra storklubbarna. Chelsea har transferban, Liverpool verkar nöjda med truppen, City har gjort sina värvningar och United har som vanligt spenderat stort. Dock har Lukaku lämnat Manchester för Inter Milan.

10:30 Tierney. Nu ska skotten ha landat i London och körts till läkarundersökning. Tierney blir i och med värvningen på £25m den dyraste skotten någonsin.

10:16 Nketiah. Ornstein har fått igång telefonen. Nketiah ska nu vara på väg till Leeds där han ska spendera säsongen på lån. Tydligen ska Leeds ha lyckats övertala honom i sista minuten. Nketiah hade flertalet klubbar som ryckte i honom, Bristol City, Düsseldorf, Swansea etc. Men nu ser det ut som att Leeds har vunnit. Detta rapporterar han på sin Twitter.

10:05 Ornstein. Det har nu gått över 50 minuter sedan Ornstein skrev en tweet, det känns ju lite märkligt med tanke på morgonens inledning. Vad tror ni, hur många power banks har den gode journalisten med sig i sin väska en sådan här dag? Räcker 10?

09:53 Welbeck. Welbeck har ju som bekant för många gått till Watford. 28-åringen drogs i av en rad olika klubbar, men Watford vann kampen. Det är ju kul för Welbeck.

09:50 Luiz. David Luiz ska enligt rykten ha hamnat på dålig dager med truppen och Lampard. 32-åringen vill inte vara fjärdevalet i backlinjen och sägs ha bråkat sin väg ut ur Chelsea. Men det är väl så moderna fotbollsspelare gör nuförtiden? Vill man inte vara kvar strejkar man. Luiz ska alltså få återförenas med Emery, som lärde känna varandra under sejouren i PSG.

09:35 Bellerin. Kanske inte transferrelaterat - men Bellerin är bara två veckor bort från att komma igång på riktigt igen. Det är fantastiskt kul att höra. Detta säger spanjoren själv i en intervju.

09:30 Mustafi. Sky rapporterar att Shkodran Mustafi är påväg bort från Arsenal. Sägs vara påväg till Ligue 1 och kommer lämna idag. Tidigare har summor runt £30m rapporterats - vi får se vart det här landar.

09:20 Spurs. Det går varmt i andra delar av London också. Ornstein skriver på sin twitter att Spurs ska vara väldigt nära att signa Paulo Dyabala från Juventus - men ännu är inget klart där...

09:00 Luiz och Tierney. David Ornstein bekräftar att David Luiz och Kieran Tierney är på väg att skriva på för Arsenal. Duon kommer att offentliggöras senare under dagen. Luiz ska ha kommit överens om ett två-årskontrakt och Tierney fem år.