Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Iwobi flyttar till Liverpool för att spela för Everton.

Klart: Iwobi till Everton

tor 8 aug 2019 kl 22:17

Bara minuter innan transferfönstret stängde kom uppgifter att Everton hade fått ett bud på Alex Iwobi accepterat. Nu är övergången klar och officiell.

Det hade sagts att Arsenal hade nekat ett bud från Everton för Alex Iwobi och den allmänna uppfattningen var att det inte skulle bli något. Men med mindre än en kvart kvar av transferfönstret kom uppgifter om att Arsenal hade fått ett nytt bud som man hade accepterat, och David Ornstein gick ut och sade att medical var gjord och att det var en tidsfråga innan det blev officiellt - och nu är det också det.

Uppgifterna om vad övergångssumman ska ligga på varierar, Sky hävdar 28 miljoner pund med bonusklausuler som kan ta det upp till 35 miljoner medan Ornstein hävdade 35-40 miljoner.

Iwobi, som kom till Arsenal redan som 7-årig knatte, tillhörde Arsenals A-lag under fyra säsonger och det blev på de åren sammanlagt 149 framträdanden där han svarade för 15 mål och 27 målgivande passningar.