Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nicolas Pépé är ett av sommarens nyförvärv.

In och ut i Arsenal

fre 9 aug 2019 kl 12:09

Transferfönstret in till Premier League stängde som kanske bekant under gårdagen och det är nu dags att sammanfatta vad som har skett i Arsenal.

När sommaren inleddes var det många som tvivlade på Arsenals förmåga att göra bra värvningar då man enligt vilda gissningar i media bara skulle ha en transferbudget på 45 miljoner pund, men dessa farhågor har nu kommit på skam. Här sammanfattar vi det som har skett, och påminner om att det fortfarande är möjligt att spelare kan försvinna till andra ligor då det bara var Premier Leagues transferfönster som stängde igår och det som avgör är ifall fönstret i den liga som spelaren går till är öppet eller inte.

IN

Kieran Tierney
Ett av sommarens tidigaste rykten men också den längst utdragna storyn. Snabb och teknisk vänsterback från Celtic som ska ha kostat 25 miljoner pund. Bör kunna ge oss vad Monreal inte längre riktigt klarar, det vill säga en vänsterback som också kan bidra framåt.

David Luiz
Den numera före detta Chelsea-mittbacken behöver väl ingen närmare prestation. Åtta miljoner pund betalade vi för en spelare som väl får ses som en breddvärvning mer än en toppvärvning.

Dani Ceballos
Mittfältare inlånad från Real Madrid. Uppgifterna går isär om huruvida det finns någon möjlighet för Arsenal att köpa loss honom efter säsongen. Bollsäker mittfältare som kanske kan bidra med en del av allt det vi har saknat sedan Santi Cazorlas glansdagar.

Nicolas Pépé
Värvad från Lille för klubbrekordet 72 miljoner pund. Snabb, teknisk och vänsterfotad. Spelar helst till höger i en anfallstrio, men kan även spela i mitten och till vänster. Kan förhoppningsvis ge oss en ytterligare dimension i vårt anfallsspel genom sin teknik.

Gabriel Martinelli
18-årig brasiliansk talang på tillväxt som knappast kommer att starta särskilt många matcher den här säsongen, men som har visat potential under försäsongen. Snabb och teknisk spelare som behöver jobba på sitt beslutsfattande.

William Saliba
Fortfarande bara 18 år och stannar kvar i St Etienne på lån under den här säsongen för att sedan ansluta nästa sommar. Beskrivs som en spelare med mycket god speluppfattning och bara det att han tackade nej till våra grannar i norra London (vilket förresten även Dani Ceballos gjorde) gör ju att man gillar honom lite extra redan från början.

UT

Aaron Ramsey, Juve, Bosman
Alex Iwobi, Everton, ca 30 miljoner (uppemot 40 enligt vissa uppgifter)
Petr Cech, lade ner karriären
David Ospina, Napoli, ca 4 miljoner
Danny Welbeck, Watford, Bosman
Stephane Lichtsteiner, ingen ny klubb klar, Bosman
Eddie Nketiah, Leeds, säsongslångt lån
Krystyan Bielik, Derby, 10 miljoner
Carl Jenkinson, Nottingham Forest, tre miljoner (vissa uppgifter säger två)
Takuma Asano, Partizan Belgrad, en miljon
Laurent Koscielny, Bordeaux, ca 4,5 miljoner

Utöver detta har ett antal akademispelare också fått gå efter att klubben inte har förnyat deras kontrakt, och ett antal har gått på lån. En komplett lista över samtliga spelare som har kommit och gått både i Arsenal och andra klubbar hittar du på Premier Leagues sammanfattning över alla transfers i ligan som hittar genom att klicka på den här länken.

Notera dock som sagt att listan över utgående spelare fortfarande kan fyllas på, det har till exempel förekommit en del lösa rykten om att Mohamad Elneny skulle vara aktuell för några lag i den turkiska ligan och även att Shkodran Mustafi ska vara intressant för några klubbar utanför England.