Medlemmar: 6347 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dags för en ny säsong, hur viktiga kommer inte dessa två vara för att det ska bli en bra sådan?

Krönika: Då var det dags igen

fre 9 aug 2019 kl 15:38

Ikväll drar Premier League igång och på söndag är det återigen dags att ge oss in i den berg- och dalbana det innebär att vara en Arsenalsupporter. Är ni redo för en ny säsong? - Det är jag!

Rättare sagt, jag är redo nu, det var jag inte den 30 maj i år. Dagen efter finalförlusten i Baku ville jag lägga ner allt som hade med Arsenal att göra, inte bara över sommaren utan jag intalade mig själv (eller försökte i alla fall) att inte engagera mig lika mycket som vanligt kommande säsong. Föga förvånande blev det inte så. För någon som inte skulle ägna någon tid åt Arsenal den här sommaren har jag lagt ner en hel del timmar på att oroa mig för spelarköp och spelarförsäljningar, vilket i slutändan egentligen är detsamma som att oroa sig för kommande säsong. När det såg mörkt ut på transfermarknaden  och när Koscielny vägrade följa med på försäsongsturneringen kände jag verkligen att jag inte var redo för en ny säsong - jag orkade helt enkelt inte med känslan av att ha gett upp innan ens säsongen hade börjat. Jag är inte säker på att jag har jättemycket hopp den här gången heller men jag är i alla fall redo att hantera ytterligare en Arsenalsäsong.

Inte nog med att jag känner mig redo att ta mig an en ny säsong, jag ser faktiskt fram emot det. Jag misstänker i och för sig att det kommer bli som det brukar även den här säsongen, men ett liv med Arsenal var och varannan vecka är betydligt roligare än ett liv utan inget Arsenal alls. Så vad kan vi förvänta oss av den här säsongen? Jag har redan avslöjat vad jag tror - det blir nog ungefär som det brukar bli. Lite skakigt de första omgångarna, väldigt bra fram tills början av november, vi bygger upp förhoppningar och tror att det är nu det händer, det är nu vi har lärt oss och kommer uppnå något stort. I november och december börjar det hacka lite, vi vinner några matcher men vi tappar även poäng i matcher vi inte borde. Januari-mars förstör vi så gott som alla våra chanser att vinna något av betydelse eller att nå topp-4 men det finns fortfarande en teoretisk möjlighet till en CL-plats. Men detta ser vi till att sabotera själva i hemmamatcherna mot Norwich, Leicester och Watford i april och maj. Nu längtar ni inte längre tills på söndag va? Klart ni gör. Någon gång kommer även jag ha fel. (Skämt.)

Jag må, om jag får säga det själv, varit rätt bra på att gissa hur Arsenal kommer prestera de senaste säsongerna, samtidigt så tror jag som oftast det ska gå dåligt. Sen att Arsenal har hakat på och gett mig rätt säger mer om Arsenal än om min förmåga att tippa och gissa rätt. Det bästa med att vi i flera säsonger har haft svårt att leverera på riktigt är att för varje säsong som går kommer vi närmare ett trendbrott, och då menar jag ett positivt trendbrott. Det kan ske den här säsongen - varför inte? Chansen att det sker ökar enormt med bra försvarsspelare och ett fungerande försvarsspel. Försvarsspelare har köpts in (en brasiliansk mittback som jag ärligt är väldigt osäker på) och nu behöver Emery hitta ett försvarsspel som passar laget, det lyckades han inte med förra säsongen. Chansen att ha ett fungerande försvarsspel ökar såklart med bra (bättre) försvarsspelare.

Och på tal om Emery, slut på ha förståelse och tålamod - nu ska det levereras. Det betyder inte att vi måste vinna ligan men topp-4 och någon cuptitel skulle vara mer än godkänt om ni frågar mig. Jag skulle vara nöjd med topp-4, men det är också roligt att vinna saker. Det måste vara målet med den här säsongen och det är ett realistiskt mål, att det är realistiskt är inte samma sak som att det kommer bli enkelt. Det är nog viktigt att vi alla kommer ihåg det under hela säsongen.

Inför förra säsongen var det spännande då det var starten på något nytt, den här säsongen är fortsättningen på den starten. Fortsättningen på den nystart som var nödvändig, som inte riktigt var så “guld och gröna skogar” som så många trodde, men som ändå ingav någon form av hopp om förändring. Dags för nästa steg i förändringsarbetet - dags att leverera. På söndag tas det första steget. Den 17 maj 2020, då jag planerar att sitta på Emirates, hoppas jag kunna fira en bra säsong. Förutsättningarna finns. Skulle spelarna och Emery vilja leverera en fantastisk säsong så kommer inte jag klaga. Oavsett vilket kommer det bli intressant och allt annat än tråkigt. 

Vet ni vad äkta kärlek är? - Att man efter förra säsongen återigen längtar till, och är redo att gå igenom, allt vad det innebär att hålla på Arsenal. Det är alltid värt det, det har alltid varit värt det och det kommer vara värt det den här säsongen också.

Kommentarer

Bild för Patric Johansson

Ännu en gång Indra, väldigt bra skrivit. Håller med dig. Man slits mellan hopp och självplågan varannan vecka. Men man ger aldrig upp hoppet. Man tror alltid att Arsenal ska studsa tillbaka. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för Roger Ingemarsson

Toppen Indra!! När man hållit på Arsenal i mer än ett halvt sekel, då kryper ångesten på, det ska gudarna veta!!!

Bild för Jonas Eriksson

Bra skrivet. 

Jag personligen har varit stressad, orolig, irriterad och frustrerad sista två / tre veckorna. Fan att vi aldrig kan va med på marknaden. Hur svårt ska det vara? Alla runt omkring verkar ju bara gå in och köpa det dom vill ha. Men sen kom det in en fin fin spanjor och en spännande Pepe. Vart kom det ifrån? Hoppet tändes och frustrationen var lite bort. Men stressad som fan. Vi har ju inga backar. Eller jo vi har ju hur många som helst. Men inte så många med topp kvalite. Men sen sista dagen så kom det in två backar. Och helt plötsligt fick man ner syre i lungorna igen. Så sjukt att ett fotbollslag kan få en att må så jäkla kasst. Men samtidigt få en att må så jävla bra. ( ibland iallafall) ;)

Var länge sen jag kände sån här galen längtan efter att det ska komma igång. Är så spänd på att se vart vi ska ta vägen med denna trupp. Svajigt där bak kommer det fortfarande vara då Luiz inte alltid är den där pålitliga försvararen. Utan kan likna Mustafi ibland i försvars spelet. Men det han kan bidra med bakifrån med sina fina fötter Och sätta igång bollen snabbt är något vi inte haft på mycket mycket länge. Så offensivt med snabba omställningar och långa kross bollar från Luiz kommer göra att vi hotar ännu mer än tidigare. Rena drömmen för Auba. Så kom igen nu Arsenal och ge oss nått att tro på igen. 

 

Bild för rytm

Efter 40 år som Arsenalsupporter har jag äntligen gjort slag i saken och blivit medlem i Arsenalsweden

Har haft massor av stunder av ren lycka framför tv:n men också stunder av ren förtvivlan när man undrar vart fan motivationen har tagit vägen

Hoppas vi får se en säsong där alla spelar för laget och aldrig viker ner sig 

Motivation slår klass 

Sömnpiller 

Tur att vi mötte ett riktigt sopgäng idag 

Dock skönt med 3 poäng

 

Bild för Lars Lundstedt
rytm wrote:

Efter 40 år som Arsenalsupporter har jag äntligen gjort slag i saken och blivit medlem i Arsenalsweden

Har haft massor av stunder av ren lycka framför tv:n men också stunder av ren förtvivlan när man undrar vart fan motivationen har tagit vägen

Hoppas vi får se en säsong där alla spelar för laget och aldrig viker ner sig 

Motivation slår klass 

Välkommen till föreningen, vi hoppas att du ska trivas!

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Viggen

Tack för ett bra inlägg.

Jag firar i år 50 år som supporter, började med Mässcupen ( innan UEFA cupen ) där vi vann mot Anderlecht 69/70. De senaste åren har varit tuffa men nu känns det spännande.