Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kolansinac och Özil missar matchen mot Newcastle.

Säkerhetsskäl bakom duons frånvaro

fre 9 aug 2019 kl 23:27

Det har gått två veckor sedan Mesut Özil och Sead Kolasinac utsattes för ett grovt rånförsök. Nu uppger Arsenal att duon har utsatts för ytterligare hot - och att de därför missar ligapremiären.

Özil och Kolasinac har inte spelat för Arsenal under försäsongen efter att de utsattes för rånförsöket i norra London, och de kommer inte heller finnas med när Arsenal inleder ligasäsongen på söndag borta mot Newcastle. Detta efter att spelarna har utsatts för nya hot. Arsenal har enligt engelsk press kommenterat hoten på följande sätt:

"Mesut Özil och Sead Kolasinac kommer inte finnas med i truppen till vår öppningsmatch mot Newcastle på grund av nya säkerhetsincidenter som nu undersöks av polis. Säkerheten för våra spelare och deras familjer är alltid högprioriterad och vi har fattat det här beslutet efter diskussioner med spelarna och deras representanter. Vi samarbetar med polisen och ger kontinuerligt spelarna och deras familjer stöd. Vi ser fram emot att välkomna spelarna tillbaka till laget så snart som möjligt. Vi kommer inte kommentera detta ärende ytterligare."