Medlemmar: 6268 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kolansinac och Özil missar matchen mot Newcastle.

Säkerhetsskäl bakom duons frånvaro

fre 9 aug 2019 kl 23:27

Det har gått två veckor sedan Mesut Özil och Sead Kolasinac utsattes för ett grovt rånförsök. Nu uppger Arsenal att duon har utsatts för ytterligare hot - och att de därför missar ligapremiären.

Özil och Kolasinac har inte spelat för Arsenal under försäsongen efter att de utsattes för rånförsöket i norra London, och de kommer inte heller finnas med när Arsenal inleder ligasäsongen på söndag borta mot Newcastle. Detta efter att spelarna har utsatts för nya hot. Arsenal har enligt engelsk press kommenterat hoten på följande sätt:

"Mesut Özil och Sead Kolasinac kommer inte finnas med i truppen till vår öppningsmatch mot Newcastle på grund av nya säkerhetsincidenter som nu undersöks av polis. Säkerheten för våra spelare och deras familjer är alltid högprioriterad och vi har fattat det här beslutet efter diskussioner med spelarna och deras representanter. Vi samarbetar med polisen och ger kontinuerligt spelarna och deras familjer stöd. Vi ser fram emot att välkomna spelarna tillbaka till laget så snart som möjligt. Vi kommer inte kommentera detta ärende ytterligare."

Kommentarer

Bild för Patric Johansson

Kan man tolka det som Özil lämnar arsenal för sin och familjens säkerhet?

Supporter sedan 1983! 

Bild för Andreas Näsström

Fy fasen vad hemskt. Vidrigt. Att spelare är borta pga skador hör till men det här kan jag aldrig någonsin köpa. Tänker på spelarna och hoppas att de mår bra trots omständigheterna och snart kan vara med utan att påverkas

Bild för Olle Leino

För jävligt. Känns som vi redan är kort om folk inför premiären. Hoppas de är tillbaka så snart som möjligt. 

Bild för Elias Bard

Jävligt osmakligt! Bara börja ladda för Chambers eller Mustafi i mittlåset bredvid Sokratis!

AFC

Bild för Jimmy Nylén

<3 

I år smäller det !

Bild för daddy dj

Bild för Jonas Eriksson

Så galet. Så Sorgligt. 

 

Bild för Fredde
Patric Johansson wrote:

Kan man tolka det som Özil lämnar arsenal för sin och familjens säkerhet?

Jag hoppas att polisen (annars klubben) får ordning på det här snarast. Att spelare ska lämna klubben (kommer bli ett London-problem isåfall) av såna här anledningar är inte bara väldigt fel utan det vore enormt pinsamt för klubben och självklart londonpolisen. Nej, parkera dom hårdaste säkerhetsvakterna man kan hitta utanför deras hem. Om det blir fler incidenter så finns dom där och knockar patrasket.

Tänk Di Maria-situationen i United. Klart andra potentiella nyförvärv har frågat Di Maria om United och staden Manchester. Kan tänka mig att Dybala är en av dom.

You win some, you draw some

Bild för Jimmy Roslund

Men vänta nu, sitter de i ett skyddsrum, en tropisk ö eller vadistället då? De borde väl va hur säkra som helst på en arena, speciellt om man vet det är hot mot dem. Att de däremot psykiskt inte klarar av detta eller liknande kan ja förstå. Sjukt hur som.

Bild för Sral

Det är väl mer att deras familjer är hotade då? Om Özil och Kolasinac är med i truppen vet man att de inte är med sina familjer i London. 

Bild för Jimmy Roslund

De borde väl ha råd med vakter ändå. Räcker väl inte med att de är hemma för familjen ska va trygg. Dock förstår ja de inte kan spela på en normal nivå. Synd för Kola skulle behövts idag tror ja.