Medlemmar: 3924 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba firar 1-0

Auba målskytt - Arsenal höll nollan

sön 11 aug 2019 kl 15:25

Bortaplan var Arsenals stora akilleshäl förra säsongen. I regnet i Newcastle såg det dock tryggare ut. Aubameyang gjorde matchens enda mål när Arsenal inledde med en seger.

Händelser

18 - Gult kort, Almiron
20 - Skott i stolpen - Shelvey
25 - Gult kort, Nelson
36 - Gult kort, Mkhitaryan

Andra halvlek:
54 - Byte Shelvey ut - Willems in
58 - MÅL! Aubameyang gör 0-1
64 - Byte Willock ut - Ceballos in
67 - Byte Longstaff in - Saint-Maximin in
71 - Byte Nelson ut - Pepe in
81 - Gult kort Xhaka
84 - Byte Mkhitaryan ut - Martinelli in

Första halvlek
Det kändes onekligen som en premiärmatch. Två lag som kände på varandra, Arsenal har något övertag i bollinnehavet, men inte många superfarliga lägen. Newcastle fick ligga på kontring, och lyckades skapa ett par farliga halvchanser - men det mest nämnvärda från matchinledningen var när Almiron försökte tråckla sig igenom ett Arsenalförsvar, filmar och skriker efter straff. Atkinson synar dock bluffen och varnar Newcastle-anfallaren. 

Strax därefter dock kommer matchens första riktiga farliga läge. Jonjo Shelvey får ett skottläge som och drar till - men Chambers är emd och styr bollen som hamnar i stolpen. Newcastle hade en sekvens runt matchminut 20 där det skapades mer och de lyckades ta sig mer och mer in på Arsenals planhalva. 

Arsenals anfallasspel i den första halvleken kändes halvfarligt. Mkhitaryan blandade och gav, men med alldeles för mycket misstag. Armenien fick ett skottläge efter att Xhaka och Monreal samspelat - men synonymt med hela hans halvlek var att han skjöt högt högt över.

Leno fick göra en nämnvärd räddning när Joelinton får ta sig förbi tre försvarare och skjuta. Men skottet är halvtamt och Leno kan enkelt rädda.

I övrigt varnades Nelson efter att ha gått in lite för hårt i en närkamp i den 25:e matchminuten. Mkhitaryan fick även han ett gult kort, dock lite väl billigt, efter att ha gått in sent mot Isaac Hayden i matchminut 36.

Andra halvlek:
Efter en första halvlek där lite mer fart behövdes rättads det till nästan direkt i andra. Det var ett mer fartfyllt Arsenal som gick ut på planen. Auba får ett skottläge tidigt som styrs över. Willock är tätt därpå nära att göra 0-1 när Xhaka skarvar en hörna mot honom. Men engelsmannen får inte fram foten. 

Newcastle byter ut Shelvey mot Willems, ett något defensivt byte. Men det verkade inte hindra Arsenals offensiv. Tvärtom bryter Maitland-Niles fint och driver upp bollen. Tittar upp och hittar Auba som lugnt och fint tar emot och stöter in 0-1. 58 minuter tog det före Aubameyang kunde göra sitt första mål för säsongen.

Hemmalaget kommer in mer och mer i matchen, framförallt efter att Saint-Maximin byts in. Fransmannen är Newcastles enda farliga spelare framåt känns det som, som hämtar boll i djupet och driver upp den. Maitland-Niles får jobba lite hårdare i försvaret än tidigare. Det skapas dock inga farligare lägen från något håll.

Saint-Maximin gör ett riktigt bra inhopp för hemmalaget när han drar igång löpning efter löpning. Maitland-Niles är bra med i de flesta lägen och bjuder på ett par riktigt fina brytningar. Arsenals inhoppare, och nyförvärv, glänser inte lika mycket. Ceballos är den som haft boll mest och visar på god teknik, men verkar inte helt van vid Premier League-tempot ännu.

Newcastle får en halvchans i slutet när ett inlägg hamnar i ingenmansland i straffområdet. Men Leno fångar upp och Atkinson blåser av strax där efter.

 Tre tankar om matchen:

Maitland-Niles, Willock och Nelson
Det var inte helt helt fulltaligt Arsenal som mönstrades idag. Den unga trion med Maitland-Niles, Willock och Nelson fick alla starta - och gör det riktigt bra. Maitland-Niles gör en ruskigt bra match med fint spel defensivt och en assist offensivt. Fortsätter Maitland-Niles spela såhär är det nog inte solklart att Bellerin tar tillbaka sin startplats direkt när han är tillbaka från skada. Willock och Nelson blir båda utbytta i andra halvlek, men gör fina instatser. Inte riktigt lika starka som AMN, men visar på väldigt fina kvaliteter. En säsong med inhopp och cup-spel så har vi här fina framtidslöften.

Nyförvärven
Vi fick se tre av våra nyförvärv äntra planen. Och vad kan man då ta med sig? Pepe gjorde en ganska anonym insats men blixtrade till någon gång i en fin vändning. Det känns som att en match med lite mer ytor och fart kan passa yttern bättre. Ceballos gör ingen superinsats, men han gör mer och bättre saker än vad Denis Suarez gjorde under hela sitt lån. Tekniskt ser han ut att var där, men behöver vänja sig med hastigheten. Martinelli springer och springer, men behöver också vänja sig vid tempo och fysik i ligan.

Aubameyang
Det har varit en del snack bland olika fans huruvida Aubameyang, som nu fyllt 30, kommer vara lika bra den här säsongen. Och han visar direkt för alla som tvivlat att han är långt från slut. Snabb, bollsugen, påhittig och målskytt. Precis den spelare man behöver en sådan här bortamatch. Skönt att inleda säsongen med en seger. Skönt att inleda säsongen med en hållen nolla. Skönt att inleda säsongen med ett mål av Aubameyang.

Betyg:

Bernd Leno - 7
Sätts inte på några större prov, men är säkerheten själv när det behövs ryckas in. 

Nacho Monreal - 6
Bra insats utan några större misstag. 

Sokratis Papastatathopolous - 6
Håller det fint med Chambers där bak, släpper inte till många lägen

Callum Chambers - 7
Samma som ovan, är bättre än väntat och avväpnar Newcastles anfall.

Ainsley Maitland-Niles - 9
Fantastisk insats. Offensivt och defensivt. Bra assist och viktiga brytningar.

Granit Xhaka - 6
Blandade och gav. Vissa felpass, som vanligt, men även bra i offensiven. Såklart får han ett gult kort också.

Matteo Guendouzi - 5
Anonym och hade det lite svårt att ta tag i mittfältet bredvid Xhaka. 

Reiss Nelson 6
Pigg och bra, men behöver bli lite vassare.

Joe Willock 7
Visar på att han är en att räkna med den här säsongen. Tar för sig och gör det bra.

Henrikh Mkhitaryan 4
Är inblandad i mycket, men är oftast den som förstör anfallen med felpass. Gör vissa fina grejer, därav något högre betyg än man kanske vill.

Piere-Emerick Aubameyang 8
Får inte supermånga lägen, men gör det farligt när han är får bollen - plus mål. Bra insats rakt igenom.

Inhoppare:

Nicolas Pepe 5
Lite för anonym, men Arsenal spelar inte värst offensivt i de sista 20 minutrarna av matchen.

Danny Ceballos 5
Fin teknik, men inte riktigt med i tempot ännu. Kommer nog bli en startspelare ju längre säsongen går.

Gabriel Martinelli 5
Springer, springer och kämpar. Får inte till bollkontrollen och tekniken alltid - men det finns något där.

Kommentarer

Bild för Joacim Nyberg

Härligt med 3 poäng och hållen nolla!! Skönt även aTT maitland niles va bra idag!! Och aubameyang gör det han ska göra mål! Och e vell ingen som hade tvivlat på han?! Han e ju kung 

Bild för NiC666

Ruggigt skönt!!!

En halvdan startelva och ett spel som har mycket kvar att önska. känner mig fortfarande inte trygg när jag tittar och sitter mest med andan i halsen.

Men styrkebesked att vi kan vinna trots halvtaskig insats.

lovar gott inför säsongen

 

COYG!!!

Bild för rytm

Sömnpiller 

Tur att vi mötte ett riktigt sopgäng idag 

Dock skönt med 3 poäng 

Sömnpiller 

Tur att vi mötte ett riktigt sopgäng idag 

Dock skönt med 3 poäng

 

Bild för Jonas Eriksson

Ojojoj vilken dålig match. 

Ojojoj vilka sköna 3 poäng. 

Ojojoj va bra maitland-niles var. 

På tok för höga poäng över lag. Och nog var Nelson den som gjorde mer intryck än Willock? 

Men skit samma. 3 härliga poäng. Äntligen är det igång. 

 

Bild för Sral

Tycker Willock såg bättre ut än Nelson. Sen skulle jag ge hela backlinjen en 7:a (förutom Maitland-Niles, som var värd ett högt betyg). Det såg tryggt ut bakåt trots allt, och tur är väl det, för även om många pratade om en ”reserv-betonad” startelva, är det ungefär den här backlinjen vi kommer få se starta fler matcher. Luiz kommer säkert spela en del såklart, men Holding, Bellerin och Tierney kommer vi ju som bekant få vänta på. 

Bild för Stefan petren

Skönt med 3 poäng! Jag håller med om betygen men skulle sänkt alla något då vi inte vann för att vi var värst bra utan snarare Newcastle som var dåliga. Plus på Chambers.... långt över förväntan o Niles var ju bäst på plan idag.  Många klagar på Xhaka med viss rätt då han slarvar men han går före Guendouzi alla dagar i veckan. Fast jag hade gärna sett att båda byttes mot Torreira o Willock framöver.... går för långsamt o kladdas för mkt!

Får se vad som hönder till nästa helg......

Bild för George Adams

Bra stabil premiär!

One nill to the Arsenal....

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Thomas Gjälby

Tycker inte att Xhaka går före Guendouzi. Aldeles för mycket slarv och för trögt. Flera felpass som hade kunnat sluta illa mot bättre motstånd.

Guendouzi har iaf åldern att skylla på. 

Bild för Glenn

Håller med om betygen även om alla kanske fått ett steg för högt. Men de högre o lägre har du satt helt rätt. Du är förlåten när vi vinner en bortamatch och en premiär. är vi inte jätte bortskämda med på sistone

In Arteta we trust!

Bild för Joacim Nyberg

Ja att xhaka e trög o långsam e ju inget nytt bara hoppas han håller nere misstagen denna säsongen för vi har inte råd med hans galenskaper 

Bild för Byarum
George Adams wrote:

Bra stabil premiär!

One nill to the Arsenal....

 

Det resultatet har du väntat på, eller hur? 

Bosse

Bild för Sral

Haha! Den var bra, Byarum! :-D

Bild för David Pearson

1-0 vinsterna är alltid de skönaste vinsterna. 

Maitland Niles var solklart man of the match. Han var fantastisk i både offensiven och deffensiven. Men herregud va urusel Mkhitaryan var i denna matchen. Han måste verkligen höja sig om det inte ska bli läktaren resten av säsongen. 

Jag tycker ändå att det är starkt att vi vann denna borta premiären efter omständigheterna. För det första för att vi ställde upp med ett nästan b-betonat lag. Det visar även vilken bredd vi har denna säsongen jämfört med förra säsongen. För det andra tror jag tyvärr att hotsituationen med Özil och Kolasinac kan ha påverkat laget. 

Bild för Jonas S

Med en så ihopplockad och ung elva hade jag inte förväntat mig någon sparkande fotbollsfest mot Newcastle. Men blandningen funkade helt ok. Guendouzi passar väldigt bra i dessa matcher. Han gillar att tampas och och slita på mittfältet i regnet. Jag tycker han var riktigt bra idag. Match som passar honom väldigt bra.

Jag tycker både Nelson och Willock så bekväma ut. Willock var jag inte speciellt orolig över. Han börjar man veta vart man har. Men Nelson har sett lite så där ut på försäsongen. Såg bättre ut idag. Inget supermotstånd såklart men ändå.

Skönt att ha premiären avklarad med 3p och rena lakan. Hoppas att vi får se en mer ordinarie elva nästa helg.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för George Adams
Sral wrote:

Haha! Den var bra, Byarum! :-D

Mobbning! Ren mobbing.... ;-)

Skämt åsido.. Jag tar ju hellre 0-1 borta mot Toon än tvärt om. Tycker det fanns mycket positivt idag, både framåt och bakåt, och jag fick en go känsla över lagspelet. Det här kan bli bra om dom är ödmjuka och jobbar på...

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Christer Åhsman

Vinst och 3 poäng är det viktigaste, och med 4 ( unga ) engelska spelare från start!

Bild för Andy Man

Viktigt med 3 poäng direkt och en även att vi lyckas hålla nollan. Utöver detta så tycker jag att vårt spel inte gav alltför mycket hopp. Dock en sargad startevlva där flertalet spelare kommer att hamna på bänken så småningom! Tror att vi kommer att få se en annan startelva till helgen hemma på Emirates! Maitland-Niles förtjänar mycket beröm efter dagens match och Aubameyang visar åter varför han är så viktig. 

Bild för Jajo67

3p det absolut viktigaste

AMN bäst

Backlinjen överlag bra idag

Willock gillar jag men även Nelson ok idag

Auba är bra!

blir lite segt med både Xhaka & Guendouzi centralt

Övrigt var det mycket felpass & Miki borde säljas snarast.

Bild för Lars-Olof Pettersson

Med de betygen undrar jag vilken skala som ska tas fram när Arsenal spelar bra!

Bild för Byarum
Lars-Olof Pettersson wrote:

Med de betygen undrar jag vilken skala som ska tas fram när Arsenal spelar bra!

Vi kör den relativa betygsskalan,,,,

Bosse

Bild för Patrik Karlsson 2

Tycker Xhaka var väldigt bra och viktig i andra halvlek! Låg rätt i positionsspelet, viktiga brytningar, bolltrygg, smarta passningar/vrickningar, rör sig över stora ytor för att finnas spelbar och hjälpa sina lagkamrater! Allt för att ro hem 3 poäng, som en bra kapten ska göra! Sen har han (som i alla matcher)sina långa precisa passningar förbi lagdelar som öppnar upp, enorm blick och spelinteligens. Sen håller jag med om att han slår nån felpass ibland i fel läge där han måste värdera svårighetsgraden samt risken bättre. Om vi säger att han gör de här "misstagen" 1% av speltiden (bara för att ha ett mått)så tycker jag de övriga 99% är så pass bra och bättre än övriga i laget i många matcher så för mig är han alltid en startspelare och även en bra kapten! Han är bara 26 år, haft ett antal tränare på toppnivå och alla har använt honom som mittfältsmotor/speldirigent och han har alltid varit en startspelare och blir nästan aldrig utbytt. Kapten redan i Borussia M och landslaget i väldigt ung ålder! Nu låter jag som en Xhaka fantast, men så är inte fallet! Är bara för rättvis kritik, och det tycker jag inte Xhaka får många gånger. Tex pratar man om hans felpass i första halvlek i stället för att han blev "man of the match" och allt bra han gjorde. Många matcher är han faktist väldigt dominant och bra i "hela tiden spelet" samt kryddar på med geniala offensiva aktioner!

Bild för Sral

Härligt med lite nya röster och en mer nyanserad bild av Xhaka, Patrik! Jag tycker också att han får lite väl mycket skit, även om han också har nackdelar. Han gör misstag och motståndarna kan pressa honom. Han är också långsam. Däremot är han en ledare, kanske den bäste vi har, och han är viktig för vår speluppbyggnad. Dessutom är han tuff, det gillas.