Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nicolas Pepe och Unai Emery gör ett tappert försök att spela upp scenen där riddaren spelar schack med döden i "Det sjunde inseglet".

Emery: "20 minuter lagom för Pepe"

mån 12 aug 2019 kl 15:14

Arsenal inledde säsongen med seger mot Newcastle med 0-1, trots att inget av nyförvärven startade matchen. Unai Emery förklarar beslutet med att han vill ge de nya spelarna mer tid i träning.

En del höjde nog på ögonbrynen när startelvan till matchen mot Newcastle släpptes. Tonåringar som Ainsley Maitland-Niles, Reiss Nelson och Joe Willock fick starta istället för mer namnkunniga spelare som David Luiz, Dani Caballos och Nicolas Pepe. Unai Emery säger att nyförvärven kommer spela mer, men att matchen mot Newcastle kom för tidigt för dem.
- David Luiz tillbringade försäsongen med ett annat lag och är okej fysiskt för att spela, men han har bara gjort en hel träning med oss. Jag ville ge Sokratis och Chambers förtroende att jobba tillsammans för de har ett bra samspel, säger Arsenaltränaren.

Nicolas Pepe och Dain Ceballos fick hoppa in i andra halvlek. Emery menar att spelarna inte var i tillräckligt bra fysisk form för att starta.
- Pepe kom för en vecka sedan och måste nå sin bästa fysiska form för att vara redo att spela hundraprocentigt i 90 minuter. Jag tror att 20 minuter var bra för honom. Ceballos är mellan David Luiz och Pepe, för han kom till oss innan Pepe, men skadade sig och slutade träna. Han behöver lära sig Premier League, så det var viktigt både för honom och för laget att han fick spela.

Emery passar också på att berömma de unga spelarna i laget, som alla gjorde klart godkända insatser i matchen.
- Jag använde Reiss Nelson och Joe Willock för att de förtjänade att få chansen och att ge dem självförtroende kan hjälpa oss. Det är samma sak med Martinelli, han spelade 10 minuter för att han förtjänade det.