Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortfarande oklart när Özil och Kola är tillbaka i spel

Fortsatt oklart kring Özil och Kola

mån 12 aug 2019 kl 20:37

Efter att ha blivit attackerade på gatorna i London så ser hotbilden ut att ha ökat kring Arsenalduon. Det är ännu oklart om de bägge kan spela nästa helg.

Efter knivattacken mot Sead Kolasinac och Mesut Özil har duon inte spelat för Arsenal. Båda spelarna ska ha fått mordhot mot sig och familjerna - vilket har gjort att säkerheten har trappats upp kring de bägge.

Bevakning dygnet runt och hundpatruller ska hålla koll runt fastigheterna för att säkerställa säkerheten hos de båda spelarna. Och enligt Emery gör klubben sitt yttersta för att kunna få dem spelklara igen.
- Klubben håller koll på situationen. Vi vill vara tillgängliga med dem, säger Emery under presskonferensen följande Arsenals seger mot Newcastle.
- Om de är redo nästa vecka? Jag vet inte.

Varken Özil eller Kolasinac fanns med under helgens premiärmatch mot Newcastle. Vilket gjorde att Arsenal släppte ett uttalande i media.
"Mesut Özil och Sead Kolasinac kommer inte att vara en del av truppen i vår öppningsmatch mot Newcastle United, till följd av den säkerhetsincident som just nu undersöks av polis.
Välmåendet hos våra spelare och deras familjer är av vår högsta prioritet och vi har tagit beslutet i diskussion med spelarna och deras representanter.
Vi har kontakt med polisen och och erbjuder spelarna och deras familj support. Vi ser fram emot att välkomna spelarna tillbaka till laget så fort som möjligt."

Två personer har arresterats och är anklagade för brott under Public Order Act.
Det ska röra sig om ett London-baserat gäng som hotar spelarna och ska "råna dem på allt de har".
En källa till The Sun ska ha sagt:
"Andra gangsters ska ha spridit runt att de inte kommer att avskräckas"
"För att visa att de var seriösa, har gangstrarn uttryckt fler hot mot Arsenalspelarna"
"Det verkade som att det från början handlade om att rånarna ville ha deras klockor, men nu ska de vilja ha allt som de båda paren äger och har".

Ett öst-europeiskt gäng ska nu också ha lagt sig i och stöttat Arsenal-duon, i ett försök att förhindra fler attacker.
- Kolasinac har många vänner i Norra London och spelarna är väldigt populära, ska källan ha sagt till The Sun.

Nästa match för Arsenal är mot Burnley på hemmaplan på lördag. Vi får hoppas att detta ärende har löst sig tills dess.