Medlemmar: 6625 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Luiz debutera på lördag?

Emery förklarar läget med Luiz

mån 12 aug 2019 kl 20:50

Det blev ingen David Luiz i premiären mot Newcastle. Istället för Chambers spela bredvid Sokratis. Nu förklara Emery varför.

Arsenal lyckades få in värvningen av David Luiz precis före transferfönstret stängdes. Men det blev ingen debut i Arsenal för mittbacken i premiärsegern mot Newcastle.

Istället fick Calum Chambers fortsatt förtroende bredvid Sokratis - och lyckades hålla nollan på bortaplan. Emery förklarade i presskonferensen efter varför det beslutet togs.

- Förra året var ett väldigt bra år för Calum Chambers, sa Emery.

- Han spelade alla matcherna för Fulham, han spelade mittback i en trea och en två, och som defensiv mittfältare. 

Under försäsongen fick engelsmannen även förtroendet - och imponerade på managern.

- I försäsongen visade han att han förtjänar att spela idag. Han var väldigt fokuserad och med Sokratis också, väldigt seriös.

- Jag vill ha väldigt tävlingsinriktade spelare i varje position, med David Luiz, med Holding när han kommer och hjälper oss, tränar regelbundet och spelar minuter.

- Han ska spela imorgon (måndag) för U-23 (Holding).

I övrigt avslöjar Emery att övriga försvarsspelare som är borta inte har långt kvar.

- Även Bellerin kommer tillbaka, jag tror en månad till.

Om Luiz säger Emery:

- Omständigheterna är annorlunda. David Luiz hade en försäsong med ett annat lag och är OK att spela, fysiskt, men har bara tränat med oss fullt (på lördagen)

- På fredagen tränade han bara 30 minuter. 

Kommentarer

Bild för Mijolo

Chambers gjorde onekligen en bra match igår, med åt alla håll och balanserade insatser! Annars var det mest Willock och Auba som ingav förtroende, trepoängaren är en riktigt bra start för säsongen

Mijolo

Bild för Elias Bard

in med han mot Burnley då han har ett vass fot vid frisparkar och uppspel. sen 4-3-3 med auba-Laca-pepe på topp...köööör!!!!

AFC

Bild för Sral

Är nog en bra idé att låta honom spela mot Burnley, så att han får en lättare start än Liverpool borta. Med det sagt tycker jag Chambers gjorde bra ifrån sig, och när Holding är tillbaka hoppas jag att det är en hälsosam konkurrens mellan fyra mittbackar. 

Bild för Jonas Eriksson

Tycker åxå att chambers insatts var bra. Men samtidigt mötte vi ett bedrövligt svagt lag. Så lätt för sokratis och chambers den här matchen. Hade säkert gått bra även med Musse där bak. ;)

Inge snack om att Luiz borde starta nästa match. En klart bättre back med bättre fötter och större hot på fasta. 

 

Bild för Glenn

Chambers var absolut bra. Alltid gillat han. Gör sitt yttersta var han än spelar. Om han tar några kliv upp mot vi trodde innan säsongen, Holding kan komma tillbaka på hög nivå så känbs det som att vi gick från katastrof mittbacksuppsättning till starkast på massor av år. 4 duktiga....när hade vi det?

In Arteta we trust!

Bild för daddy dj

Tyvärr har ju inte Chambers snabbheten och det var som nån skrev här att motståndet var riktigt dåligt inte förföringa hans insats men mot lag som Liverpool där tror jag inte han hänger med.

Bild för B-G
daddy dj wrote:

Tyvärr har ju inte Chambers snabbheten och det var som nån skrev här att motståndet var riktigt dåligt inte förföringa hans insats men mot lag som Liverpool där tror jag inte han hänger med.

Mot lag som Liverpool ska vi köra dom starkaste korten. Chambers kan spela dom "lättare matcherna" tills vi verkligen vet var vi har honom denna säsong. Samma gäller iofs Holding. Har svårt att se att han kommer in och tar en startplats direkt.
Han gjorde bara 7 matcher från start och vi släppte in 10 mål på dom 7.

Men jag hoppas verkligen på Holding!

Twitter @grvdga

Bild för Magnus Stäring

Såg presskonferensen där Emery pratade om allt detta och nämnde åtta olika spelare i backlinjen... Men inte ett ord om Mustafi.... ska vi tolka det som att han är helt borträknad??

Bild för Sral

Mustafi är nog på väg bort, ja.