Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Iwobi om övergången till Everton

Iwobi: Därför lämnade jag

ons 14 aug 2019 kl 09:01

Alex Iwobi gick till Everton precis före transferfönstret stängde. Nu berättar han i sin första intervju om varför.

Everton lyckades i sista stund av transferfönstret få igenom en deal med Arsenal om Alex Iwobi. Nigerianen kom till Arsenal redan som åttaåring och spelade hela vägen genom ungdomslagen till a-laget. Men efter 149 matcher, 15 mål och 27 assist i a-laget står det klart att han byter klubb till Everton. Och nu berättar Iwobi själv om hur det gick till.
- Jag pratade med managern och Marcel och de lockade nästan in mig. Erbjudandet var för attraktivt för att säga nej till, säger Iwobi enligt football.london.
Och fortsätter:
- Managern sa till mig att "Det finns en plats här för dig, vi kommer ta bra hand om dig". I grund och botten alla saker du vill höra som spelare.

Iwobi hoppas nu göra succé i Everton.
- Det är spännande tider för Everton. Jag fick kolla på de transfers och spelare de hade köpt in - vissa stora talanger. Det är inte bara jag. Det fanns kvalitetsspelare här före och de finns kvar här.
- Managern har jobbat med Richarlison en längre tid och gjort hans namn känt. Förhoppningsvis kan han göra detsamma för, inte bara mig, men Moise Kean och ett par andra som också kom in.

Övergången ska ha landat på cirka £40m och Iwobi får nu återförenas med Theo Walcott - som från bänken fick se sitt Everton kryssa i premiären mot Crystal Palace.
Arsenal möter Everton i december och februari.