Medlemmar: 2003 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka firar med laget

Xhaka: "Kapten vore en dröm"

ons 14 aug 2019 kl 19:30

Efter att Koscielny lämnat klubben har inget sagts officiellt om vem som blir kapten. Xhaka fick bära bindeln sist - och nu berättar mittfältaren om sina tankar.

Efter 0-1 segern i premiären har det pratats om vem som ska bli kapten. Xhaka fick bära bindeln under matchen, men Emery har ännu inte officiellt sagt vilka som ska få ledaransvaret. Xhaka pratade med Schweizisk press. 

Detta är vad han sa:

En 1-0 seger med Arsenal i den första matchen mot Newcastle - hur glad är du?

Jag är väldigt nöjd med tre poäng. Bortamatch mot Newcastle, det är inte enkelt. Men vi var väldigt solida. Den här bra starten ger oss självförtroende och hopp för de kommande veckorna.

Hur stor var dina förväntningar på den nya säsongen? Eller hade du hellre haft en längre semester?

Jag har en stor aptit för fotbollen igen! Jag kunde återhämta mig bra under semestern. Förutom det, har laget tränat vldigt bra, vi kunde förbereda oss väldigt bra för starten av den nya säsongen. Jag tänkte ofta "äntligen är det kick off igen!".

Nu kan du leda Arsenal som kapten. Vad betyder det för dig?

Det är en dröm jag alltid jobbat mot. Det är ett erkännande av mina insatser för klubben, å andra sidan är det såklart ett speciellt ansvar för mig som person, jag följer klubb-legendarer som Patrick Vieira och Thierry Henry.

Till skillnad från många andra tränare utnämner Unai Emery en slags kaptensgrupp, som innehåller fem spelare. Hur fungerar det egentligen?

För närvarande är vi bara tre spelare i kaptenslaget, förutom mig är det Mesut Özil och Nacho Monreal. Vi leder laget tillsammans. Just nu är jag ish-"kapten nummer 1". Armbandet flyttar endast vid skador, avstängningar eller annan frånvaro.

Vad får dig att tro att Arsenal kommer att sluta högre än femma i Premier League den här säsongen?

Vi var väldigt nära toppen förra säsongen, men olyckligtvis tappade vi onödiga poäng mot sämre lag allt för ofta. Dessa, som man säger, obligatoriska poäng måste vi bli bättre på nu. Om vi kan göra det och få ett par stora resultat, kommer vi lyckas i jakten om Champions League-platsen, därav sluta minst på plats 4 - eller kanske även lyckas ta språnget upp till toppen.

Kommentarer

Bild för Vicious

Med tanke på att våra kaptener alltid lämnar så ge honom bindeln för guds skull!

#AllIn

Bild för Rolf Eriksson

Xhaka i kaptensgänget...vill ha honom på avbytarbänken.

Han har för många fel beslut, fel pass, fel placeringar.

Kostat oss många poäng.

Bild för Jonas Eriksson

Dröm för xhaka. 

Mardröm för mig. 

 

Bild för Dosa

Varför måste vi kommentera negativa saker direkt, vi har spelat en match. 

Han är vår lagkapten, förste lagkapten, vi bör kunna stå bakom honom och stötta honom och laget. Nu är det ett nytt år nya möjligheter, misstag gör alla en del mer än andra, xhaka hade myckeg brister förra året förhoppningen är att ha  lär sig av dom och presterar bättre iår. Ger vi honom mer kärlek för det förtjänar alla som spelar för klubben! INKL Mustafi.

Jag kommer stötta honom både som lagkapten och som spelare för Arsenal och jag hoppas hela Emirates gör det också för Granit och övriga behöver oss!

Bild för Alberto Hagund

Håller med fullt ut!

Once you're  a gunner // You'll always be a gunner.

Bild för Andreas Näsström

Jag vill vara mer positiv den här säsongen, jag vill också att det andas mer positivism kring klubben. Så även om jag inte ser en ny Vieira i Xhaka så tänker jag inte såga honom. Tycker inte vi har så många bättre alternativ till kaptener, han har ett imponerande CV som ledande spelare i klubbar och landslag från ung ålder. Så heja Xhaka, heja våra kaptener och heja Arsenal. Heja 19/20

Bild för daddy dj

Håller med dig fullständigt, vi måste få bort de negativa tankar som flera  sk gooners har här. 

Bild för Mattias Jarnedal

För mig är han absolut ett kaptensämne, han har pondusen och inställningen som är nödvändig. Spelmässigt hade man fortfarande kunnat hoppas på mer och frågan är om han kommer utvecklas något ytterligare, i hans fall är det snarare polering som behövs. Att fortsätta minimera enkla misstag och onödiga närkamper som leder till kort. Kan väl inte statistiskt backa upp det men mitt minne av honom de första säsongerna var att han gjorde rent utav huvudlösa kapningar med gula o röda kort som belöning, känns som det i princip är borta nu. Nu kommer det väl ett fint Xhaka ingrepp mot Burnley för att man sa det.

Gnäll är tråkigt, nu stöttar vi killarna och vår/a kaptener.

Bild för Jonas Eriksson

Tagga ner nu vänner. Klart man ska få ha en åsikt. I min värld så ska en kapten vara en start spelare. Som cementerat sin plats i lagen. En klippa att luta sig emot. Någon som tar befälet och visar vart skåpet ska stå. Jag är ledsen. Men i min värld är inte xhaka den spelaren. För jag tycker inte han ska starta. Men uppenbart så vill inte Emery som jag. Så det är så klart bara att gilla läget och stötta ALLA. 

 

 

Bild för Byarum
Jonas Eriksson wrote:

Tagga ner nu vänner. Klart man ska få ha en åsikt. I min värld så ska en kapten vara en start spelare. Som cementerat sin plats i lagen. En klippa att luta sig emot. Någon som tar befälet och visar vart skåpet ska stå. Jag är ledsen. Men i min värld är inte xhaka den spelaren. För jag tycker inte han ska starta. Men uppenbart så vill inte Emery som jag. Så det är så klart bara att gilla läget och stötta ALLA. 

 

Bra svarat Jonas. Man måste självklart få ha åsikter hur laget leds, men det viktiga är ju hur man uttrycker detta. Jag instämmer i att Xhaka har vissa goda ledaregenskaper, men jag tycker inte att hans nivå på plan rendererar honom äran att vara kaptenen. Kaptenen ska vara en obestridig startspelare med högsta möjliga status både på och utanför planen. Därför tycker jag också att den här idén att i princip ha halva laget, fem spelare, en kaptensgrupp är ett feltänk.  Möjligtvis en kapten och två ass kaptener. Men nu är det som det är. Emery bestämmer och då får man förhålla sig till det och gilla läget.  

Bosse

Bild för Joacim Nyberg

bra Jonas stå på dig! Håller med dig i det du skriver!!