Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka firar med laget

Xhaka: "Kapten vore en dröm"

ons 14 aug 2019 kl 19:30

Efter att Koscielny lämnat klubben har inget sagts officiellt om vem som blir kapten. Xhaka fick bära bindeln sist - och nu berättar mittfältaren om sina tankar.

Efter 0-1 segern i premiären har det pratats om vem som ska bli kapten. Xhaka fick bära bindeln under matchen, men Emery har ännu inte officiellt sagt vilka som ska få ledaransvaret. Xhaka pratade med Schweizisk press.
Detta är vad han sa:

En 1-0 seger med Arsenal i den första matchen mot Newcastle - hur glad är du?
- Jag är väldigt nöjd med tre poäng. Bortamatch mot Newcastle, det är inte enkelt. Men vi var väldigt solida. Den här bra starten ger oss självförtroende och hopp för de kommande veckorna.

Hur stor var dina förväntningar på den nya säsongen? Eller hade du hellre haft en längre semester?
- Jag har en stor aptit för fotbollen igen! Jag kunde återhämta mig bra under semestern. Förutom det, har laget tränat väldigt bra, vi kunde förbereda oss väldigt bra för starten av den nya säsongen. Jag tänkte ofta "äntligen är det kick off igen!".

Nu kan du leda Arsenal som kapten. Vad betyder det för dig?
- Det är en dröm jag alltid jobbat mot. Det är ett erkännande av mina insatser för klubben, å andra sidan är det såklart ett speciellt ansvar för mig som person, jag följer klubb-legendarer som Patrick Vieira och Thierry Henry.

Till skillnad från många andra tränare utnämner Unai Emery en slags kaptensgrupp, som innehåller fem spelare. Hur fungerar det egentligen?
- För närvarande är vi bara tre spelare i kaptenslaget, förutom mig är det Mesut Özil och Nacho Monreal. Vi leder laget tillsammans. Just nu är jag ish-"kapten nummer 1". Armbandet flyttar endast vid skador, avstängningar eller annan frånvaro.

Vad får dig att tro att Arsenal kommer att sluta högre än femma i Premier League den här säsongen?
- Vi var väldigt nära toppen förra säsongen, men olyckligtvis tappade vi onödiga poäng mot sämre lag allt för ofta. Dessa, som man säger, obligatoriska poäng måste vi bli bättre på nu. Om vi kan göra det och få ett par stora resultat, kommer vi lyckas i jakten om Champions League-platsen, därav sluta minst på plats 4 - eller kanske även lyckas ta språnget upp till toppen.