Medlemmar: 3715 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nelson mot Newcastle.

Nelson: "Jag måste ta chansen"

tor 15 aug 2019 kl 08:05

Reiss Nelson fick starta i premiären. Och nu vill 19-åringen slå igenom på riktigt i Arsenal - men konkurrensen är hård.

Efter ett lyckat år på lån i Hoffenheim är Reiss Nelson som bekant nu tillbaka i Arsenal - som han tillhört sedan han var åtta. 
I premiärmatchen mot Newcastle fick 19-åringen starta, och imponerade på många. Nu berättar anfallaren om det i en intervju, och hur han vill lyckas i Arsenal-tröjan.
- Jag vill bara ta saker som de kommer. Jag var borta och spelade i Tyskland och jag tycker jag gjorde det bra. Men det stora målet för mig har alltid varit att spela i en Arsenal-tröja, vecka in vecka ut, säger Nelson till Evening Standard.
- "The boss" berättade för mig i tisdags att jag skulle starta och förbereda mig mentalt. Det var en fin gest från 'bossen' och jag är lycklig att vara tillbaka och spela i Arsenal-färger igen.

Men konkurrensen på Nelsons position har tätnat. Iwobi har lämnat, men Nicolas Pepe har tillkommit.
- Jag behöver hela tiden vara redo att få spela, för jag vet att det inte är garanterat att jag kommer starta vecka in, vecka ut med de lagkamrater jag har.

Nelson fick spela 71 minuter i matchen mot Newcastle före han ersattes av rekordvärvningen Nicolas Pepe.
- Vi har Pierre-Emerick Aubameyang, Pepe och Alexandre Lacazette. De är stora stjärnor och jag är fortfarande ung så jag behöver luta mig tillbaka lite och ta chansen när jag får den, söger Nelson.

Även om värvningen av Pepe kan innebära mindre speltid så är anfallaren nöjd med tillägget i truppen.
- Han (Pepe) är ett fantastiskt tillägg. Vi är så lyckliga att ha honom. Han gör alltid mål, eller skapar mål, men även utan boll jobbar han hårt för laget och som en striker som verkligen hjälper människor som mig och andra bredvid honom.

- Han har anpassat sig bra och ser ut att bli en bra addition. Vi såg lite av det i söndags, på planen kan man se att han har det "flair" vi har behöver på högerkanten. Han kan även skära in i banan och skjuter bra, så han är ett bra tillägg.

På lördag är det dags för match nummer två. Hur Unai Emery mönstrar sitt lag då återstår att se.