Medlemmar: 3916 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery höll presskonferens inför helgens match mot Burnley

Emery om Özils framtid och Pepe

tor 15 aug 2019 kl 19:29

Presskonferens inför helgens möte mot Burnley. Fokus låg inte helt oväntat på de nya spelarna, Kolasinac och Özil. Här är den, ord för ord.

Vad är dina känslor inför första matchen på säsongen (hemma)?

Det är den första matchen på hemmaplan och vi ser fram emot att möta våra supportrar på Emirates. Vi förbereder oss med stort arbete, vi är entusiastiska för varje ögonblick den här veckan i förberedelserna.

Det kommer bli svårt det här året, börja hemma mot Burnley. De är i ett bra momentum, de vann 3-0 och hade en fantastisk försäsong De är ett starkt lag med en tydlig struktur. Förra året mot oss spelade de 3-5-2 och bytte, jag tror de kommer spela 4-4-2.

De är ett väldigt bra lag med en bra coach, erfarna här i England, och i Premier League spelar de, arbetar gör det på ett bra sätt. På lördag behöver vi vårt bästa individuellt och kollektivt.

Framförallt behöver vi ha en bra spelplan och vara självsäkra, vara med våra supporters, känna bra att vi kan genomföra vår ide. Vi har mycket att vara positiva om.

Är de nya spelarna redo?

Varje spelare är annorlunda. Efter Newcastle och den här veckan har spelarna arbetat bra. Vi kan välja att bestämma olika val för alla positioner. Jag tror verkligen att vi behöver vara konkurrenskraftiga. Vi behöver olika valmöjligheter för att bestämma vilka som är bättre varje match.

De nya spelarna, spelarna som var här förra året, de unga spelarna, vi kan nå vårt mål varje match med säkerhet.

Vad är det senaste om Mesut Özil och Sead Kolasinac?

De kom tillbaka till träning med oss i tisdags, de ko och tränade med oss, "we had it off". Mesut Özil är lite sjuk, han tränade inte igår. Varje träning ger oss bra information, olika val med dem.

Är jag nöjd att de är tillbaka? Såklart.

Hur hjälper du dem?

För oss, för mig, är det första en person efter det en spelare. Vi fortsätter på vårt sätt med spelarna som är redo med oss, konsekvent träning varje dag. De kom tillbaka tisdag.

Kommer du överväga att spela dem?

Jag kan inte svara samma. Om de tränar konsekvent varje dag med normalt arbete så kommer jag välja och nå den bästa möjliga lösningen vid varje ögonblick. Det är positivt att de är med oss nu.

Skulle du förstå om Özil ville lämna?

Vi starar spela mot Burnley, kan du tänka mig att jag tänker att jag ska slösa min tid om spelaren kan lämna här?

Min fokus, mitt min väg är spel på lördag.

Kan Nicolas Pepe starta på Söndag?

Jag kommer att välja imorgon för nu är det en liten skillnad i mitt beslut om spelare. Det beror på hur de är i träningen imorgo. Pepe tränar med oss, förbättrar sig med oss, lär känna oss.

Han förstår var stil bit för bit och blir fysiskt bättre. Han är närmre att kunna hjälpa oss i början [av matchen].

Är du säkerpå att Özil och Kolasinac är mentalt redo att spela?

Ja, 100 procent.

Deras mentalitet är fokuserad på oss, för träning och matchen.

Min fokus är att var mer positiv och tänka att spelarna är 100% med dersa sinne här. Jag vill hjälpa dem att vara normala med oss, träna, tänka och framförallt ta fokusen för varje match.

Vad är din respons till att ni höll nollan på bortaplan?

Vi kan nå vårt sätt i olika omständigheter och att hålla nollan är viktigt. Men det viktigaste är att vinna. Vi kan vinna genom att göra många mål, vi kan ha varje match en hållen nolla i varje prestation, men min ide är att skapa en stor personlighet, att skapa en stor ide och tänka att vi är ett offensivt lag.

Efter det vill vi vara starka defensivt. Om vi kan nå en hållen nolla varje match, så är det perfekt. Jag tycker vi jobbade väldigt bra defensivt i match, och vi jobbade seriöst, vi var väldigt kompakta. För närvarande, balansen, vi måste förbättra balansen.

Hur fysisk kommer matchen mot Burnley vara?

Det kommer vara en väldigt fysisk match oc vi behöver den anpassningen fysiskt för att bli starka. Vi behöver vår spelplan med vår struktur, med vår taktiska positionering och sen efter med våra individuella dueller mot dem.

De är väldigt starka i duellerna, de är väldigt strka i deras struktur, med två anfallare. De kommer kräva mycket av oss defensivt, speciellt med deras långa bollar. De är det bästa laget jag såg i den förra matchen av de sista lagen jag såg med mycket struktur.

De är väldigt tydliga, väldigt effektiva med att spela med den strukturen. De har också spelare som spelar väldigt ba. Om du låter dem spela, de kan bygga upp med Tarkowski, Mee, med Westwood och med Cork, efter det med deras väldigt bra höger och vänster yttrar McNill och Gudmundson. Jag respekterar deras lag mycket och jag respekterar deras coach mycket.

Kommer Lacazette och Aubameyang spela tillsammans mer denna säsong?

Förra året spelade de tillsammans i många matcher i startelvan. Många matcher, som anfallare eller spelandes på höger eller vänsterkanten.

Aubas kapacitet kan hjälpa oss det här året också. De är anfallare och de är två viktiga spelare som alla andra. Framförallt, vi kan använda båda i situationer.

Behöver spelare privata vakter?

Klubben jobbar med att hjälpa dem med det. De hjälper dem i träningen, i förberedelser och är med laget konsekvent för träning. Det hjälper deras sinne att vara fokuserat på den träningen eller de matcherna.

Hur kan de stanna hemma?

Klubben jobbar med dem för att hjälpa dem. Just nu är de lugna med oss varje dag.

Kommentarer

Bild för Anton H

Hade varit intressant att se statistik på hur ofta Özil är sjuk/förkyld. Man hör ju aldrig att någon annan i laget än han är det.

Bild för Elias Bard

Bara dumpa Mesut nu till MLS eller liknande. Bromsar mer upp spelet,halvjoggar som vanligt och är livrädd för gräsfläckar!

Cabellos,Willock fyller det hålet lätt!

AFC

Bild för Bo Persson

Jag trodde att kommentarer likt ovan inte skulle finnas i detta forum, men tydligen sprider sig skiten. Jag hoppas på reaktioner, annars kommer jag inte att förnya, nästa år.

/ Bo

Bild för Bo Persson

Tack!

/ Bo

Bild för Jepson

Säga vad man vill om Özil. Men han var som bäst när han kom till oss och något år därefter. Men sen har ålder, motivation och att vårt spel aldrig byggts runt en persons förmågor tagit ut sin rätt. I de bästa stunderna är han fortfrande en helt underbar spelare. Passningen han smekte fram till Auba mot Barcelona som senaste exemplet. Men sett över en hel säsong så är han inte en man för 90min match ut och match in där det krävs energi i båda riktningarna. Klippet med Willock/Shelvey som är oerhört spritt överallt är väl ett tydligt exempel på vad man ska göra (eller iaf försöka till 100%) när man blir av med bollen. Att se förnärmad ut och glo på domaren och sen sakta röra på sig är inte något som bidrar. Så drar han till MLS så är det nog win-win för samtliga parter. Men jag är stolt över vår klubb som när det begav sig lyckades med värvningen av Özil. Fast å andra sidan är jag alltid stolt över vår klubb vare sig jag gnäller eller inte :) COYG!

Bild för Joacim Nyberg

En skriver att özil ofta e sjuk vilket stämmer han e ofta borta ’’sjuk”!! Den andra skriver att willock o ceballos fyller hans hål! frågan e ju vad du reagerar på bo?! Börjar störa mig lika mkt på att många ska vara så jävla känsliga!! Tagga ner bo va inget farligt med dom kommentarerna. 

Bild för Teo Rothman
Joacim Nyberg wrote:

En skriver att özil ofta e sjuk vilket stämmer han e ofta borta ’’sjuk”!! Den andra skriver att willock o ceballos fyller hans hål! frågan e ju vad du reagerar på bo?! Börjar störa mig lika mkt på att många ska vara så jävla känsliga!! Tagga ner bo va inget farligt med dom kommentarerna. 

Den kommentaren som Bo refererar till är borttagen och var grövre än det vi vill ha på denna sida. 

Bild för Mattias Jarnedal

Jag är otroligt nitisk och avskyr påhopp, onödiga svordomar, listan går att göra lång på hur man ska vara och bete sig. Förväntar vi oss ett Arsenal som världens bästa klubblag eller bland de bästa iaf så kommer de aldrig bli det om inte deras supportar också är i toppklass. Under de senaste åren har tyvärr deras fansbas betett sig väldigt illa, med påhopp på ägare, Wenger och spelare. Det har gjort att jag ifrågasatt om jag är i rätt klubb.

Men samtidigt måste man få lufta ideer och kunna vara kritisk, det är ändå otroligt välbetalda professionella spelare. Kritik måste kunna framföras, men gärna att man är så nyanserad så att det inte bara är gnäll. Jag har själv spelat fotboll i drygt 30 år och har man ingen bra dag så sliter man åtminstone 90minuter, det kunde göra mig upprörd som spelare och även nu som supporter. Özil gestaltar tyvärr detta och har gjort det i flera år, Arsenal behöver inte den typen av spelare. Något som jag också retar mig på honom är hans kroppsspråk och gester. Allt det här påverkar övriga spelare, inge bra...

... skört att uttrycka sig rätt, men alla inlägg kan inte ifrågasättas. Jag hade inga problem med vad som nämndes i ovan inlägg. Nu jobbar vi framåt och ihop, vi har väldigt få anledningar att gnälla, snarare stor anledning till optimism, mycket har gjorts väldigt rätt det sista året. En plattform att bygga vidare på. Kommer det bli lätt, långt ifrån, de andra lagen har ju tyvärr också stärkts för att bli bättre.

COYG

Bild för Joacim Nyberg

Då e jag med teo!! då Förstår jag 

Bild för Vicious

Personligen har jag inga problem med en lite hårdare ton (även om det finns gränser såklart) då det åtminstone visar att folk fortfarande bryr sig. Den dagen folk är likgiltiga och inte längre orkar bry sig är en sorgens dag för Arsenal FC.

#AllIn

Bild för MikeR
Vicious wrote:

Personligen har jag inga problem med en lite hårdare ton (även om det finns gränser såklart) då det åtminstone visar att folk fortfarande bryr sig. Den dagen folk är likgiltiga och inte längre orkar bry sig är en sorgens dag för Arsenal FC.

Samma här vad är ett forum annars, alldeles för mycket pekpinnar i min smak. Folk måste ju kunna få spåra lite ibland blir ju så med ett lag man älskar 

I'll answer to nobody !!

Bild för Bo Persson

Hej!

Jag reagerade på ett inlägg som nu är raderat. Antingen av författaren eller av redaktör.Innehållet handlade om Özils etniska bakgrund. Prestation ska och bör granskas och kritiseras. Men att hävda att prestation är förutbestämd av var man kommer ifrån, i detta fall Turkiet, luktar för mig brunt lång väg. Därav min reaktion.

/ Bo

Bild för Jonas Eriksson

Ja ibland kanske man kan ha lite känsla åxå och lösa ”mellan” raderna lite. Alla är vi ju supportrar som älskar vårt Arsenal och bara vill att det ska gå bra. Och jag personligen som inte är uppväxt med överdrivet mycket moral och kristna värderingar,och dessutom uppväxt i en by där svordomar och hårda ord är en del av vardagen. (Vilket är förjävla gött tycker jag.) ;) Har inga som helst problem med att man får med någon svordom i all besvikelse. 

Så länge det finns nyans och det inte är påhopp och hotfullt så är det bara att sjunga ut. 

Om vi inte kan tåla att alla har olika åsikter utan man bara ska stryka medhårs i med och motgång. Så blir det ju jävligt tråkigt och opersonligt. 

Så varva ner lite och håll tummarna på att det här blir en säsong att minnas och att Özil håller sig friskare och får lite spring i benen även när det ska försvaras. Annars vete fan vad jag kommer skriva? ;)

 

Bild för Jonas Eriksson
Bo Persson wrote:

Hej!

Jag reagerade på ett inlägg som nu är raderat. Antingen av författaren eller av redaktör.Innehållet handlade om Özils etniska bakgrund. Prestation ska och bör granskas och kritiseras. Men att hävda att prestation är förutbestämd av var man kommer ifrån, i detta fall Turkiet, luktar för mig brunt lång väg. Därav min reaktion.

/ Bo

Helt riktigt Bo. 

 

Bild för limpan_arsenal

Anton H: Han är en av dem som springer mest i laget, kolla statistiken

Du kan ta Wenger från Arsenal, men aldrig Invincibles från Wenger

Bild för Mattias Jarnedal

Oj, det var väldigt allvarligt om något om ursprung kom upp. Lågvattenmärke, håller med Bo

Bild för Sral

Bra, Bo och Teo, att ni reagerade på det inlägget. Såg det, och det var inte snyggt. 

Bild för Anton H

Limpan: Vad har det med hur ofta han är sjuk/förkyld?

Bild för Joacim Nyberg

Då förstår jag att du reagerade bo! Helt rätt sånn skit hör inte hemma nånstans värsta som finns!! Såg aldrig det nämligen så utgick bara från dom jag såg. 

Bild för Olle Leino

En bra id’e är o sitta still i båten. Özil har inte spelat i PL säsongen 2019/20.Och jag tror inte han spelar i morgon heller med anledning av sjukdom o attack från galet gäng. Så vi kan återkomma med bedömning av honom tills han spelat.

Nu hoppas man på 3 sköna poäng i morgon. COYG

Bild för Joffe Auba

Spela Auba OCH Laca!!! Tack!!

Invincibles!!

Bild för Jajo67

Özil är vår överlägset bästa spelfördelare & har väl haft en ganska bra försäsong.

Förra året var en besvikelse men tror han kan steppa upp sitt spel denna säsong om han får lira i sin naturliga position samt med en vettig omgivning. Har bra mycket mer problem med Mkhitaryan, Elneny, Mustafi etc.

 

Bild för Sral

Ja, med Pepe, Lacazette och Aubameyang borde väl Özil trivas som fisken i vattnet?