Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery höll presskonferens inför helgens match mot Burnley

Emery om Özils framtid och Pepe

tor 15 aug 2019 kl 19:29

Presskonferens inför helgens möte mot Burnley. Fokus låg inte helt oväntat på de nya spelarna, Kolasinac och Özil. Här är den, ord för ord.

Vad är dina känslor inför första matchen på säsongen (hemma)?
- Det är den första matchen på hemmaplan och vi ser fram emot att möta våra supportrar på Emirates. Vi förbereder oss med stort arbete, vi är entusiastiska för varje ögonblick den här veckan i förberedelserna. Det kommer bli svårt det här året, börja hemma mot Burnley. De är i ett bra momentum, de vann 3-0 och hade en fantastisk försäsong De är ett starkt lag med en tydlig struktur. Förra året mot oss spelade de 3-5-2 och bytte, jag tror de kommer spela 4-4-2. De är ett väldigt bra lag med en bra coach, erfarna här i England, och i Premier League spelar de, arbetar gör det på ett bra sätt. På lördag behöver vi vårt bästa individuellt och kollektivt. Framförallt behöver vi ha en bra spelplan och vara självsäkra, vara med våra supporters, känna bra att vi kan genomföra vår ide. Vi har mycket att vara positiva om.

Är de nya spelarna redo?
- Varje spelare är annorlunda. Efter Newcastle och den här veckan har spelarna arbetat bra. Vi kan välja att bestämma olika val för alla positioner. Jag tror verkligen att vi behöver vara konkurrenskraftiga. Vi behöver olika valmöjligheter för att bestämma vilka som är bättre varje match. De nya spelarna, spelarna som var här förra året, de unga spelarna, vi kan nå vårt mål varje match med säkerhet.

Vad är det senaste om Mesut Özil och Sead Kolasinac?
- De kom tillbaka till träning med oss i tisdags, de ko och tränade med oss, "we had it off". Mesut Özil är lite sjuk, han tränade inte igår. Varje träning ger oss bra information, olika val med dem. Är jag nöjd att de är tillbaka? Såklart.

Hur hjälper du dem?
- För oss, för mig, är det första en person efter det en spelare. Vi fortsätter på vårt sätt med spelarna som är redo med oss, konsekvent träning varje dag. De kom tillbaka tisdag.

Kommer du överväga att spela dem?
- Jag kan inte svara samma. Om de tränar konsekvent varje dag med normalt arbete så kommer jag välja och nå den bästa möjliga lösningen vid varje ögonblick. Det är positivt att de är med oss nu.

Skulle du förstå om Özil ville lämna?
- Vi starar spela mot Burnley, kan du tänka mig att jag tänker att jag ska slösa min tid om spelaren kan lämna här? Min fokus, mitt min väg är spel på lördag.

Kan Nicolas Pepe starta på Söndag?
- Jag kommer att välja imorgon för nu är det en liten skillnad i mitt beslut om spelare. Det beror på hur de är i träningen imorgon. Pepe tränar med oss, förbättrar sig med oss, lär känna oss. Han förstår var stil bit för bit och blir fysiskt bättre. Han är närmre att kunna hjälpa oss i början [av matchen].

Är du säker på att Özil och Kolasinac är mentalt redo att spela?
- Ja, 100 procent. Deras mentalitet är fokuserad på oss, för träning och matchen. Min fokus är att var mer positiv och tänka att spelarna är 100% med deras sinne här. Jag vill hjälpa dem att vara normala med oss, träna, tänka och framförallt ta fokusen för varje match.

Vad är din respons till att ni höll nollan på bortaplan?
- Vi kan nå vårt sätt i olika omständigheter och att hålla nollan är viktigt. Men det viktigaste är att vinna. Vi kan vinna genom att göra många mål, vi kan ha varje match en hållen nolla i varje prestation, men min ide är att skapa en stor personlighet, att skapa en stor ide och tänka att vi är ett offensivt lag. Efter det vill vi vara starka defensivt. Om vi kan nå en hållen nolla varje match, så är det perfekt. Jag tycker vi jobbade väldigt bra defensivt i match, och vi jobbade seriöst, vi var väldigt kompakta. För närvarande, balansen, vi måste förbättra balansen.

Hur fysisk kommer matchen mot Burnley vara?
- Det kommer vara en väldigt fysisk match och vi behöver den anpassningen fysiskt för att bli starka. Vi behöver vår spelplan med vår struktur, med vår taktiska positionering och sen efter med våra individuella dueller mot dem. De är väldigt starka i duellerna, de är väldigt strikta i deras struktur, med två anfallare. De kommer kräva mycket av oss defensivt, speciellt med deras långa bollar. De är det bästa laget jag såg i den förra matchen av de sista lagen jag såg med mycket struktur. De är väldigt tydliga, väldigt effektiva med att spela med den strukturen. De har också spelare som spelar väldigt ba. Om du låter dem spela, de kan bygga upp med Tarkowski, Mee, med Westwood och med Cork, efter det med deras väldigt bra höger och vänster yttrar McNill och Gudmundson. Jag respekterar deras lag mycket och jag respekterar deras coach mycket.

Kommer Lacazette och Aubameyang spela tillsammans mer denna säsong?
- Förra året spelade de tillsammans i många matcher i startelvan. Många matcher, som anfallare eller spelandes på höger eller vänsterkanten. Aubas kapacitet kan hjälpa oss det här året också. De är anfallare och de är två viktiga spelare som alla andra. Framförallt, vi kan använda båda i situationer.

Behöver spelare privata vakter?
- Klubben jobbar med att hjälpa dem med det. De hjälper dem i träningen, i förberedelser och är med laget konsekvent för träning. Det hjälper deras sinne att vara fokuserat på den träningen eller de matcherna.

Hur kan de stanna hemma?
- Klubben jobbar med dem för att hjälpa dem. Just nu är de lugna med oss varje dag.