Medlemmar: 3917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba och Laca firar målet

Ceballos dominerade när Arsenal vann

lör 17 aug 2019 kl 15:53

Ceballos fick spela från start - och levererade två assist. Duon Aubameyang och Lacazette levererade i målprotokollet.

Händelser

Första halvlek:
13: 1-0 - Lacazette
38: Gult kort - Aubameyang
43: 1-1 - Barnes

Andra halvlek:
46: Byte - Nelson ut - Pepe in
61: Byte - Wood ut och Rodriguez in
64: 2-1 Aubameyang
71: Byte - Lacazette ut och Kolasinac in
83: Byte - Ceballos ut - Lucas Torreira
92: Gult kort - Sokratis
93: Gult kort - Luiz
95: Gult kort - Barnes

Första halvlek:

Arsenal tog som väntat tag i taktpinnen från start. Första tio minutrarna var det Arsenal som styrde och ställde bollinnehavet. Den första riktigt farliga chansen kom efter en frispark som Ceballos tog hand om. Nelson nickskarvar mot Lacazette - men fransmannens nick räddas av Pope. Men på den efterföljande hörnan gick det bättre för Laca. Ceballos matar in en hörna på Lacazette som plockar ner, vänder upp och skjuter från liggandes mellan benen på Pope i den 13:e matchminuten. Starkt och snyggt av Lacazette.

Burnleys första bra läge kommer efter en hörna som Leno misslyckas att boxa undan. Det blir lite kaos i straffområdet men Guendouzi kan rensa på mållinjen. Bortalaget börjar ta för sig mer och mer och kommer förbi ett något knackigt Arsenal-försvar, men inga farligare lägen skapas.

Framåt slutet av halvleken kontrar Arsenal fint genom Ceballos som tvingar Pope till en fin fotparad.

Precis före halvtidsvilan kontrar Burnley och McNeil spelar snyggt in till Barnes. Guendouzi är något bakom och lyckas inte ifatt. 1-1.

Arsenals första VAR-granskning tvingas till efter att Nelson gjort ett snyggt mål efter förarbete av Monreal och Ceballos. Tyvärr resulterar det i att Nelsons mål dömdes bort. Monreals fot var strax offside.

Ceballos har varit den stora motorn i Arsenal och styrt och ställt på mittfältet. Spanjoren har med sin teknik och speluppfattning fått igång en rad fina anfall.

Andra halvlek:

Emery plockar ut Nelson och in med Pepe i andra halvlek. Hemmalaget fortsätter att styra och ställa likt inledningen av första halvkek. Men några vidare farliga lägen skapas inte förrän Aubameyang blir framspelad i den 60:e matchminuten. Men skottet är rakt på målvakten Pope. Strax därefter tar Ceballos ett skott utanför straffområdet, Pope tvingas sträcka ut rejält.

Tjugo minuter in i andra halvlek var det dags igen. Ceballos slår först en dålig pass, men är snabbt tillbaka och vinner bollen igen och spelar fram Aubameyang. Gabonesen tar ett par steg framåt, viker in och går på avslut. Pope chanslös. Ännu en bra insats av Ceballos som gör en fantastisk match.

Arsenal kontrollerar bollinnehavet matchen igenom, men det känns ändå inte helt tryggt när Burnley anfaller. Försvarsspelet känns fortfarande något oorganiserat, men inga farligare lägen skapas.

Framåt slutet av matchen får Torreira ett ypperligt läge att utöka till 3-1. Men Pope gör en fin räddning.

Tre tankar om matchen:

Ceballos - nya Cazorla?
Vilken otrolig match han gör Ceballos. Han är teknisk, passningssäker, bra spelsinne, bra arbetsförmåga och framförallt en mittfältare som kan bryta mönstret. Det är få spelare man ser som håller bollen så nära fötterna som Ceballos, och hans vrickningar och små-finter tar sig förbi vem som helst. Med honom på plan känns det som att vi får in en ny dimension i anfallsspelet. Någon som kan dra två gubbar på mitten och spela fram Lacazette, Aubameyang eller Pepe. Om Denis Suarez var ett meningslöst lån känns detta hittills efter två matcher spelade, som precis tvärtom. 

Tre poäng är alltid tre poäng
Egentligen spelar det ingen roll om man vinner med 2-0, 4-0 eller 2-1. I slutändan är det bara tre poäng som räknas. Två uddamålssegrar på två försök i ligan denna säsong - och full pott efter två matcher. Det ska vi vara nöjda med. Visst är det skönt att vinna med stora marginal, men när vi i maj ska sammanfatta den här säsongen är det antalet 3-poängare som är det viktiga.

Nicolas Pepe behöver tid
Det är tydligt att Nicolas Pepe är en stor talang. Tekniskt blixtrar han till och visar bra styrka och snabbhet. Men tempot är inte riktigt där än, flytet med laget är inte riktigt där än. I ena stunden gör han det jättebra, sen kommer en passning lite för långsamt, eller fel gubbe. Det känns dock verkligen inte som att Arsenals rekordvärvning kommer vara någon flopp - men lite tålamod bör vi ha med Nicolas Pepe.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 6
Gör några fina räddningar, men är även ute och flaxar en del, fick inte allt för mycket hjälp alltid av backlinjen.

Ainsley Maitland-Niles 6
Inte lika bra som sist, men stabil.

Sokratis 6
Ny partner bredvid sig och det märktes, det såg inte helt stabilt ut.

David Luiz 6
Debutmatch i Arsenal, har lite problem i positionsspelet med resten av försvaret.

Nacho Monreal 6
Ett par fina räder offensivt, kllart godkänd.

Matteo Guendouzi 6
Gör en godkänd insats.

Joe Willock 6
Inte lika bra som sist, men försvann lite i matchen.

Reiss Nelson 5
Inte engelsmannens bästa insats, hänger inte helt med alltid.

Danny Ceballos 9
Bländande teknik och fin passningsfot. Två assist och ligger bakom nästan allt offensivt. Det enda negativa var försvarsspelet vid Burnleys mål.

Pierre-Emerick Aubameyang 8
Målskytt och delaktig. Känns mycket mindre anonym den här säsongen än han var förra. Delaktig i spelet och spelsugen.

Alexandre Lacazette 7
Målskytt och får därmed en högre poäng, men något anonym efter inledningen.

Inhoppare:

Nicolas Pepe 5
Blandar och ger. Först trollar han bort tre Burnley-spelare, sen väljer han fel passning. Det känns som att Pepe behöver lite mer tid för anpassning.

Sead Kolasinac 5
Tillbaka efter frånvaro och gör ett godkänt inhopp, något långsam med boll i anfallsspelet.

Lucas Torreira -
Fick bara spela 9 minuter.