Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

David Luiz bytte Chelsea mot Arsenal under sommaren.

Luiz: "Jag ville ha en ny utmaning"

mån 19 aug 2019 kl 15:50

David Luiz lämnade Chelsea för Arsenal. Nu berättar den brasilianske mittbacken varför. - Jag är en ambitiös kille, det var därför jag flyttade, säger han.

På transfer deadline day gick allt fort. Nästan från ingenstans dök det upp nyheter om att David Luiz skulle lämna Arsenal för Chelsea.
Och sent på kvällen den 8 augusti presenterades den 32-årige mittbacken som Arsenalspelare.
Nu berättar han om övergången.
- Jag är en ambitiös kille, det var därför jag flyttade. Jag kunde ha valt att vara kvar i komfortzonen, ta pengarna och varit lugn. Men jag gillar nya utmaningar och saker i livet. Det är vad som ger mig syre och motivation. En dag är karriären över och du behöver göra ditt bästa och försöka utvecklas varje dag.

Den nye Chelseatränaren Frank Lampard ska under ett möte med Luiz i slutet av transferfönstret meddelat att mittbacken inte var med i hans planer för säsongen.
Han gav också klartecken att till Arsenalflytten.
- Jag försöker att vara ärlig mot mig själv. Alla vet att jag trivdes i Chelsea och att jag vunnit mycket där. Jag hade en ärlig konversation med "Lamps" och han hade andra planer för året. Så det bästa för mig var att respektera klubben och flytta till en ny utmaning. Jag gav honom möjligheten att göra sitt jobb.