Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Frimpong och Nasri är fortfarande inte vänner

Frimpong talar ut om Nasri

ons 21 aug 2019 kl 16:54

Att Frimpong avskyr Nasri är ingen hemlighet. De bägge har varit i flertalet duster tidigare - och nu talar Frimpong ut om vad som egentligen startade det hela.

I Carling Cup 2011 rök Samir Nasri och Emanuel Frimpong ihop - de bägge fick separeras av lagkamrater. Redan på förhand hade Frimpong uttalat sin avsky mot den tidigare lagkamraten Samir Nasri. Men först nu talar han ut i The Athletic om vad det var som hände.
- Inte ens om han gav mig fem miljarder dollar, så hade jag inte tyckt om honom, säger Frimpong.

Frimpong spelade i Arsenal mellan 2011-2013 och gjorde 16 matcher för Arsenal. Och det var under Ghananens debutsäsong som bråket med Samir Nasri började.
- Jag har alltid haft så mycket respekt för senior-spelare. Du kan fråga Aaron Ramsey, du kan fråga Jack Wilshere. Jag är inte respektlös mot någon, säger Frimpong.
- Men sanningen är att jag aldrig har gillat Nasri och kommer heller aldrig, aldrig gilla den människan.

Det var under Arsenals förlustmatch mot Liverpool i inledningen av säsongen 2011 som bråket startade. Det stod 0-0 och matchen stod och vägde - men i den 70:e minuten går Frimpong lite för sent in i en situation - och får rött kort. Liverpool gjorde sedan två mål och vann matchen.
- Efter matchen kom alla ner i omklädningsrummet, och Arsene var tyst, ni vet. Såklart var han besviken över resultatet, men han var tyst. Han pratade inte, och sen ställde sig Nasri upp, inför alla och sa att vi förlorade matchen på grund av mig, säger Frimpong.
- OK, jag kan förstå det, men jag tänkte "Varför skulle någon - speciellt mot mig som spelade min, vad jag tror andra match, varför skulle någon göra så mot en ung spelare i ett sådant läge?

Samir Nasri lämnade Arsenal bara dagar efter förlusten mot Liverpool.
- Det känns som att han var mobbare. Jag tycker inte han förstod de skyldigheter han har som seniorspelare att hjälpa de yngre spelarna.

Emmanuell Frimpong är 27 år gammal - och har efter en mindre lyckad fotbollskarriär fått lägga skorna på hyllan. Numera bor han med sin släkt i Ghana.
- Jag fick precis höra att han fortfarande spelar. Han är i Anderlecht så jag hoppas att han som person har förändrats och nu när han är där beter sig bättre mot folk. För som jag känner honom från förr så var han inte en vidare snäll person.