Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev ingen rolig kväll för David Luiz på Anfield i lördags.

"Vi måste släppa in färre mål"

tis 27 aug 2019 kl 13:05

Arsenal måste släppa in färre mål om man ska vara med i toppen av Premier League. Det säger David Luiz.

Förra säsongen släppte Arsenal in 51 mål. Det var mer än dubbelt så många som Liverpool och Manchester City och tolv fler än Tottenham och Chelsea 38 Premier League-matcher.
Den här säsongen har The Gunners släppt in fyra på de inledande tre matcherna.
Tre av dem kom på Anfield i lördags.
- Vi måste få ner antalet insläppta mål. Om du släpper in många mål kan du inte vara med och slåss om titeln så det här är en huvudfråga som vi måste tänka på och försöka att få ner för att göra laget starkare, säger David Luiz.

Han var själv högst inblandad i två av baklängesmålen i lördags. Först drog han Mohamed Salah i tröjan och Liverpool fick straff. Sen gick han bort sig när egyptiern kontrade in 3-0.
- Det handlar inte bara om mig, inte bara om försvararna utan om mentaliteten i hela laget. Jag tycker att vi gjorde det riktigt bra mot Newcastle och Burnley, att förstå den typen av match vi spelade. Mot Liverpool kunde det ha blivit en annan match om vi gjort mål först. Men vi gjorde det inte. Fotboll är så ibland. Varje vecka är ny och det gäller att lära och förbättra vårt spel, säger brassen.
- I den moderna fotbollen så försvarar alla när man inte har bollen och alla anfaller när man har bollen.

Unai Emery tyckte att straffen som Liverpool fick i lördags var billig.
David Luiz säger så här:
- Det var en reflex. När jag vänder mig om har jag redan sett passningen så det var ren instinkt, det var därför jag släppte och även Momo, som är min vän, sade när jag pratade med honom att han inte kände det och att det var därför han fortsatte mot bollen.