Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery är helnöjd med Guendouzis utveckling.

"Hans utveckling är fantastisk"

tis 10 sep 2019 kl 23:12

Hyllad säsongsöppning och plats i franska landslaget. Fotbollslivet flyger för Matteo Guendouzi. - Han är ett bra exempel på hur vi kan utveckla våra unga spelare, säger Unai Emery.

Han kom som okänd 19-åring till norra London förra sommaren. Sen har det gått undan för Matteo Guendouzi. Mittfältaren fick spela i 47 matcher förra säsongen den där här har han inlett på ett strålande sätt.
Så pass bra att när Paul Pogba skulle ersättas i den franska landslagstruppen fick Guendouzi chansen.
I en intervju med Arsenal.com berättar Unai Emery om fransmannens utveckling.

- Matteo är ett väldigt bra exempel på hur vi kan utveckla våra unga spelare. Han startade förra året och i början fanns det tvivel hur han skulle klara av att anpassa sig efter flytten från Lorient i den franska andradivisionen. Han var väldigt ung, men hans ambition och vilja att anpassa sig snabbt, tillsammans med hans kvalitet, var väldigt bra. Hans utveckling under säsongen var fantastisk.

- Men vi behövde också jobba med honom med några detaljer som han behövde förbättra. Det var hans mat, hans kropp, hur han kunde bli starkare, hans armar och hans ben. Den här säsongen har han tagit ytterligare steg och blivit ännu bättre. Han är på en högre nivå i sina insatser. Vi kommer fortsätta med honom på varje match och varje träning. Det är en stor utmaning att ta nästa steg. För andra unga spelare är hans utveckling och inställning ett väldigt bra exempel.

Guendouzi fick dock inte göra sin A-landslagsdebut under den här samlingen. Detta trots att världsmästaren hade två enkla hemmamatcher mot Albanien och Andorra.