Medlemmar: 8079 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ceballos har fått en bra start i Arsenal och trivs fint med livet i London.

Ceballos: "Jag älskar Arsenal"

fre 13 sep 2019 kl 13:44

Från frysboxen i Madrid till speltid i London. Dani Ceballos trivs med livet. - Jag älskar stan, älskar Premier League och jag älskar Arsenal, säger han.

Det var i slutet av juli som övergången blev klar. Arsenal meddelade att man skulle låna in Dani Ceballos under hela säsongen 19/20 från Real Madrid.
I en längre intervju med Guardian berättar spanjoren om starten i England, hur Zidane inte trodde på honom i Real och relationen till Unai Emery.
- Jag är verkligen glad att få vara en del av den här fantastiska klubben, säger han.
- Jag har knappt märkt någon skillnad i storlek mot Real Madrid. Fansen är verkligen passionerade och älskar spelarna. Det är mycket lättare att anpassa sig för de (fansen) gör verkligen att du känner att du varit i klubben för alltid. Jag älskar hur folk har behandlat mig. Det tror verkligen på mig.

Annat var det i Madrid. Ceballos säger att han var redo att lämna klubben på riktigt under Zidanes första sväng som tränare. Mittfältaren fick inget förtroende av fransmannen. I en tidigare intervju med Marcas radio sade han:
"Det kommer till ett läge när det blir omöjligt. När Toni Kroos och Luka Modric var skadade bytte han system och spelade andra".
Men då var det Zidane som avgick.
Ett halvår senare var han tillbaka. Några större möjligheter fick inte Ceballos den här gången heller.
- Man måste vara realistisk. Jag har haft två bra matcher för Arsenal, något som jag aldrig hade under mina två år i Madrid. Jag spelade inte så mycket, men när jag väl spelade gjorde jag det inte så bra som jag kan. Det hänger ihop med självförtroende. Men man måste också vara självkritisk.

Istället blev det Arsenal. Där får 23-åringen möjligheten att jobba ihop med Unai Emery igen.
- Han känner mig väl och vill att jag ska visa mina egenskaper på planen, min vilja att lära. Det finns stort utrymme för förbättringar för mig. Unai har förtroende för mig. Det var han som ringde och ville ha mig till Arsenal.
Om sitt nya lag säger han:
- Vi har ett väldigt bra, kompakt lag och de tre i anfallet kan verkligen göra skillnad. Du kan jämföra Pierre-Emerick Aubameyang med Cristiano Ronaldo när han var i Madrid på sättet han spelar framför mål. Han lever för att göra mål. Han är väldigt viktig för oss. Nicolas Pepe är väldigt direkt. Och Alex Lacazatte. För mig är han den bästa spelaren. Han förstår spelet perfekt och om han är 100 procent kommer han att ge oss så mycket.

Ceballos snackar även Liverpool - som Arsenal mötte i augusti på Anfield.
- Jag har inte sett något liknande som jag gjorde på Anfield. Jag har inte sett ett lag som spelar bättre, som pressar så bra och som fansen bär fram. De tar luften ur en. Man spenderar så mycket tid på att försvara sig och när du vill göra något med bollen, vill andas lite, så är de på dig igen. De är väldigt väldrillade.
- Vi kan inte jämföra oss med det för tillfället. Vi jobbar på något liknande. Men Jürgen Klopp kom till Liverpool 2015. Unai kom förra säsongen. Hans inträde är positivt. Om ett par år kommer Arsenal vara ett av de tio bästa lagen i världen, som är med och tävlar om allt.