Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blir inget möte mellan Gracia och Emery idag. Watfordtränaren fick sparken när duon möttes under uppehållet i Spanien.

Emery - han fick sparken under vårt möte

sön 15 sep 2019 kl 13:28

Det kunde ha varit Javi Gracia v Unai Emery idag. Men Watfordtränaren fick sparken under uppehållet. Nu berättar Emery att han var med honom när det skedde.

Premier League startar om idag för Arsenals del. The Gunners gör den korta resan till Watford för matchen som skämtsamt kallas träningsanläggningsderbyt. The Gunners och The Hornets är grannar på den fronten strax söder om M25:an i norra London.
För Unai Emerys del väntade ett möte med Javi Gracia. Tränarna är goda vänner. Men duell mellan de båda i eftermiddag blir det inte.
För under uppehållet fick Gracia sparken.

Nu har Unai Emery berättat om händelsen och hur han var med när det hände.
- Vi träffades i min hemstad Hondarribia förra veckan när jag var där med min familj. Jag var ute och gick och framför mig var Javi Gracia. Vi började prata om vår match. När vi hade pratat klart hade han fått sparken. Det är en bra story, säger Emery till Evening Standard.

Emery har tidigare berättat att den första han ringde när han fick erbjudandet om att träna Arsenal var just Gracia.
- Jag frågade honom hur fotbollen är här, hur klubbarna är och han rekommenderade mig att komma hit, säger Emery.
- De är mina vänner. Inte bara Javi Gracia utan också hans assisterande Zigor Aranalde och Inigo Arteaga.

Watford, som ligger näst sist i Premier League, meddelade under uppehållet att man plockar in Quique Sánchez Flores som ledde klubben mellan 2015 och 2016.