Medlemmar: 3916 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sokratis och Arsenal hade ingen rolig andra halvlek borta mot Watford idag.

Sokratis ber om ursäkt efter missen

sön 15 sep 2019 kl 22:42

Sokratis bjöd Watford på deras reducering. Nu ber mittbacken om ursäkt på Twitter.

Arsenal hade 2-0 i paus mot Watford idag. Men det blev 2-2 efter en bedrövlig andra halvlek. En av syndabockarna, Sokratis, som gav bort bollen när Tom Cleverley reducerade kände sig efter matchen manad att kliva ut på sociala medier och be om ursäkt.
Så här skrev den grekiske mittbacken på Twitter:

Today’s result is not good for us. I feel responsible for this result, so I would like to apologise to all of you. I don’t like to hide, and I will keep working hard in order to achieve our goals.

Kommentarer

Bild för Jonas S

Watford var inte ens med i matchen efter några lite halvbra första minuter. Efter det är det ju ren formalitet att åka hem med tre poäng. Men vi väljer istället att ge bort matchen.

En kavalkad av helt bisarra misstag i andra halvlek. Sokratis soloprestation tar priset men det är flera som syndar rejält. Och det värsta av allt är hur vi bara lägger oss ner och dör efter 1-2. Mental kollaps i klassiskt Arsenal-manér. Detta har jag sett för många gånger genom åren. Trist.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Ulf Henningsson

va fan sysslade dom med i andra halvlek. Detta var bara pinsamt att se. Maktlandskap-Niles gör EN bra sak på 94 min men får spela hela matchen. INTE OK från tränarens sida. Guendousie skulle plockats av i halvlek. Var var Pepe i andra. Måste kunna kräva mer av dessa spelare. Han har bevisat än en gång att han inte är någon bra matchcoach. Måste kunna/våga ändra när det inte fungerar som man vill. Eatford borde vunnit efter deras andra halvlek. Vi hade inte ett skott på mål. Och när vi(Sokratiska och David Louise) bjuder på saker blir det så här. Skandal

Bild för Jonas S

Watford skapade fler målchanser mot oss än Liverpool gjorde. Nästan allt i andra halvlek. Det säger en del om hur dåliga vi var i andra halvlek. Walford är inget fantastiskt fotbollslag om någon fått för sig det.

Vi har sett detta i väldigt många matcher bortsett matcherna mot topplagen. Vi försvarar långt, vi har inget mittfält och vi har inget vidare anfallsspel heller bortsett från en och annan snygg kontring. Vi borde i alla fall spela hyfsat vid det här laget kan jag tycka.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Byarum

Vi vinner och förlorar som ett lag. Spelare gör misstag och ibland blir det katastrofala konsekvenser. Det går inte att enbart hänga Luiz och Sokratis för denna förlust. Jag kan ge två spelare godkänt betyg och det är Auba för hans två mål och Leno. Övriga not  good enough...

Bosse

Bild för Thomas Axh

Var är Özil?

Det är Unais ansvar att laget inte vinner!

8 poäng av 15 är...katastrof! 

Thomas A.

Bild för Thomas Axh

Näe! Unai....börja vinn annars försvinn!

Thomas A.

Bild för ChristerLagerqvist

Jag vill inte försvara de klantiga uppspelen vid insparkarna. Det var ju 4-5 livsfarliga uppspel som kunde straffat sig innan det till slut hände. Jag fattar inte varför man skall spela på det sättet.

Jag undrar ändå om VAR har somnat in, det var sagt att alla mål och röda kort ska granskas. De första omgångarna så dömdes mål bort vid mm offsider. Igår fick Everton godkänt mål när han trycker ner sin försvarare med båda sina händer och har hjälp av detta att hänga kvar och nicka in bollen. Watford spelaren som bryter uppspelet i straffområdet har vänster foten över linjen när insparken slås. Detta syns på repriserna och borde upptäckts av VAR.

FACup final 1979 Arsenal-Manchester U 3-2

Bild för Marcus Szabo

Fortfarande lika irriterad på laget och framförallt Unai idag!

Har tittat på "highlights" och jag tror fan att andra halvlek var bland det sämsta jag sett av Arsenal på senare år.

Unai säger att han bytte Ceballos för att det var varmt igår. Har ni hört något så dumt? Som om det inte var varmt för Özil, Xhaka eller någon annan? Ceballos är för fan Spanjor o klarar väl värmen bättre. Pinsamt Unai.

Mentaliteten i laget är helt fullständigt i botten - fortfarande. Vi har inte förmåga att hålla huvudet och kämpa trots att vi leder en match mot ett bottenlag. Statistiken talar sitt tydliga språk - 31 - 7 i skott till Watford! Vi hade inte ett skott på mål i andra halvlek!

Jag är inte övertygad om att saker kommer ändras när vi får in Tierney, Holding eller Bellerin. Vi måste få in en riktigt tung ledare med skalle av stål. En person som man ser kan ruska om spelarna och visa lite jävla anamma framförallt i motgångar.

Bild för Jonas S
Marcus Szabo wrote:

Fortfarande lika irriterad på laget och framförallt Unai idag!

Har tittat på "highlights" och jag tror fan att andra halvlek var bland det sämsta jag sett av Arsenal på senare år.

Unai säger att han bytte Ceballos för att det var varmt igår. Har ni hört något så dumt? Som om det inte var varmt för Özil, Xhaka eller någon annan? Ceballos är för fan Spanjor o klarar väl värmen bättre. Pinsamt Unai.

Mentaliteten i laget är helt fullständigt i botten - fortfarande. Vi har inte förmåga att hålla huvudet och kämpa trots att vi leder en match mot ett bottenlag. Statistiken talar sitt tydliga språk - 31 - 7 i skott till Watford! Vi hade inte ett skott på mål i andra halvlek!

Jag är inte övertygad om att saker kommer ändras när vi får in Tierney, Holding eller Bellerin. Vi måste få in en riktigt tung ledare med skalle av stål. En person som man ser kan ruska om spelarna och visa lite jävla anamma framförallt i motgångar.

Tierney känns som en lovande spelare men knappast någon som lyfter ett helt försvar. Bellerin kommer garanterat vara hundra gånger bättre än AMN varit. Men det löser bara ett av alla våra problem. Holding var bra innan han blev skadad men det känns som folk har helt orimliga förväntningar på honom.

Individuella misstag från Xhaka, Sokratis och Luiz har kostat oss poäng denna säsong trots att det bara spelats några omgångar. Men vi har större problem än så. Vi släpper till enorma mängder chanser och saknar ett fungerande mittfält. Att vi kan kämpa och jobba hårt i matcherna mot topplagen tar oss bara så långt. Och Arsenal-mentaliteten verkar fortfarande finnas kvar. Den måste verkligen brytas någon gång.

Som vi spelar nu påminner nästan om hur Valencia såg ut under Gary Neville. Halvägs så dåligt i alla fall.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Marcus Szabo

Håller med dig om samtliga saker. Det är en kombination av allt just nu. Rörigt försvar, rörigt mittfält, individuella misstag, dåligt ledarskap, brist på lugn, märkliga startelvor, vansinniga byten och dålig inställning. Jag ser så mycket mer fighting spirit från bottenlag till mid-table lag. Förstår inte varför Arsenals spelare är slut redan efter 60 minuter. Spelar man mot ett fysiskt Watford så kan man inte starta en vek Özil.

Om jag var tränare skulle jag:

1. Hitta min startelva och verkligen låta dem spela ihop sig. Fokusera på att skapa ett balanserat mittfält.
2. Pressa högre i banan och tidigare, inte falla ned så långt och försöka stänga ytor som vi gör nu. Det fungerar inte.
3. Variera uppspel från målvakt, ibland korta, ibland långa bollar.
4. Sluta dutta med boll! Ge instruktioner om direkta snabba djupledsbollar eftersom vi har snabba och fruktansvärt bra spelare framåt.

Bild för Jonas Eriksson

Stort av sokratis ändå. Visar ändå att man bryr sig och vill bättre. 

Men som alla är inne på. Det är inte bara fel på mittbackarna eller våra backar generellt. Det är en organisations fråga. Vet man verkligen vad man har för uppgift när man gått ut på planen? Känns oklart faktiskt. Och med otydlighet så kan man få den mest gudabenådade spelaren att framstå som blek. 

Sånna ytor vi ger våra motståndare är helt horribelt. Var stundtals inget mittfält alls. Var Auba som stoppade lite saker i mittplan. Annars föll vi ner och lämnade ett hav med ytor. Och när dom närmar sig mål så får vi panik och chansbryter mot någon med fart. Och vi blir ett rundningsmärke efter rundningsmärke. 

 

Jag har stöttat och trott på Emery och kommer tro ett tag till. Men jag känner mig mer och mer osäker på att han är rätt man på rätt plats? 

 

Bild för Mats Byrstedt

In med en Zlatan typ, en som kräver att alla gör sitt yttersta varje minut varje match annars kommer hårtorken fram

Bubblan

Bild för Joacim Nyberg

Det har blivit sämre defensivt under emery än va det va sista säsongen med Wenger! Vi e det lag i Europas alla topp 5 ligor som släppt flest skott mot eget mål! Vi e oerhört dåliga både som lag och individuellt På att försvara.Varken sokratis elle David luiz e några försvarare man ska ha om man ska sikta på aTT bli ett topplag igen. Men som sagt kan ju hoppas det blir lite bättre när vi får tebax bellerin o tierney o holding. Men tror ändå vi kommer ha problem. E upp till emery nu att få hela laget att sitta ihop bättre o försvara bättre! Han e riktigt under granskning nu emery!

Bild för Sral

Sokratis och Luiz ihop är ingen rolig kombination, men det beror inte bara på de två. Strukturellt är vi så usla defensivt att jag inte ser någon poäng att skylla på vare sig Sokratis, Luiz, Xhaka eller flr all del Mustafi. Det går inte att påstå att vi skulle vara sämre bakåt med Mustafi på planen.