Medlemmar: 4753 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Maitland-Niles om kritken

Maitland-Niles besvarar kritiken

tor 19 sep 2019 kl 16:19

Ainsley Maitland-Niles har blandat och gett i säsongsinledningen. Och snart är Hector Bellerin tillbaka från skada - och konkurrensen om högerbacken blir tät. Nu pratar Maitland-Niles ut om kritiken och tankarna om säsongen.

Hector Bellerin har varit skadad en längre tid. Men nu ska det bara dröja några veckor innan spanjoren är tillbaka i spel för Arsenal. Och konkurrensen om högerbacksplatsen tätnar. Maitland-Niles har fått spela i säsongsinledningen, med blandat resultat. Men engelsmannen är fast besluten om att tävla om en plats i laget.

- Vi får se vad som händer, men såklart vill jag spela så många matcher som möjligt, säger Maitland-Niles till Sky Sports.

- Jag vill stanna i laget, men om tränaren väljer han (Bellerin) framför mig, så är det något jag måste leva med. Jag måste bara fortsätta träna hårt och jobba hårt så att jag blir vald istället.

Det har framförallt blivit spel på högerbackspositionen för Maitland-Niles under sin tid i Arsenal. Men det är inte där 22-åringen helst vill spela.

- Jag är en mittfältare, antingen central eller på kanten, det spelar ingen roll. Jag är ingen försvarare, så jag får en del kritik för mitt dåliga försvarsspel, men det är något jag lär mig och något jag har lärt mig de senaste åren nu, säger Maitland-Niles.

- Det kommer inte att fastna över en natt. Om jag var en försvarare som ung och mitt försvarsspel var dåligt hade jag förstått vart kritiken kommer ifrån, men jag försöker mitt bästa för laget och för tränaren.

- Försvaret är inte där jag hade valt att placera mig själv, då jag är en offensivt lagt spelare. Det är det jag kan bidra med till laget. Jag lär mig fortfarande den defensiva sidan, så när spelare springer mot mig, och använder sin skicklighet, så lär jag mig fortfarande hur jag ska hantera det.

Men i framtiden hoppas Maitland-Niles på förändring. Och hoppas att få spela i sin naturliga position.

- Det är alltid skönt att ha sin bästa positon att spela i, och alla andra får spela i deras bästa, så jag hoppas att det bara är en tidsfråga före jag också får göra det.