Medlemmar: 8079 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bukayo Saka hade en fin kväll i Tyskland

Saka glänste när Arsenal vann

tor 19 sep 2019 kl 21:30

Arsenal höll nollan. Och vann med övertygande tre mål. Saka låg bakom två av dem och Aubameyang fortsätter att leverera mål.

Fakta

Första halvlek:
12: Gult kort - Hinteregger
38: 0-1 Joe Willock

Andra halvlek:
60: Byte: Smith Rowe ut och Pepe in
62: Gult kort Kohr
63: Gult kort Willock
72: Byte Willock ut och Ceballos in
74: Byte Da Costa ut och Chandler in
75: Gult kort Kolasinac
80: Utvisnig Kohr (andra gula)
81: Byte Kolasinac ut - Maitland-Niles in
83: Gult kort Kamada
83: Gult kort Chambers
85: Mål 0-2 Saka
87: Mål 0-3 Aubameyang

 

 

Första halvlek:

Det dröjde bara fem minuter före Arsenal var nära att öppna målprotokollet. Bukayo Saka spelar in en fin boll i mitten till Torreira, men avslutet bommar uruguayanen totalt. Men sen tog hemmalaget över mer och mer. Skotten börjar återigen komma mot Arsenals bur, och 25 minuter in hade 10 skott flugit mot Martinez. Hemmalaget skapade ett par farliga lägen, framförallt på Chambers kant som inte alls hängde med Kostic som såg ut som en OS-löpare i jämförelse. Martinez tvingades till en riktigt fin räddning på Kostic skott i den 23:e minuten och visade att man kan räkna med honom. I övrigt skapade Frankfurt en hel de strölägen med skott lite överallt ifrån. Arsenal-försvaret såg väldigt splittrat ut i nästan hela halvleken.

Men det var Arsenal som tog ledningen i matchen. Saka sätter Willock i djupet med en fin boll. 20-åringen trampar in i boxen, stannar upp och avlossar. Skottet tar i en försvarare och studsar ribba in. Ett något turligt, men fint mål. Bortsett från målet hade Emile Smith Rowe ett strålande läge före dess att öppna målskyttet efter att ha blivit framspelad fint av Xhaka. Men Trapp i Frankfurtmålet gjorde en fin fotparad.

Bäst i första: Willock, Xhaka och Martinez.
Sämst: Chambers, Emile Smith Rowe

Andra halvlek:

Det var Arsenal som kom ut med ny och bättre energi i andra halvlek. Efter att ha släppt till lite väl mycket skott i första halvlek så förbättrades det rejält i andra. Xhaka tog hand om en frispark som såg ut som ett inlägg, men gick i ribban och ställde Trapp i målet rejält. Emery bytte in Pepe och ut med Smith Rowe som inte alls hade en bra match. Det blev lite mer fart längs kanten och kontringarna såg farligare ut. Frankfurt lyckades inte alls komma fram lika enkelt i andra halvlek som de gjorde i första. När hemmalaget väl var uppe och hotade var det generellt på Chambers kant återigen, som onekligen hade en tuff match.

Frankfurt fick sedan se sin jakt på kvitteringen som försvårad när Kohr drog på sig sitt andra gula kort efter en sen tackling. Efter det var det bara Arsenal. Saka fortsatte att ånga på offensivt genom hela matchen, och tillslut kom utdelningen. Martinez rullar ut bollen till Xhaka som sätter Pepe i en löpning. Fransmannen släpper bollen till Saka som tar ett steg in i banan och avlossar ett skott utanför straffområdet. Trapp är chanslös på 18-åringens välplacerade skott.

Men det skulle inte ta slut där. Aubameyang kan inte sluta göra mål - och gabonesen gjorde sitt 15 mål på 15 matcher. Torreira vinner duellen på mitten, förlorar skon och får fram bollen till Saka. Bollen fram till Auba som vi vet gör mål när läget kommer.

Bukayo Saka gjorde en strålande andra halvlek när Arsenal säkrade den första trepoängaren med en tremålsseger.

Tre tankar om matchen:

Vi höll nollan..?
När jag såg backlinjen som Emery valt började jag redan formulera en tanke om att detta vill jag aldrig mer se. Att Luiz och Mustafi tillsammans skulle lyckas hålla nollan var många gånger pengarna i min bok - men de lyckades. Visst, det krävdes ett par bra räddningar av Martinez i målet, men det var ändå långt bättre än vad jag väntade mig. Chambers stod ut som den svaga länken med förlorade löpdueller och allmänt dåligt positionsspel. Högerback är väl inte Chambers förstaval, inte ens andraval på planen - så han får väl lite dispens för det. Det som mest förbryllade mig var det icke-existerande understödet mellan försvararna. Flertalet gånger är Luiz ute på egen hand och kan bli runtspelad, man behöver backa upp varandra bättre.

Saka och Willock glänste
Det är alltid kul när ungdomarna tar plats och levererar. Både Willock och Saka gjorde sannerligen det i kvällens match. Willock var kanske planens bästa spelare i första halvlek, och Saka i den andra. Kul att se. Lite varningens finger var att Willock såg lite trött ut efter bara 60 minuter. 20-åringen kanske får ställa sig på löpbandet lite mer. Saka dock ångade på. Bra teknik, bra fart och bra spelsinne. Två assist och ett mål. Riktigt bra.

Skönt att vinna - skönt att inte göra misstag
Det var lite det här jag personligen ville ha, framförallt efter de tidigare matcherna med misstag till höger och vänster. Visst, det var inte en perfekt genomförd match - inte på långa vägar. Men vi slapp ha en match med en syndabock, där vi gav motståndarna mål och där man satt helt paff och stirrade på en spelare som gjort bort sig rejält. 0-3 är ett bra resultat, det kanske inte spelar matchen helt och hållet - men det är taget. Europaspelet är igång igen, och det är roligt.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Inga misstag alls och grymt fina ingripanden, visar på att vi har en bra keeper i cup-spelen.

Callum Chambers 3
Såg ut att ha betong i skorna och torskade varenda löpduell. Verkar inte helt bevkäm som högerback.

Shkodran Mustafi 6
Tillbaka i spel, och gör faktiskt en helt okej match personligen. Kollektivt i försvaret är det sämre.

David Luiz 5
Gör en OK insats, men blir ofta lämnad ensam och känns då osäker. 

Sead Kolasinac 4
Inte direkt Kolasinac match, men får kliva av i slutet med en eventuell skada.

Lucas Torreira 6
Bra match, kämpar och sliter. Hela defensiva mittfältet var lite off i första halvlek.

Granit Xhaka 6
Många fina bollar offensivt, men blir väldigt ensam i defensiven och behöver mer understöd.

Joe Willock 7
Bra första halvlek som pryddes med ett mål. Aktiv i anfallsspelet och löpvillig, men såg lite trött ut efter bara 60 minuter.

Emile Smith Rowe 4
Inte alls någon vidare insats av Smith Rowe som såg långsam och lite otränad ut. Syns att han inte spelat så mycket på sistone.

Bukayo Saka 8
Strålande andra halvlek och bra första. Ett mål, en assist och offensivt farlig.

Pierre Emerick Aubameyang 7
Inleder bra, blir sedan osynlig och gör sen mål. Tack för att du finns.

Inhoppare:

Dani Ceballos 6
Bra inhopp som medför bra energi till mittfältet.

Nicolas Pepe 6
Jag satt nästan och hoppades på att Auba skulle passa Pepe istället för att skjuta själv - så första målet kunde komma. Men det får vänta. Snabb, teknisk och får en assist med sig. Godkänt.

Ainsley Maitland-Niles -
Spelade för lite för att betygssättas.