Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bellerin och Tierney närmar sig comeback

Skadeläget inför söndag

fre 20 sep 2019 kl 10:47

Lacazette har en bit kvar och Kolasinac drog på sig en smäll mot Frankfurt. Men det ser bättre ut för trion Tierney, Bellerin och Holding.

Lacazette

Skadan som Lacazete ådragit sig verkar vara något värre än väntat. Enligt ett uttalande på Arsenal.com kan det dröja lite före comeback.
"Alex har spelat med den här skadan flera veckor. Han är troligtvis tillbaka i oktober."

Själv skriver Lacazette på sin Twitter att rehaben går bra och är i full gång.
"Jag har redan startat min rehab och ser fram emot framtiden. Tack för alla meddelanden!!"

Anfallaren ser alltså ut att missa hemmamatcherna mot Aston Villa och Nottingham Forest - samt det tunga bortamötet mot Manchester United på Old Trafford.

Kolasinac

Vänsterbacken fick halta av planen i slutskedet av matchen mot Frankfurt igår. Men det verkar inte vara någon allvarligare skada på Kolasinac.
- Han spelade i söndags och ikväll, och han kan känna något litet problem, men jag tror inte det är något allvarligt, sa Emery efter matchen.

Rob Holding

Nu är comebacken nära för den engelske mittbacken. Holding spelade fulla 90 minuter med U-23 laget, som vann över Leicester City i lördags. Och lyckades med det utan skavanker. Holding var även med på bänken i Frankfurt, men fick inte spela. Det är högst troligt att 24-åringen medverkar i truppen i helgen.

Bellerin och Tierney

Det verkar som att våra ytterbackar har blivit goda vänner. Så pass goda att de även kommer att göra comeback samtidigt. Ikväll kommer de båda figurera i U-23-lagets match för att förbättra formen. Spel i A-laget får nog vänta någon vecka till.

Mavropanos

Även Mavropanos ser ut att vara på bättringsvägen efter att ha haft problem med en ljumske. 21-åringen spelade 67 minuter tillsammans med Holding i lördags för U-23. Men det ser ut att bli lite mer spel där före han är helt match-fit igen.