Medlemmar: 4605 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bellerin hann vara på planen i en knapp minut innan han spelade fram Willock till ett mål.

Stabil seger för Arsenal i ligacupen

ons 25 sep 2019 kl 00:33

Arsenal tog en övertygande 5-0 seger mot Nottingham Forest i Carabao Cup. Förutom återkomst efter skada för Bellerin och Holding fick vi även se Tierneys debut.

Fakta

Första halvlek:
31: MÅL 1-0 Martinelli 
45: Byte Smith Rowe ut Saka in

Andra halvlek:
59: Byte Ameobi ut Carvalho in
71: Byte Özil ut Ceballos in
71: MÅL 2-0 Holding
77: Byte Tierney ut Bellerin in
78: MÅL 3-0 Willock
78: Byte Ribeiro ut Mighten in
81: Byte Lolley ut Gabriel in
86: MÅL 4-0 Nelson
91: Gult kort Robinson
93: MÅL 5-0 Martinelli

Första halvlek
En match som på förhand kanske inte verkade alltför spännande innan avspark höjde intresset då Kieran Tierny äntligen fick göra sin debut för Arsenal. Dessutom var Rob Holding tillbaka och bildade mittbackspar med Mustafi och på bänken satt ingen mindre än Hector Bellerin.
Nottingham Forest gästade Arsenal på Emirates med en klar spelidé som gick ut på att sjunka lågt och satsa på omställningsfotboll. Det passade våra spelsugna spelare perfekt som tog tag i taktpinnen och tvingade Forest att sjunka längre och längre ner på egen planhalva.

Arsenal var klart det spelförande laget som inte lyckades skapa så många vassa chanser tills en pigg Martinelli skapade ett riktigt bra frisparksläge utanför straffområdet som Nelson förvaltade genom att pricka målvaktens vänstra stolpe.

Riktigt vackert blev det när Nelson spelade lång ut till Chambers som direkt på volley slog in den i straffområdet och mycket välförtjänt fick Martinelli nicka in 1-0 för Arsenal. I slutet av första halvlek fick vi tyvärr se Smith Rowe utgå med en huvudskada när han gick upp på en nickduell som Forest målvakt räddade. Annars fick vi se en positiv offensiv Arsenal som välförtjänt gick till halvtidsvila med 1-0 ledning.

Andra halvlek

Vi fick se ett mycket rörligare Arsenal i början av andra halvlek som började skapa fler vassa målchanser. Det dröjde dock till 71 minuten där Holding i sin comeback fick göra 2-0 på en hörna.
Därefter var det Arsenal för hela slanten och sex minuter senare fick vi se Bellerin göra comeback efter sin långa frånvaro. Efter endast en minut på plan spelade Mustafi ut till Bellerin som hittade yta på sin högerkant. Sen var det bara för Willock att trycka in 3-0 för Arsenal.

Sex minuter senare var det dags igen. Chambers som har varit suverän hela kvällen spelade nu på vänsterkanten. Efter en fin löpning spelade han in till Nelson som fick göra 4-0 från nära håll.

Martinelli fick avsluta sin fina match med att göra sitt andra mål för kvällen när hans placerade in 5-0 med hjälp av en Nottingham spelare.

Tre tankar om matchen

Hector och Holding - återkomsterna
Det var riktigt roligt att se Holding från start och han fick även ta på sig kaptensbindeln efter att Özil blivit utbytt. Knappt hade han hunnit sätta fast bindeln på armen innan han gjorde mål på hörna. Överlag spelade han stabilt och det var härligt att se honom tillbaka i försvaret. Även Bellerin fick göra sin officiella comeback när han ersatte debutanten Tierney (mer om honom senare) och spanjoren hade knappt hunnit in på planen innan han fick spela fram Willock till Arsenals tredje mål för kvällen. Trots att Arsenals försvar inte ställdes inför några stora prövningar defensivt så var det härligt att ha de båda tillbaka på planen. Klart godkända återkomster från dem båda.

Tierneys debut lovar mer
Nog för att man ska försöka att inte ryckas med allt för mycket men det är svårt att inte bli exalterad efter att ha sett Tierneys debut. Skotten såg pigg ut trots att han inte spelat på länge och inspelen i straffområdet såg verkligen lovande ut. Det är nästan omöjligt att inte tänka på hur det skulle kunna se ut med Auba eller Laca att fånga upp bollarna i straffområdet. Hans speed var en annan sak som verkligen stod ut och även om han kanske kändes extra snabb med tanke på att vi närmast jämför med Kolasinac så lovade det mer. Även här är det väl viktigt att komma ihåg att motståndet inte var det allra bästa, men visst är man taggad på att se mer av Tierney framöver!

Kidsen som tagit steget upp
En sak som alltid varit härlig med ligacupen är möjligheten att få se ungdomarna testas i lite djupare vatten än bara i akademilaget. Vi har några spelare som verkligen ser spännande ut framöver och med Smith Rowe (som senare ersattes av Saka), Willock, Nelson och Martinelli på planen idag känns framtiden onekligen ljus. Extra kul är det såklart att de spelarna som kommer upp i A-laget nu alla vittnar om hur viktig Fredrik Ljungberg varit för dem. Man ska inte underskatta att ha ett nära samarbete mellan A-lag och akademilag och det ser ut som att Arsenal verkligen har något fint på gång. Återigen, motståndet ikväll var inte det bästa men samtliga ungdomar visade att de har en hel del att erbjuda och det ska bli kul att se i vilken utsträckning de kommer vara en del av Arsenal den här säsongen.

Spelarbetyg

Emiliano Martinez 6
Hade inte så mycket att göra i målet, känns trygg och duktig på att sätta igång spelet snabbt.

Calum Chambers 8
Riktigt imponerad av Calum ikväll som fick spela både höger och vänsterback. Bjöd på två riktigt fina assister.

Shkodran Mustafi 6
Gör en stabil insats och funkade bra tillsammans med Holding. Var även inblandad i Willocks 3-0 mål.

Rob Holding 7
Känns tryggt och få se Holding i backlinjen igen, även om han inte prövades speciellt hårt. Kul att han fick göra mål i sin comeback.

Kieran Tierny 7
Klart godkänt debut med stabilt försvarsspel och visade vad han kan bjuda på i framtiden med sina fina inlägg och löpningar.

Lucas Torreira 6
Gör det han ska, lite slarviga passningar i första halvlek, men för min del startar jag honom före Xhaka alla dar i veckan.

Joe Willock 7
Gjorde en riktigt fin match och visar att han är en spelare som ska vara med i startelvan även i ligan. Fick göra ännu ett mål ikväll.

Mesut Özil 6
Förväntade mig att Mesut skulle gå in i matchen och dominera mittfältet. Spelar utan självförtroende och blev utbytt i 71 minuten.

Reiss Nelson 7
Fick äntligen göra sitt mål och var bra genom hela matchen.

Emile Smith Rowe 5
Spelsugen och flera fina löpningar, även om han inte riktigt är i matchform ännu. Blev tyvärr utbytt i slutet av första halvlek pga en huvudskada.

Gabriel Martinelli 8
Vilken spelare vilka mål han gör. Imponerar och visar att han ska vara med i truppen mot Manchester United. Hoppas att vi får se mycket mer av honom.

Inhoppare

Bukayo Saka 6
Fullt godkänt inhopp och är involverad i det mesta offensivt.

Hector Bellerin 7
Behövde inte mer än en minut på sig för att göra sin assist. Hector du har varit saknad!

Dani Ceballos 5
Godkänt inhopp, men får leva i skuggan av sina mittfältskollegor ikväll.