Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba fick fira sitt regelrätta mål. Till slut.

"Jag var säker på att jag inte var offside"

tis 1 okt 2019 kl 00:58

Pierre-Emerick Aubameyang räddade Arsenal igen. Men hade linjedomaren fått bestämma hade det inte blivit mål. - Jag var säker på att jag inte var offside, säger Auba.

Arsenal fick 1-1 borta mot Manchester United. Hemmalaget tog ledningen precis före vilan. Men Pierre-Emerick Aubameyang chippade snyggt in kvitteringen i andra halvlek.
Linjedomaren vinkade offside.
När situationen VAR-kollades var Auba klart onside - och Kevin Friend signalerade för mål.
- Bukayo gav mig en bra passning. Jag var säker på att jag inte var offside. Jag blev förvånad när domaren blåste. Jag försökte bara avsluta som vanligt och försökte göra mål ändå, säger Aubameyang.
Kände du att glädjen från målet togs bort med tanke på hur det blev?
- Ja, självklart. Det är en konstig känsla. Du kan inte fira till 100 procent. Men det är okej, jag är glad oavsett.

Målet var Aubas åttonde den här säsongen. Sju har kommit i ligan och ett i Europa League. Totalt står strikern på 49 mål på sina 73 Arsenalmatcher.
Om poängen säger han:
- Vi tar den, vi tar den. Vi hamnade i underläge och kom tillbaka. Laget kämpade väldigt bra idag. Det är alltid tufft att komma hit. Det är inte lätt att hamna i underläge precis före paus när vi spelar borta. Men vi kom tillbaka bra i andra, precis som förra helgen. Kanske att vi behöver starta starkare och med mer självförtroende. Vi har kraften att göra bra saker.