Medlemmar: 8698 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emiliano Martinez siktar på att bli nummer ett i Arsenal.

Martinez: "Mitt mål är att bli nummer ett"

tor 3 okt 2019 kl 00:19

Han har hållit nollan i de två matcherna han stått den här säsongen. Men Emiliano Martinez har högre mål än så. Keepern vill bli nummer ett i Arsenal.

Emiliano Martinez har öppnat säsongen starkt. Både mot Eintracht Frankfurt i Europa League och Nottingham Forest i Ligacupen har keepern spikat igen. Men det roliga för argentinaren stannar inte där.
Förra veckan blev han uttagen i landslaget.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse. Ända sedan jag var liten grabb har jag velat spela för landslaget. Vi har två viktiga matcher nu i förberedelserna för nästa års Copa America. Jag känner mer än redo att spela för landslaget. Jag får mer och mer speltid så mitt självförtroende är riktigt bra just nu. Jag är glad att jag fick chansen, säger han.

Martinez kom till Arsenal redan 2010. Men det är först nu som han etablerat sig själv i A-laget. Detta efter massor med utlåningar.
- Jag har varit här i tio år och när jag kom var jag en ung pojke, nu är jag en man. Jag har varit på några bra utlåningar, några dåliga. Men hela tiden har mitt mål varit att bli nummer ett i Arsenal och i Argentina.
Och det är något han nu siktar på.
På allvar.
- Ända sedan jag skrev på för Arsenal så har mitt mål varit att bli nummer ett. Om du vill bli nummer ett i Arsenal måste du tro på dig själv, oavsett vad som händer. Jag tror på min talang och mitt arbete.

Martinez kommer att vakta kassen ikväll när Arsenal möter Standard Liege i Europa League.
Det blir argentinarens 17 match i den rödvita tröjan.