Medlemmar: 6545 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinelli gjorde två mål och en assist

Martinelli glänste när Arsenal krossade Standard

tor 3 okt 2019 kl 23:15

Arsenal hade lekstuga med Standard de Liege. Efter en lysande insats av Gabriel Martinelli som gjorde två mål och en assist kunde Arsenal ta tre nya poäng i Europa League.

Fakta

Fakta

Första halvlek:
13: 1-0 Martinelli
16: 2-1 Martinelli
22: 3-0 Willock
41: Gult kort Mpoku

Andra halvlek:
57: 4-0 Ceballos
59: Byte Boijevic ut och Carcela Gonzales in
66: Byte Maitland-Niles ut och Pepe in
74: Byte Willock ut och Guendouzi in
79: Byte Nelson ut och Aubameyang in
86: Gult kort Vojvoda
86: Gult kort Bellerin

Första halvlek:

Om första halvlek mot Manchester United saknade aggresivitet och kreativitet offensivt så var detta motsatsen. Arsenal tog tag i matchen direkt - och släppte inte kontrollen på hela halvleken. 13 minuter in i matchen blockar Nelson ner en boll offensivt och spelar framen framåtlöpande Tierney. Den unge skotten slår sedan ett inlägg på Martinelli som från första stolpen nickar in bollen i bortre. Ett fantastiskt mål. 

Sen dröjde det inte länge före det smälde igen. Nelson hade lekstuga på sin vänsterkant och gjorde bort sin gubbe återigen. Martinelli fångar upp bollen och lägger in den placerat i bortre. 

Arsenal fortsatte att trycka på framåt, och ett tredje mål skulle komma. Det är återigen via vänsterkanten det påbörjas med Tierney och Nelson som vred och vände lite som de ville. Tierney spelade fram Nelson som klev in i banan och gick på skott. Bollen tog på en försvarare och landade hos Willock som gör 3-0. 

Standard de Liege hade inte mycket att anteckna om i första halvlek. Lite hotfullt när Martinez missade i luften på en hörna i matchinledningen - men det farligaste läget kom när Lestienne dundrade på från sin högerkant. Martinez tvingades göra en fin räddning.

Resterande del av halvleken spelar Arsenal kontrollerat av och halvtidsresultatet blev 3-0.

Andra halvlek:

Arsenal fortsätter att ha full kontroll över matchen. Tierney och Nelson står för det mesta av uppbyggnad återigen när de löper fritt längs vänsterkanten. Martinelli får ett par lägen att fullborda sitt hat-trick - men istället är det en ny målskytt som träder fram. Maitland-Niles spelar fram Martinelli som chippar bollen snyggt över keepern och mot målet. Bollen ser ut att vara påväg in, men för att vara säker på mål så stoppar Ceballos fram en fot och gör 4-0 till Arsenal. 

Martinelli får ytterligare ett läge att göra sitt tredje, men brassen får inte riktigt huvudet på Nelsons inlägg.

Emery väljer att sätta in Pepe och Guendouzi. Pepe fortsätter att vara tekniskt duktig, men slutprodukten verkar saknas. Rekordvärvningen ser ut att vilja mycket, men ännu lossnar det inte. 

Tre tankar om matchen:

Tierney och Nelson
Wow vilken kombination. Arsenal höll sig till vänsterkanten för det mesta i anfallsspelet, och det var inte svårt att förstå varför. Tierney och Nelson kunde göra lite som de ville mot Vojvoda, som tillslut lackade ur och fick ett gult kort i slutet av matchen. De bägge bemästrade konsten att accelerera, stanna upp och byta riktning såpassväl att man stundtals var orolig att Liege-spelarna skulle bryta fotlederna. Tierney ser ut som en fullfjädrad vänsterback som kan ta sin plats i Arsenal när som helst. Kolasinac får passa sig. 

Ett otroligt enkelt motstånd
Jag trodde nog att Standard de Liege skulle kunna erbjuda lite mer motstånd, men så blev det verkligen inte. Arsenal gjorde lite vad de ville och det såg enkelt ut. Holding, Mustafi och Martinez där bak hade inte direkt så mycket att göra. Men det var lite skönt det också, att kunna se en match utan att ha hjärtat i halsgropen, eller att dra sig i håret för att det inte hände någonting. Det blev mer en paradvisning av vår alternativa anfallstrio än en jämn fotbollsmatch.

"Gabriel Martinelli är inte en striker"
Två mål, en assist och flertalet fina framspelningar. Men enligt Unai Emery är inte Gabriel Martinelli en anfallare. Lite intressant. I mina ögon hade han precis det man ska ha i anfallasspelet. Brassen rörde sig fantastiskt fint i anfallet och tog sig fint fram till bra lägen. Avsluten satt också perfekt vid de två målen. På sociala medier kom jämförelser med Carlos Tevez och Eduardo. Man kanske inte ska dra för stora växlar av detta, men ibland får man väl låta sig göra det. Martinelli är en för framtiden. 

Spelarbetyg

Emiliano Martinez 6
Behöver väl knappt duscha efter en sådan här match? Gör någon bra räddning och förlorade något i luftrummet. Inte direkt en målvaktsmatch detta.

Hector Bellerin 6
Kapten Bellerin har en tämligen lugn afton på Emirates stadium. Det mesta av anfallandet sköts från andra sidan och Standard anföll knappt. Får lite mer att jobba på i andra halvlek och gör en klart bra match.

Shkodran Mustafi 6
Det sattes inte mycket press på den tyske mittbacken då bollen för det mesta rörde sig i offensiv sida av planen. Agerar med lugn och gör det mesta bra när det behövs.

Rob Holding 6
Samma som Mustafi. De har verkligen inte mycket att göra, det mesta handlar om att förflytta boll. Håller tätt bakåt och stänger det lilla Standard försöker med.

Kieran Tierney 8
Vad mer kan man begära av en vänsterback? Skotten gör en fullständigt lysande match och dominerar vänsterkanten totalt tillsammans med Nelson. Ett assist och flertalet fina inlägg i boxen. Det lilla som krävdes defensivt gör han strålande. En näst intill perfekt match.

Lucas Torreira 6
Inte direkt en match där Torreira glänser som mest. Det känns som att nummer 11 är bättre i matcher där det är mer krig på mittfältet snarare än att hålla boll och anfalla med trygghet. Spelar upp sig bättre i andra halvlek och gör en klart godkänd insats.

Dani Ceballos 8
Fick en rejäl uppsving i andra halvlek, inte för att den första var så dålig, men i den andra glänsde spanjoren med. Kan hämta boll långt ner i banan och driva upp den. Är smart i bollinnehavet och farlig offensivt. Avslutar även matchen med 99 passningar - varav alla gick till rätt adress. Otroligt. Målskytt och slår sig för klubbmärket - hur många spelare på lån har någonsin gjort det?

Joe Willock 7
Målskytt och hårt jobbande - gör det riktigt bra matchen igenom.  

Ainsley Maitland-Niles 6
Får efterlängtat spela mer framåt i banan, och gör det riktigt fint vid 4-0 målet. Men i övrigt har engelsmannen svårt att få ordning på sakerna. En klart godkänd match, men i jämförelse med Tierney och Nelson på andra kanten så låg han i lä.

Reiss Nelson 8
Gjorde lite vad han ville på vänsterkanten och var lysande, framförallt i första halvlek. Spelade fram till ett av målen och låg tillsammans med Tierney bakom det mesta offensivt. Snabb och teknisk - kan han göra sådant här mot lite vassare motstånd så kan det bli lysande.

Gabriel Martinelli 9
Wow. Vilken match. I sociala medier haglas det liknelser om forna storstjärnor och nuvarande världsklasspelare. Brassen gör en fullkomligt lysande match med två mål, en assist och mängder med fina skapade lägen. Det ska bli spännande att följa Martinellis utveckling denna säsong - för det är onekligen en intressant spelare.

Inhoppare:

Nicolas Pepe 4
Uhh... Det kändes som att Pepe skulle kunna komma in här och dra några bra finter och skjuta lite. Men någonstans klickar det inte riktigt. 

Pierre-Emerick Aubameyang 6
Lite oklart byte, men Emery vill väl ge honom chansen att spela ihop sig med Pepe. Blev ramaskri på sociala medier när han kom in, men det är väl bra om han och Pepe kan hitta varandra bättre. 

Matteo Guendouzi 6
Får komma in och spela av matchen på mittfältet istället för Willock. Gör inte värst mycket väsen av sig och spelar klart matchen.

Kommentarer

Bild för Ulf Henningsson

helt klart en bra match av dessa ungdomar. Motståndet var inte lysande men det fråntar inte att vi spelade ut dom totalt. Dom har bevisat att dom håller på den här nivån så bör få chansen i ligan. Inte alla på en gång,nen ge dom lite tid om inte våra ”stjärnor”gör jobbet

Bild för Joacim Nyberg

kolasinac e riktigt körd ha ha!! Räcker o kolla på tierney i 10 miN o man ser direkt att han e grym!! Bara en tidsfråga nu innan han startar i ligan. 

Bild för Jonas Eriksson

Gabriel Martinelli. Viket guldkorn vi fått tag i här. Hoppas vi släpper in killen lite i PL åxå. Känns som han börjar bli redo på riktigt och verkar helt orädd för att göra "sin" grej där ute. Och just nu så får vi ut mer av han än av en Pepe. Pepe behöver så klart tid, men Martinelli är även han fräsch och har aklimatiserat sig väldigt snabbt till engelska stilen.

 

Bild för Andy Man

Martinellis rörelsemönster är magiskt, sedan gillar jag detaljen att killen har stor erfarenhet av futsal för det ser man tydligt i hans spel. Han är explosiv, teknisk och kan hantera bollen när han hamnar i trånga situationer! Hans första mål igår var helt magnifikt. Tierney kommer att bli viktig för oss och nu vill jag se honom i PL. Gillar även egenskapen där han går in och försvarar sina karmater när det blir hetsigt! 

Hoppas även att vi kan ta hand om alla våra egna produkter nu så att ingen lämnar pga för lite speltid, för dem besitter en otrolig potential! Oturligt dock att samtliga (Nelson, Willock, Saka, Smith-Rowe & AMN) spelar på samma position, typ .. 

En sista grej: Vad händer med Özil? När skall någon börja prata om situationen? Rör det sig om att vi fryser ut honom för att tvinga bort honom i Januari eller är det psykiska problem? Har sett bilder på att han närvarade vid träningen innan gårdagens match så det lär ju inte röra sig om skada. 

Bild för Sral

Bara en gissning, men jag tror fan att Özil har psykiska problem av något slag, att han mår dåligt helt enkelt. Men det är märkligt, för han spelade ju mycket på försäsongen och gjorde det bra, vill jag minnas. Var det bara för att visa upp honom? 

Bild för NiC666

Så här säger Emery till Arsenal.com

on why Ozil wasn’t included in the matchday squad…
I am thinking every time to decide the best players for each match and the best players in the squad to play and to help us. When I decided he shouldn’t be in the squad it’s because I think other players deserved it more. 

on what Ozil has to do to get back in the squad…
He needs to continue working. Tomorrow we have training with the players who didn’t play, and on Sunday we have another match, and we are going to decide the same. Our target is to win on Sunday against Bournemouth, and we want to carry on our same way in each match. 

Bild för NiC666

Han förtjänar alltså inte att spela... Då lär det ju vara ett attitydsproblem/relationsproblem mellan han och Emery.

Ingen vet, men det bästa vore nog om han lämnade, för allas skull. En pigg Özil är helt fantastisk och hjälper oss massor med sin kreativitet. Men som han spelat de sista året (bortsett från pre-season där han va grym) så funkar det inte..

Bild för Andreas Näsström

Emery har ju varit överdrivet tydlig gällande Özil... Han tar ut de bästa spelarna. Özil platsar inte ens i matchtruppen i hans lag. Mycket tydligare kring karlns framtid i klubben kan man inte vara utan att säga rakt ut att det inte finns någon tycker jag

Bild för Joacim Nyberg

Det är inget som e fel på özil.. det är enkelt emery gillar honom Inte o föredrar o spela andra ist för han. bästa e för alla parter om han säljs i januari nu