Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blir mycket tv-spel när Kieran Tierney inte tränar och spelar fotboll.

"Jag sätter inga mål - ger allt istället"

fre 4 okt 2019 kl 20:03

Andra matchen avklarad. Nu berättar nyförvärvet Kieran Tierney om flytten från Glasgow och varför han inte sätter upp några mål.

Kieran Tierney gjorde sin Arsenaldebut mot Nottingham Forest förra veckan. Igår blev det 90 minuter när The Gunners tvålade dit Standard Liege med 4-0. Efter matchen snackade han om flytten från Celtic.
En övergång som var aktuell hela sommaren, men som dröjde ända in till slutet av transferfönstret innan den blev klar.
- Den var "on" och "off" hela sommaren, säger Tierney.
- Jag fokuserade mest på att bli frisk, det var min prioritering. Men det är fantastiskt att vara här. Att lämna Celtic är det svåraste beslutet jag tagit efter att ha varit där i 15 år. Sen på sista transferdagen så blev det av och det är en fantastisk flytt. Det är en enorm klubb det här som förtjänar att vara i Champions League.

Om tiden så här långt i klubben säger Tierney:
- Det har tagit några veckor för mig att komma upp i standarden och tempot som de andra. De är världsklasspelare. Det är en stora ära att de tyckte om mig tillräckligt för att ha mig här. Det är ett privilegium att få spela för den här klubben.
Men vänsterbacken har inte bekantat sig värst mycket med sin nya stad - London.
- Det är en enorm förändring för mig. Jag är väldigt hemmakär och har alltid bott hos mina föräldrar så jag har flyttat hit, till ett annat land, en enorm stad. Men hittills har alla i klubben hjälpt mig att trivas och jag är väldigt tacksam för det.
- Folk undrar hur stan är. Jag har ingen aning. Jag har aldrig varit där. Jag tränar, jobbar hårt och sen går jag hem och vilar och tränar igen nästa dag.
I en intervju med Hector Bellerin på Arsenal.com berättar Tierney att det mest blir tv-spel och choklad.

Den skotske vänsterbacken fick beröm efter gårdagens möte med Standard och många fans har höga förväntningar för framtiden
Själv sätter han inte upp några mål.
Tierney jobbar på ett annat sätt.
- Jag försöker bara ge 100 procent. Det är allt jag kan göra och det enda målet jag sätter för mig själv. Jag sätter inga andra mål. Jag ger 100 procent varje och dag och ser var det tar mig.