Medlemmar: 3185 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery pratar om Xhaka

Emery: "fullt förtroende för Xhaka"

lör 5 okt 2019 kl 17:27

Framröstad av spelarna men ifrågasatt av fansen. Nu går Unai Emery ut och försvarar kaptenen.

Granit Xhaka blev tilsammans med Aubameyang, Lacazette, Bellerin och Özil vald till kaptensgruppen. Men att Xhaka blev vald som förstekapten har upprört många. Men spelarna har visat sitt förtroende, och nu går även Unai Emery ut och visar sitt förtroende för Schweizaren. 

- De (spelarna) röstade, det gav honom självförtroende och även jag gav honom förtroende efter det, sa Emery till Sky Sports News.

Och fortsätter:

- Och nu, små saker eller stora saker, vi kommer arbeta tillsamans individuellt och tillsammans för att vara starka. Och även visa våra supportrar, och för att visa på vårt sätt, hur vi kan vara starka med alla spelarna och kaptenen.

- Jag har också väldigt stort förtroende för varje spelare, kaptenen (och de andra) för jag tror att vi nu har bra stämning i omkäldningsrumet.

På söndag får Xhaka en ny chans att övertyga fansen. Kick off mot Bournemouth är 15:00.

Kommentarer

Bild för Thomas Gjälby

Såklart han har! Xhaka kämpar och sliter och gör en del bra saker men det räcker inte Spelmässigt. Och varför är Özil en av fem kaptener när han tydligen inte platsar i laget ens?

Bild för Thomas Gjälby

Nej, den här säsongen är det generationsbyte! Dom unga som fått chansen har tagit den. Willock, Saka, Martinelli, Guendouzi, Nelson .... Även Martinez har varit bra. Gör Emery inte inte nåt bra av det här laget så är han nog inte rätt man tyvärr. 

Bild för Patrik Karlsson 2

Individuell skicklighetet finns i dessa spelare, men det gäller att få laget att fungera med en spelide' som alla följer till 100 % i alla lägen! Trodde Emery var rätt man för det, men just nu tvekar jag! Saka, Willock, Martinelli, Guenouzi mm har gjort bra matcher rent individuellt och som tur är har Auba gjort det flertal gånger och räddat oss! Men vi är långt ifrån att ha ett bra grundspel där spelarna gör saker tillsammans över hela planen. Framför allt i PL.Tittar man på satans Liverpool så ser man hela tiden deras spelidé, alla jobbar stenhårt, rörelse utan boll, chansspelar aldrig, få tillslag, spelar det säkra enkla alternativet, gör saker tillsammans framåt, på mitten och bakåt och använder den individuella skickligheten hos speciellt anfallstrion i första hand till att dom gör saker tillsammans. Och alla följer detta till 100%, och jag hatar att se på det! Mittfältet innehåller inga större stjärnspelare, men dom gör varandra bra för att dom spelar tillsammans och gör rätt saker. Många tycker Cabellos är bra när han gör några snygga dragningar även att ha tappar boll emellanåt, Klopp tycker Henderson eller Millner är bra för att dom aldrig dribblar utan spelar enkelt och säkert i alla lägen och försöker vara 100%iga i allt dom gör. För att han vet att det är det vinnande konceptet i längden! Individuella prestationer i all ära, men i första hand måste spelet och laget börja fungera hos oss.

Bild för Byarum
Patrik Karlsson 2 wrote:

Individuell skicklighetet finns i dessa spelare, men det gäller att få laget att fungera med en spelide' som alla följer till 100 % i alla lägen! Trodde Emery var rätt man för det, men just nu tvekar jag! Saka, Willock, Martinelli, Guenouzi mm har gjort bra matcher rent individuellt och som tur är har Auba gjort det flertal gånger och räddat oss! Men vi är långt ifrån att ha ett bra grundspel där spelarna gör saker tillsammans över hela planen. Framför allt i PL.Tittar man på satans Liverpool så ser man hela tiden deras spelidé, alla jobbar stenhårt, rörelse utan boll, chansspelar aldrig, få tillslag, spelar det säkra enkla alternativet, gör saker tillsammans framåt, på mitten och bakåt och använder den individuella skickligheten hos speciellt anfallstrion i första hand till att dom gör saker tillsammans. Och alla följer detta till 100%, och jag hatar att se på det! Mittfältet innehåller inga större stjärnspelare, men dom gör varandra bra för att dom spelar tillsammans och gör rätt saker. Många tycker Cabellos är bra när han gör några snygga dragningar även att ha tappar boll emellanåt, Klopp tycker Henderson eller Millner är bra för att dom aldrig dribblar utan spelar enkelt och säkert i alla lägen och försöker vara 100%iga i allt dom gör. För att han vet att det är det vinnande konceptet i längden! Individuella prestationer i all ära, men i första hand måste spelet och laget börja fungera hos oss.

Instämmer!

Bosse

Bild för Jepson

Det tog dock ett tag för klopp att få laget att spela på det sättet och få dem att göra det bra. Men samtidigt som de, med en del flyt, går som tåget i ligan har de presterat sådär i CL. Släppt in rysligt mycket mål där. 

Jag är inte orolig för att vi inte ser spelidén. Då gör inga motståndare det heller ;) Men jag är helt övertygad på att vi fortfarande gnuggar flera sätt att spela beroende på motstånd. 

Bild för Andreas Näsström

Det tog som ovanstående påpekar ett tag innan det över huvud taget såg okej ut för Liverpool . Klopp fick utstå rätt mycket hån, bland annat här, innan det tog sig. Nu har dom förfinat sitt spel och det är inte lätt att göra samma recept bättre. Men det är ju inte enda sättet att spela boll

Bild för Joffe Auba

Liverpool kör ju med samma startelva match efter match!! Lätt att få kontinuitet då..

Invincibles!!

Bild för Joacim Nyberg

jörgen Klopp e en av världens bästa managers det e inte unai emery! Vi kommer inte bli lika bra som Liverpool med unai emery vid rodret så e det bara. Med det sagt så kanske han kan få oss till Champions league denna säsong men sen måste han bort om vi ska ta nästa steg.

Bild för Andreas Näsström

Klopp har en solklar idé om hur han vill spela. Unai vill anpassa sigoch sitt lag mer. Vilket som är bäst? Det som fungerar så klart. Det är lättare att spela likadant oavsett motstånd men kan man anpassa sitt spel har man ju fler verktyg. Det här laget ska inte vara som bäst i år men vi måste få se fler steg framåt för att Emery ska få fortsätta. Det är min syn på saken

Bild för Joacim Nyberg

uppenbart Så fungerar ju klopps ide bättre än unai emerys. jag tror på managers med tydliga idéer om hur dom vill spela fotboll. unais kladdande med allt e inte hållbart i längden och jag tror han kommer kladda bort sig själv från arsenal. Det e bra o kunna anpassa sig efter motstånd men samtidigt måste man ha en tydligare spelidé än emery har. jag e Med på att vi inte ska vara som bäst i år men man hade velat se lite mer klarhet än emery visat hittills.

Bild för Joacim Nyberg

Dock tror jag nu med våra ytterbackar tillbaka i spel så kommer vi bli bättre och med tanke på dom enorma problem Tottenham och United har så borde vi kunna dra fördel av det. Se till o vara skärpta mot bournemouth idag o vinn. Dom har börjat bra dock så gäller o passa sig idag

Bild för Elias
Patrik Karlsson 2 wrote:

Individuell skicklighetet finns i dessa spelare, men det gäller att få laget att fungera med en spelide' som alla följer till 100 % i alla lägen! Trodde Emery var rätt man för det, men just nu tvekar jag! Saka, Willock, Martinelli, Guenouzi mm har gjort bra matcher rent individuellt och som tur är har Auba gjort det flertal gånger och räddat oss! Men vi är långt ifrån att ha ett bra grundspel där spelarna gör saker tillsammans över hela planen. Framför allt i PL.Tittar man på satans Liverpool så ser man hela tiden deras spelidé, alla jobbar stenhårt, rörelse utan boll, chansspelar aldrig, få tillslag, spelar det säkra enkla alternativet, gör saker tillsammans framåt, på mitten och bakåt och använder den individuella skickligheten hos speciellt anfallstrion i första hand till att dom gör saker tillsammans. Och alla följer detta till 100%, och jag hatar att se på det! Mittfältet innehåller inga större stjärnspelare, men dom gör varandra bra för att dom spelar tillsammans och gör rätt saker. Många tycker Cabellos är bra när han gör några snygga dragningar även att ha tappar boll emellanåt, Klopp tycker Henderson eller Millner är bra för att dom aldrig dribblar utan spelar enkelt och säkert i alla lägen och försöker vara 100%iga i allt dom gör. För att han vet att det är det vinnande konceptet i längden! Individuella prestationer i all ära, men i första hand måste spelet och laget börja fungera hos oss.

 

håller helt med, gällande din analys.