Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Luiz firar sitt första mål i Arsenaltröjan

David Luiz målskytt när Arsenal vann

sön 6 okt 2019 kl 17:31

Aubameyang fick vila från målskyttet. Istället klev David Luiz fram tidigt och nickade in 1-0. Arsenal vann matchen - men utan att briljera.

Fakta

Första halvlek:
9: MÅL 1-0 David Luiz
13: Gult kort Billing
29: Gult kort Stacey

Andra halvlek:
63: Byte Pepe ut och Martinelli in
63: Byte Solanke ut och Fraser in
71: Gult kort Martinelli
74: Byte Ceballos ut Willock in
78: Byte Wilson ut och Danuama in & Stacey ut och Francis in
82: Byte Saka ut och Torreira in

Första halvlek:

Arsenal såg pigga ut direkt från start. Aubameyang hotade med ett skott tidigt, men bollen strax utanför. Men det var inte vår skyttekung som öppnade målskyttet. Nicolas Pepe slår in en fin hörna som David Luiz når högst på - mittbackens första mål för Arsenal.

Sen hade bortalaget ett ypperligt läge att kvittera. Solanke får nicka nästan helt fritt från straffpunkten efter att Bournemouth fått en frispark som fint slagits in i boxen. Men bollen går utanför och Arsenal håller i.

I övrigt i första halvlek hade Pepe ett skott som nästan skruvade sig in i bortre krysset. Fransmannen fick även domaren att behöva kalla in VAR efter att han dribblat bort sin gubbe och blivit fälld i boxen. Tydligen var det inte solklart, men det ska vara straff.

Annars kunde Arsenal tämligen bekvämt spela av halvleken som slutar 1-0 till Arsenal.

Andra halvlek:

Det blev inte lika bekvämt i starten av andra halvlek. Bournemouth skapade snabbt två riktigt bra lägen när Arsenal inte helt var med på noterna. Chambers gör ett bra jobb i försvaret för att undvika ett baklängesmål. Arsenal bjöd in Bournemouth mer och mer i matchen, men höll det relativt tätt i försvaret. Pepe fick lämna planen i förmån för Martinelli som fick springa av sig lite.

Matchen avtar något i intensitet och Arsenal ligger djupt och ser inte ut att vara allt för intresserade i att göra ett andra mål.

Inget av lagen har några vidare superlägen. Martinelli försöker på ett skott men bollen skruvas utanför stolpen. Närmst i andra halvlek blir istället Aubameyang som blir framspelad av Chambers. Men avslutet landar i stolpen.

Matchen slutar 1-0 till Arsenal.

Tre tankar om matchen:

Varför gör vi inte mer?
1-0 kommer tidigt, och Bournemouth ser inte ut att vara igångeldat till den grad det krävs. Men ändå lyckas vi inte göra mer av det. I andra halvlek ser det ut som att vi bara försöker spela av matchen - något som vi inte varit allt för bekväma i att göra på oerhört länge. Det känns som att vi borde kunnat stänga den här matchen med att göra ett till mål istället för att backa tillbaka i banan. Med Ceballos på banan känns det som att länken mellan mittfält och anfall är mer tydlig, men har han tappat det lite? Ceballos gör inte någon dålig match, men det där rycket och blicken vi bjöds på i säsongsinledningen är inte riktigt kvar. Vi behöver kreativitet på mittfältet. Om vi ändå hade haft en sådan typ av mittfältare...

Ett oerhört bra tabelläge
Det känns som att Arsenals säsong har varit smått bedrövlig. Men ska man vara lite nykter så har den ju faktiskt inte det. Trea i tabellen. En poäng bakom City, en före Chelsea, fyra före spurs och i skrivande stund sex poäng före Man U. Kryssmatchen mot Watford svider fortfarande, hade vi tagit tre poäng där hade vi faktiskt varit på andraplatsen i tabellen. Även om spelet kanske inte riktigt sitter, Pepe inte kommit igång och annat så ligger vi bra till i tabellen. Det kan vi ta med oss in i landslagsuppehållet.

Lite skönt med uppehåll nu
Det brukar kännas tråkigt när det är landslagsuppehåll. Men nu känns det som att det lite behövs. Snart skruvas spelschemat upp rejält och ny energi behövs inför det. Oktober har många matcher, December och Januari har lika så. Vissa spelare behöver nog ett litet avbrott, hämta lite energi hemifrån och få igång fötterna bättre med landslagen. Nu är det två veckor kvar till nästa match då Sheffield United ska mötas på bortaplan. Skönt också själv att få ett litet avbrott från ett stundtals otroligt frustrerande Arsenal.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 6
Har inte en överdrivet svettig match. Får göra ett par räddningar och håller tätt när det krävs.

Callum Chambers 8
Fantastisk match. Offensivt och defensivt. Spelar fram Auba som nästan gör 2-0 i slutet och gör flertalet bra brytningar. Har verkligen spelat sig in i den här positionen, även om han oftast är mittback men vill spela mittfältare.

Sokratis 4
Tappade sin gubbe lite allt för mycket och var flertalet gånger ute och cyklade i försvaret. Verkligen inte Sokratis bästa match.

David Luiz 6
Får göra sitt första mål i Arsenaltröjan vilket är kul och får agera lite Sopgubbe i försvaret när Sokratis gick bort sig. Bra match.

Sead Kolasinac 5
Om Kieran Tierneys insats sist lämnade positiva minnen så var det inte riktigt samma här. Det känns som att Kolasinac kan få svårt att behålla platsen snart är Tierney är helt inspelad.

Granit Xhaka 6
Bra match från Xhaka som höll sig lugn på mitten. Visst, lite långsam i vissa närkamper - men klart bättre än oftast.

Matteo Guendouzi 7
Tog ett stort ansvar på mittfältet och jobbade hårt från defensiv till anfall. Lite valpig stundtals, men överlag riktigt bra. Ser jobbigt ut att möta.

Dani Ceballos 7
Bra match där Ceballos får agera länk mellan mittfält och anfall. Får ofta hämta boll djupt och driva den framåt, vilket han gör bra.

Bukayo Saka 6
Gör en bra match och är livlig på sin kant. Vinner tillbaka bollen flertalet gånger fint på mittfältet.

Nicolas Pepe 4
En assist och borde fått en straff. Annars som tidigare, saknar det där lilla sista. Får inte ordning på grejerna. Men ett steg framåt än tidigare matcher.

Pierre-Emerick Aubameyang 6
Godkänd insats men fick inte in ett mål idag. Stolpen blev närmst. Såg energisk ut men fick inte värst mycket boll till sig.

Inhoppare:

Gabriel Martinelli 6
Får hoppa in och springer och kämpar, piggt inhopp och är bättre än sin företrädare. Får nog fler chanser från start nu när spelschemat efter uppehållet tätnar till.

Joe Willock 6
Fick spela 15 minuter och gör ett godkänt inhopp.

Lucas Torreira -
Spelade för lite för att betygssättas.