Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Holding tänker ofta på Wenger citat om honom hösten 2016.

Holding motiveras av Wengers citat

lör 19 okt 2019 kl 12:55

Arsene Wenger bad en gång i tiden om ursäkt för att Rob Holding inte kostade £55 miljoner. Det använder mittbacken nu för att motiveras.

Det var 2016 som Rob Holding lämnade Bolton för spel i Arsenal. Mittbacken köptes loss för blygsamma £2 miljoner. Direkt kastades han in i hetluften. Efter hans andra match, borta mot Leicester, som slutade 0-0 fick Arsene Wenger frågor om varför inte Arsenal hade värvat mer under sommaren.
Då röt fransmannen till.
- Tyvärr är det ingen som pratar om Rob Holdings insats idag. Ni borde vara glada. Han är engelsman och 20 år gammal. Jag ber om ursäkt för att han inte kostade £55 miljoner, därför kan han inte vara så bra. Vi har slutat prata om spelarnas prestationer och jag tycker att det är fel.

Under tiden som Holding kämpade sig tillbaka från knäskadan han drabbades av på Old Trafford i december förra året tänkte han mycket på Wengers citat.
Det sade han på en AMA (ask me anything) som han höll på Reddit.
- Jag gillade hans svar och jag använder det för att motivera mig själv, att jag är den jag är och att hårt jobb kommer att ta mig dit jag vill.

Efter skadan har det blivit två matcher för Holding den här hösten. Han satt på bänken senast mot Bournemouth i ligan.
Får vi se honom från start mot Sheffield United på måndag?