Medlemmar: 6360 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aubameyang och Xhaka hade inte mycket att fira idag.

Blekt Arsenal förlorade i Sheffield

mån 21 okt 2019 kl 23:28

Mardrömsstart efter landslagsuppehållet. Mousetts 1-0-mål i första halvlek stod sig. Arsenal nere på femte plats i ligan.

Fakta

Första halvlek: 15: Gult kort - Fleck
30: Mål 1-0 Mousett
35: Gult kort Saka
36: Gult kort Ljungberg

Andra halvlek:
46: Byte Willock ut och Ceballos in
56: Byte Mousset ut och Sharp in
66: Gult kort McGoldrick
67: Gult kort Kolasinac
69: Byte Xhaka ut och Lacazette in
76: Varning Henderson
78: Byte Pepe ut och Martinelli in.
78: Byte McGoldrick ut och Freeman in.
85: Byte Norwood ut och McBurnie in.
86: Gult kort Sokratis

Första halvlek:

Efter en discobelysnings-kavalkad blåste Mike Dean igång. Efterlängtat efter lite uppehåll. Men det såg ut som att det gulklädda Arsenal hade blivit påverkade av ljuset - för Sheffield tog tag i de första minutrarna. Men sen kommer den första snackisen i halvleken - och vem är i centrum? Mike Dean. Sokratis försöker gå upp och nicka på en hörna, men blir brutalt dragen i tröjan. Repriserna vittnade om en solklar straff. Dean ville dock inte ens se på VAR. Otroligt.

Nicolas Pepe vinner boll i eget straffområde efter drygt 20 minuters spel. En tvåfotare och vänder spel ner på andra kanten. Kolasinac dundrar ner längs kanten och ser att Pepe har tagit en löpning in centralt. Bollen perfekt in men anfallaren får inte foten på bollen. En miss från fem meter. Där borde det ha stått 0-1 Arsenal. 

Istället får Sheffield United hörna tio minuter senare. O'Connell når högst och nickar ner till Mousset som enkelt kan peta in 1-0. 

Arsenal försöker mönstra en kvittering. Saka står för en strålande fin aktion när han vinner tillbaka boll, väggar med Kolasinac och bryter in i straffområdet. Sen blir han kapad. Dean blåser, och då tänker man ju att det är straff. Men Dean tror istället att Saka försöker filma, och gult kort till 18-åringen. Repriserna visar att det var kontakt. Men VAR-bussen måste ha fått punktering påväg till arenan - för Dean vägrar använda den. Ljunberg blir lika rasande som fansen och drar på sig ett gult kort på bänken. 

En minut före halvitd steg kapten Xhaka upp. Bröstade ner en boll och drog på volley. Henderson tvingas till en superräddning. Men halvleken slutar 1-0. 

Andra halvlek:

Emery byter i halvitd - Ceballos ersäter Willock. Och det blev ett ganska effektfullt byte när spanjoren direkt gick in och fick lite mer fart på Arsenals mittfält. Drygt en kvart in i andra halvlek fick även spanjoren Arsenals första farliga läge. Saka bröt ner längs kanten och chippade in bollen till en rusande Ceballos. Men ett halvtaskigt avslut. Fleck får dock en renare bollträff när han ett par minuter senare får ett skottläge strax utanför straffområdet. Bollen i burgaveln.

 Arsenal fortsätter att trycka på framåt. Emery plockar in både Lacazette och Martinelli - men Sheffield står sig resoluta i defensiven. 

Tre tankar om matchen

Det behövs kreativitet
Det känns som att jag har skrivit just denna tanke otaliga gånger. Men det är något den här matchen verkligen skrek av. Leno har fler bolltouch än Aubameyang och Willock i första halvlek. Så ska det inte vara. Och det var precis det här man var orolig för när man såg startelvan. Det är inte världens mest kreativa mittfält med Xhaka, Guendouzi och Willock framför. Guendouzi är mer en spelare som tacklas och driver upp bollen själv. Samma sak med Willock. Xhaka passar mest i sidled. Det som behövs är den som kan hålla blicken lite mer uppe och slå en pass som Pepe, Saka och Auba får jobba på. Någon som kan sätta våra anfallare i farliga lägen. Men det fanns inte på planen. Ceballos lyckades inte heller när han kom in och det känns som att Emery står stilla på den här punkten. Något behövs göras.

Sheffield är bra defensivt
Det är inte så lätt som man kan vilja att åka till Sheffield och göra två-tre mål. Liverpool behövde hela 70 minuter när de var på besök - och det blev bara ett. Såklart ska vi inte förlora en sådan här match, men man ska heller inte underskatta Sheffields defensiv, de är trots allt ett av de lag som släppt in flest mål hittills den här säsongen. Möter man ett sådant lag så gör man inte mål om det inte finns en hel del kreativitet. Tre skott på mål på 90 minuter - not good enough.

Mike Dean
Det känns som att Mike Dean inte kan döma en Arsenal-match utan att behöva stå i centrum. Jag kan köpa att Saka kanske inte ska ha en straff, men han ska absolut inte ha ett gult kort för "filmning", det är helt otroligt. Men när Sokratis blir dragen i tröjan så pass att när greken hoppar upp så ligger han som ett snedstreck i luften - ja då ska det faktiskt vara straff. Men vad gör Dean? Ingenting. Absolut ingenting. Det är så tröttsamt. Vi får se repriserna, och det är uppenbart att det är straff. Men VAR använder man inte här inte. Nej, den här helgen går inte direkt i historian som en VAR-reklam direkt. Ljungberg blev så rasande på domaren att han fick gult kort. Det hade jag nog också fått om jag var på planen.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 5
Ska inte hängas för målet. Men ser han inte långsam ut ibland? Emery var uppenbart sur i andra halvlek för att tysken såsade med bollen istället för att ta en snabb passning. Verkar inte helt bekväm med snabba beslut.

Callum Chambers 5
Fortsätter att göra godkända insatser som vikarierande högerback. Men i den här matchen blev skillnaden mellan Chambers och Bellerin lite mer tydlig. Offensivt är han inte lika vass. Tekniken är inte där och är mer osäker. 

Sokratis 4
Borde fått en straff med sig i första, men ser sedan ut att ha stora problem. Hänger inte med i farten och blir sedvanligt varnad.

David Luiz 4
Semestern i Rwanda blev ingen större inspirationskälla, det var tydligt. Ser ut att helt sakna auktoritet där bak. Inte som i glansdagarna direkt.

Sead Kolasinac 5
Hotar en del offensivt och fungerar som bäst när det bara är att löpa på längs kanten. Fungerar sämst när det är dags att försvara. 

Matteo Guendouzi 5
Fick agera sopkvast på mittfältet som i stora delar såg planlöst ut. När det var dags att trycka framåt blev det rätt fram till sista delen. 

Granit Xhaka 4
Det känns ibland som att Xhaka alltid vill slå bollen i sidled. I en sådan här match behöver bollar matas upp mot Auba, Saka, Pepe och Willock. Men Xhaka har svårt med det. Det blir passningar i sidled och taskig fart. Visar på att han har en fin vänsterfot när Henderson får sträcka ut. Men inte den spelare som behövdes idag.

Nicolas Pepe 5
Det borde stått 1-0 Arsenal när Pepe fick bollen centralt i boxen i första. Men touchen var inte riktigt där. I övrigt en arbetsinsats som mest gick ut på att hämta boll djupt och driva upp. Pepe var med i det mesta offensivt, även om det inte alltid gick perfekt så fick vi se något fler löpmeter jämfört med många andra på planen. Lite mer tålamod krävs alltså. Kanske släpper det nästa match?

Joe Willock 4
Blev isolerad och fick knappt någon boll att jobba på. Hade bara 16 touch före han fick gå av planen. Såklart inte bara hans fel, då det uppenbarligen saknades kreativitet. Men anonymt från Willock. Såg inte helt ut att trivas som "nummer 10".

Bukayo Saka 5
Får ett oerhört märkligt gult kort mot sig. Annars mycket fart längs kanten. Blev dock väldigt ensam och fick försöka skapa mycket på egen hand. Tillsammans med Pepe matchens höjdpunkter.

Pierre-Emerick Aubameyang 4
Inget mål, ingen fest. Aubameyang var inte på rätt ställe ofta denna match och kändes väldigt kall. 

Inhoppare:

Dani Ceballos 5
Fick lite mer fart på mittfältet, men det skapdes inte mycket farligt att komma ihåg. Hade det tuft att få tag i matchen.

Alexandre Lacazette 5
Tack för att du är tillbaka. Stor, stark och kan suga ner en boll på ett sätt ingen annan i Arsenal verkar kunna just nu. Såklart matchovan efter två månaders skadefrånvaro, men är ett oerhört välkommet tillskott.

Gabriel Martinelli 5
Fick komma in och springa, men lyckades inte riktigt idag. Ingen skuggan ska dock falla på den unge brassen.

Kommentarer

Bild för Jonas S

Kan man börja skandera EMERY OUT nu? Känns som han hade knivet på strupen efter Watford-matchen. Sedan har det väl kommer några segrar, mot diverse halvintresserade lag i EL och en oinspirerad hemmaseger mot usla Bournemouth. Om detta är vad han kan få ut av det här materialet så bör vi nog ge honom kicken rätt omgående.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Elias
Jonas S wrote:

Kan man börja skandera EMERY OUT nu? Känns som han hade knivet på strupen efter Watford-matchen. Sedan har det väl kommer några segrar, mot diverse halvintresserade lag i EL och en oinspirerad hemmaseger mot usla Bournemouth. Om detta är vad han kan få ut av det här materialet så bör vi nog ge honom kicken rätt omgående.

Håller med, han har fått pengar till att köpa spelare, många landslagsspelare i laget han har ägarnas förtroende, fansens stöd, Raul och Edu stöttar honom och han kan inte få ut mer av dessa spelare, tydligt att han är en usel tränare. Nä avgå och in med ljungberg sedan ta in allegri i sommar, något måste ju hända, har vi spelat någon riktigt bra match denna säsong. Auba kommer inte kunna rädda Unais jobb i varje match, hade inte Auba levererat hade vi vart ett mittenlag. 

Bild för Jajo67

Ju snabbare vi sparkar honom desto bättre - han har noll koll, en monumental sopa!

Bild för Ulf Henningsson

Håller med dig Jonas. Han skall bytas ut och det snabbt. Finns ingen linje i spelet. Inget vet vad dom skall göra. 

Bild för Jajo67

.

Bild för Martin Jonsson

Instömmer av det Jonas förmedla.

Bild för David J

Emery, ja visst. Men va fan.. Spelarna också. Allas ansvar. Var ska man börja? Kolla på start elvorna och förutsättningarna, ska inte bli så här. Och sen bänken, klart på pappret. Så vad händer? 

Har sett filmer från tränings anläggningen och allt är frid och fröjd. Men det är verkligen inte det jag ser på plan.. 

Ja visst, otur med dommar slut. Men det vet vi genom åren att det kan vi inte förlita oss på. Spela det spel ni kan och vi vinner. Har det försvunnit?? 

Så besviken. Kan inte säga något mer....

Kom igen nu gunners.....

Bild för Christer Åhsman

Förra säsongen var att par av våra konkurrenter bleka, Arsenal missade trots detta topp 4, den här säsongen är våra konkurrenter ( Tottenham, Man U ) ännu sämre, Arsenal tar ändå inte chansen att rycka ifrån. Omöjligt att Özil är sämre än de som får spela, Emery har nu varit ansvarig i 17 mån, vilket är tillräckligt för att bedöma hans insats i Arsenal, klart underkänd enligt mig, byt tränare fortast möjligt, Ljungberg/Pires, eller någon annan som är ledig. Jag stöttade Wenger under hela hans tid i Arsenal, även jag förstår att allt har sin tid, men det här tränarbytet blev inte bra.

Vidar 1933

Bild för Björn Lindström

Är förvånad på vår uppställning på defensiva hörnor. Är det verkligen Leno som skall ha den gubben i mitten av målområdet? tycker det inte är rätt. Alla motståndare skall ha en försvarare på rätt sida. 
Och snart är det väl dags för FA att ta tag i Mike dean? Hur länge skall han få hålla på?
Och nån kanske snart skall ta bladet från munnen o prata om Pepes insatser. Händer inte mycket runt den gubben.   

Bild för Erik Haglund

För dåligt!!!

Nä förstår inte alls vad Arsenals idé är. Hur ska vi spela. Ingen vet vad som ska hända på planen. Ingen tydlig linje. Som det skrivs också, vi behöver kreativitet. Det vart ju övertydligt igår. Oavsett vad man tycker och tänker om Özil är det ju de här matcherna han behövs i. Spelar ju ingen roll hur mycket det duttas runt. Vi skapar ingenting och ingen slår den avgårande passningen. 

Sen där bak håller vi som vanligt på att ställa till det otaliga gånger när vi försöker spela upp bollen från Leno. Flera gånger görs det livsfarliga inspel mitt in i banan. Något man lär sig från pojklagsfotbollen att låta bli. 

Vet inte riktigt hur Chambers kan få betyg 5 ??? Vår absolut bästa spelare igår. Övriga underpresterar och förstår inte varför man inte ställer upp med Holding, Tierney (Bellerin får kämpa för sin startplats igen). Torreira varför startar inte han???

Sist men inte minst hörnorna. Vad är det för skämt??? Man tjänar miljoner i veckan och fixar inte att slå en rejäl hörna. STör mig fruktansvärt mycket.

Tror inte och hoppas inte man sparkar Emery under säsong. Men dock verkar det som att detta projektet går utför. Ser ingen ljusning. Från ledningens håll är ju kravbilden tydlig. Man ska nå Champions league. Missar Emery det så är jag helt säker på att han plockas bort.  

Bild för Jonas S

 Jag tycker det gått rejält åt fel håll semaste året egentligen. Jag såg mycket positivt i början av förra säsongen. Ett rakare anfallsspel och också ett presspel som iband fungerade riktigt bra. Försvarsspelet var ett problem och vi var väldigt ojämna. Men det kändes som det gick åt rätt håll.

Nu ser anfallsspelet lika blekt ut som mot slutet med Wenger. Vi letar i sidled och försöker oss på diverse chansbollar och svåra kombinationer. Det är enkelt för motståndaren att bara stå lågt och försvara. Materialet är mer anpassat för fart i djupled och omställningar än att stå och dutta runt bollen i promenadtempo. Om det är den här fotbollen Emery vill spela kan han ju lika gärna starta Özil, värva tillbaka Giroud så vi har någon att väggspela med i boxen.

Emery lär ju inte få gå under säsongen om han inte börjar rada upp förlusterna. Men jag ser ingen anledning att fortsätta med Emery oavsett om han fixar CL eller inte. Som jag ser det är inte CL-spel någon jätteprestation denna säsong med tanke på hur lagen vi tävlar mot om 3-4 platserna presterar.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Alex Nilsson

Vi har inte tagit ett enda kliv framåt sen Wenger sluta. Lagen som vi slåss emot när det gäller fjärde platsen har blivit sämre, trots det lyckas vi inte knipa en fjärde plats. Han borde få sparken o det snabbt.

Att han inte ser att Özil ska vara med bland dom 18 I truppen när spelet ser ut som det gör bevisar bara hur illa ställt det är med Emery.

 

Bild för Jajo67

 Vårat anfallsspel igår verkade gå ut på att lira i sidled tills vi tröttnar & sen ut med bollen till Chambers som slår ett misslyckat inlägg på chans.

Att sätta upp laget 4-5-1 som om vi möter Barcelona borta borde bara det i sig betyda kicken direkt. Emery måste vara både blind & dum om han inte ser hur uselt hans dyslektiska laguppställningar fungerar, absolut noll spelidé. Ju snabbare han försvinner desto bättre!

Bild för Ola Svärd

Två mål senaste tre PL matcherna är såklart riktigt uselt. Dessutom har vi ju inte skapat jättemånga tokheta chanser, enstaka undantag då såklart, däribland Pepe igår. Laca tillbaka är såklart ett plus, samtidigt är ju Saka riktigt okej. Nä det är bakom på mf det måste gå snabbare och rakare, mindre kladd och bort med dessa småpassingar mellan mf. Helt meningslöst och när ingen av de tre mf igår vill eller fattar att de måste ta löpningar i tomme in i straffområdet - ja då tar det stopp. Özil hade på egen hand igår skapat en handfull chanser men det är som det är. Emery vägrar se det alla ser. 

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Stivve

Hej på er

Det mesta är skrivet, men tycker ändå till lite med ett par rader. Var ett tag sedan. 

Emery:Det största problemet, enligt mig, är att avsaknad av idé och linjer i spelet. Han ansvarar naturligtvis för det. Det går inte att forma ett mittfält på det sättet han gjorde och samtidigt få kreativitet. Ceballos måste starta varje match när Özil uppenbarligen inte spelas. Hade troligen blivit bättre med en kreativ kille från ungdomsleden än Xaka. Han saknar spets i defensiven, han skanar spets i det kreativa spelet och hans beslut tar för lång tid. Jag ser mer kreativitet bland killar i vårat U15 lag i BK Astrio. Det är inte kul att låta spelare sitta på bänken, men vi pratar om Arsenal nu. Emery har också stora problem med att sätta en trygghet i vilken 11:a som ska spela från match till match. Att Lacazette varit skadad förstår jag, men vi ska gå ut och äga matchen från start till mål. Det är nästan som han vill ha sparkapital på bänken istället för att driva på från början. Det sänder fel signaler. Gå fullt från start och byt in defensiva kvaliteér när vi leder istället för tvärt om. Jag stöttar våran coach tills annat sägs, men något behöver ske.

 

Bild för Anders Persson

Bedrövligt...... Fruktansvärt o se skiten,  att man ska behöva bli förbannad var ända gång man ska se sitt lag spela. 

Bild för Lars-Olof Pettersson

Jag undrar hur dålig Özil är på träningarna med tanke på att han inte platsar i truppen?

Bild för Joacim Nyberg

Ja det e helt sjukt tråkigt o se skiten! Vi har vart kassa hela säsongen förutom vissa matcher i Europa league mot uselt motstånd. Vi har en av världens bästa strikers i aubameyang och inte en enda boll får han o Jobba med knappt! Och sen flyttas han till vänster och sen till höger. Blir så jävla less skaffa en tränare som kan spela till våra styrkor ala klopp style så vi kan utnyttja aubameyang snabba djupledlöpningar. Risken e att både han o laca drar om vi fortsätter va så här kassa. Det där nya kontraktet auba och laca skulle signa har vi inte sett mkt av.

Bild för Joacim Nyberg

Och torreia har han helt fryst ut för sin lilla gullegris xhaka!! Blir galet lack jag hoppas stenhårt han sparkas redan idag för han kommer inte göra oss bättre snarare tvärtom vi blir sämre försvinn nu emery 

Bild för Jonas Eriksson

Ja ni har alla sagt det som behöver sägas kanske? Ligger så klart mycket hur spelarna agerar på planen åxå. Men kan vara så att det är för otydliga linjer och direktiv som gör att vi inte vet hur vi ska agera på planen? Och då blir vi ängsliga och passar i sidled och krampar oss framåt i bästa fall. Nej det här måste bli bättre. Annars måste det till en förändring omgående. 

 

Bild för Vicious
Elias wrote:

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/GG87BB/ljungberg-redo-ta-over-arsenal

Fast det där säger ju egentligen inget mer än att Ljungberg står redo att ta över om Emery får sparken, vilket det ju tyvärr inte finns några trovärdiga uppgifter kring att han ska få. Ornstein spekulerar ju bara.

#EmeryOut #ViciousIn

Bild för Elias
Vicious wrote:
Elias wrote:

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/GG87BB/ljungberg-redo-ta-over-arsenal

Fast det där säger ju egentligen inget mer än att Ljungberg står redo att ta över om Emery får sparken, vilket det ju tyvärr inte finns några trovärdiga uppgifter kring att han ska få. Ornstein spekulerar ju bara.

No shit

vill ändå se Ljungberg få chansen snarast möjligast

Bild för David Pearson

Det enda positiva var att Pepe gjorde sin bästa match och var vår klart bästa spelare. Han ska naturligtvis göra mål 10/10 på det läget men annars visade han sig mycket, var inte rädd för att ha bollen men även att han kom förbi motståndaren många gånger. Så fort han gör sitt första spelmål så kommer det att lossna för honom. 

Mycket har sagts om Emery men jag behöver skriva av mig om honom. Ge Emery sparken nu! Låt Ljungberg ta över fram till sommaren och sedan gå all in på Allegri.  

Det är helt ofattbart att Emery snart på ett och ett halvt år varken har hittat en spelide eller sin startelva! Hur han startar med tre innermittfältare utan kreativitet som Ceballos/Özil är ett stort tjänstefel. inte undra på att vi knappt skapar något. Hur han behandlar vissa spelare som Torreira/Özil är helt oacceptabelt för mig. Torreira ska spela framför backlinjen och vinna boll istället för Xhaka! När väl Torreira spelar spelar ham som en offensiv mittfältare. Ärligt talat trodde jag inte hur en topptränare kunde vara så korkad. Att Özil får så lite speltid är även det ett mysterium, han MÅSTE få en chans! Jag kan heller inte förstå hur Holding och Tierney inte fick spela igår. De har för fan varit i träning i en månad om inte mer och spelade i Europa League för två veckor sedan typ. 

Jag ser alltid fram emot matcherna så otroligt mycket men så fort man ser laguppställningen så blir man genast på dåligt humör och otroligt orolig precis som igår. Det måste få ett slut!  

Bild för Patrik Karlsson 2

Anfallsspelet är bedrövligt! Dålig rörelse, ingen visar tydligt att/var man vill ha boll, ser segt och trött ut! Xhaka tittar upp hela tiden när han får boll och letar och letar men tvingas oftast till pass hemåt. Guendouzi letar och letar men tvingas ofta till långa bolltransporter, likaså Ceballos! Ska man skapa en farlig målchans krävs det att någon gör en riktigt bra individuell prestation samt har en del tur, så ska det inte behöva vara med det materialet vi har i truppen! Antingen har Emery världens sämsta spelidé, inte lyckats se vad den är, annars lyckas han inte få spelarna att utföra den! Ansvaret är hans! I alla lag vi möter i PL så ser ofta motståndarnas spelare ut att ha mer vilja, bättre tempo, bättre kondition, tuffare, rejälare i allt dom gör och jobbar mer tillsammans. Vi har mycket individuell talang i laget men det vet vi alla att det inte räcker, framför allt inte i PL. 

Bild för Jonas Eriksson

Ljungberg som head coach. Haha. Det skulle vart nått det. Men jag tar vad som helst om det inte ser bättre ut snart. Gillar Freddie. Så varför inte? 

 

Bild för Brattis

Det måste bli ett slut på "bollkladdandet" på offensiv planhalva nu och i stället raka inspel från kanterna från Wingbacks. Hur svårt kan det vara? COYG

Bild för Joacim Nyberg

Håller med dig om allt David pearson!! Läste en artikel idag om hur jävla dålig research arsenal o gazidis måste gjort när dom anställde emery! Vi hade problem i bortaspelet innan och då går man och anställer en tränare som gick en hel fucking säsong utan att vinna på bortaplan med Sevilla. Helt sjukt! Unai borde aldrig fått jobbet han hade problem i psg med rätt elva där också fick stark kritik för uttagandet av thiago silva ist för kimpembe en viss champions league match. nej unai vi har sett tillräckligt av dig nu och sallenhi och edu bör göra lidan kort för alla inblandade och sparka emery nu! Låt Freddy ta över kan inte bli sämre snarare tvärtom. 

Bild för David Pearson

Håller med dig. Idiotiskt att rekrytera en tränare som har stora problem med det vi har störst problem med (bortaspel). Kan inte komma på många gånger Emery har startat med rätt elva!