Medlemmar: 3706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery är kraftigt ifrågasatt efter gårdagens förlust i Sheffield.

Emery: "Vi förtjänade inte att förlora"

tis 22 okt 2019 kl 13:05

Trist omstart på Premier League. Arsenal föll i Sheffield. Unai Emery tyckte inte resultatet speglade matchen.

Det blev bara ett mål på Bramall Lane igår. Tyvärr vart det Sheffield United som gjorde det. Trots att The Gunners hade flera bra chanser blev man mållöst.
Och inkasserade säsongens andra förlust.
Unai Emery sade så här efter matchen igår:
- Vi är väldigt besvikna över resultatet. Men också hur vi spelade matchen. Jag tycker verkligen att vi skapade fler chanser än dem, bättre chanser, men vi hade inte effektiviteten att vinna. Vi släppte till fler hörnor än vad vi ville och från en gjorde de mål. Vi borde ha fått straff också med Sokratis. VAR är till för sådana situationer, för grejer som detta.
- Vår första chans som Pepe hade var väldigt klar. Den var viktig för de är det laget som släpper in minst mål i Premier League tillsammans med Liverpool. Och om de gör första målet så är de defensivt väldigt starka och försvarar sig bra.
- I andra var det inte lätt att skapa chanser. Vi kontrollerade spelet för de backade hem och vi hade chanser att göra mål på, men gjorde det inte. Jag tycker att vi förtjänade mer. Vi förtjänade inte att förlora matchen. Men vi jobbade, attityden hos spelarna var bra. De försökte.

Arsenaltränaren fick även frågan om han vet vilken som är hans bästa startelva.
Svaret handlade dock mest om annat.
- Som jag ser det finns det saker att analysera och förbättra. Defensivt, i början av matchen, när de tryckte på så stoppade vi dem inte. Vi släppte inte till så många chanser, men de hade hörnor. Vi hade mer än dem, men vi visste att de var starka i sådana situationer som de kan använda att vinna matcher. I andra situationer under de 90 minuterna så tycker jag att vi kontrollerade matchen för skapa fler chanser. Men vi gjorde inte mål, men om vi spelade en annan match som nu så tror jag att vi lättare hade kunnat få poäng.