Medlemmar: 3658 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Unai Emery kunde vara glad efter Pepe bytts in och hängt dit två frisparkar.

"Viktiga tre poäng för oss"

fre 25 okt 2019 kl 02:01

Underläge 0-1 och 1-2 - men seger 3-2. Unai Emery kunde glädjas åt ännu en Europa League-seger. - Mer positivt än negativt, sa Arsenaltränaren.

Det var sannerligen ingen sprakande tillställning och det krävdes frisparksmagi från Nicolas Pepe för att det skulle bli säsongens tredje raka seger i Europa League.
The Gunners var i underläge nästan hela matchen.
Men sista kvarten ändrades allt när ivorianen byttes in och fixade segern.

Efter matchen sa Unai Emery:
- Det hände mycket saker under de 90 minuterna. Först vill jag snacka om den här turneringen. De här tre poängen är väldigt viktiga för oss så att vi kan vinna gruppen, för det är vad vi vill. Vi hade det mer kämpigt än vad vi ville i första halvlek. Vi tappade bollar på mittfältet och gav dem chanser i omställningsspelet. I andra kontrollerade vi bättre. Vi skapade chanser, men vår attacker var mer på känsla om med hjärtat än med kontroll. Vi var inte organiserade. Det är viktigt. De två målen från Pepe var fantastiska att avsluta matchen med. Jag tycker att vi förtjänade att vinna, men de spelade verkligen bra.
- I den här turneringen, där vi redan hade två vinster innan, ville jag spela med andra spelare så att de får självförtroende och speltid. Jag ville ge dem den erfarenheten. Det är fler saker som är positivt än negativt. Jag vill plocka ut det som är bra till nästkommande matcher.

Om Pepe sade Emery:
- Alla spelare behöver oftast tid för att anpassa sig. Pepe är en väldigt bra spelare som vi tror på. Ibland känner han sig bra, ibland har han problem på planen. Det beror på motståndet. Han blir bättre och bättre och hans två mål ikväll var först och främst viktiga för laget, men också för honom.