Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sokratis funderar på varför målet blev bortdömt

VAR-beslut kostade Arsenal segern

sön 27 okt 2019 kl 20:12

Arsenal gjorde 3-2 i slutet av matchen. Men tydligen hittade VAR-teamet ett fel. Arsenal rånade av VAR - återigen.

Första halvlek:

Efter 9 minuter stod det 2-0 till Arsenal. Och båda mittbackarna hade gjort mål. Det måste vara någon form av rekord? Och bägge målen kom från hörnor. Och inga korta sådana som vi i min mening fått sett lite för mycket av. Nicolas Pepe la in den första fint. Palace fick panik och bollen landade hos Xhaka, som kollade upp och serverade Sokratis. Greken dunkade till och bollen studsade in fint.

Två minuter blir det hörna igen. Palace har återigen problem att få tag i bollen och bollen studsar fram till Luiz som petar in 2-0 från nära håll. Efter det var det bud på mer. Tierney serverade Lacazette som tvingade Hennessey i Palace-buren att göra en väldigt fin räddning. Guendouzi slår en helt magisk pass till Aubameyang som går i djupet. Men skyttekungen lyckas inte löpa sig fri och blir störd i skottögonblicket. Det kunde ha stått 4-0 efter 15 minuter. Men så blev det inte.

Arsenal försöker sedan etablera någon form av dominans i matchen, men som tidigare i säsongen så har det inte gått helt bra. Zaha är som bekant snabb och teknisk. Tyvärr lite för myket av de båda när han stöter på Chambers i straffområdet. Chambers slänger ut ett ben, vilket Zaha är uppmärksam på och styr skutan rakt in i det. Atkinson blåser. Gult kort och frispark Arsenal. Men då ringde VAR. Det gula kortet togs bort och straff tilldömdes. Milivojevic stensäker från 11 meter. 2-1.

Pepe hade ett läge framåt slutet på halvleken. Auba spelade fram anfallaren, men avslutet var precis utanför straffområdet. Första halvlek slutar 2-1.

Andra halvlek:

Som vanligt med Arsenal så är det aldrig enkelt. 2-0 räcker tydligen inte för att kunna stänga en match hemma mot Crystal Palace. McArthur tar sig ner längs vänsterkanten och får ganska ohotat slå in bollen i mitten. Xhaka hann inte riktigt med. I straffområdet står David Luiz och sover, Jordan Ayew gör det inte. 2-2.

Tio minuter senare gör Emery sitt första byte. Saka in, Xhaka ut. Fansen applåderar beslutet och spridda burop mot kaptenen. Xhaka svarar med att kupa handen vid örat, slita av sig tröjan och storma ner i tunneln. Emirates stadium har sett roligare kvällar.

Arsenal börjar ta över mer och pressa framåt. Ströchanser skapas. Bästa läget kommer när Guendouzi chippar fram bollen till Lacazette som tar i för kung och fosterland. Skottet i stolpen från snäv vinkel. 75 minuter in gör Emery nästa byte. Tierney mot Kolasinac. Skotten hyllas av fansen efter en godkänd ligadebut.

Det visade sig dock vara hörnorna som fungerade för Arsenal denna match. Pepe in med ännu en fin hörna, Laca styr ner till Chambers. Bråkigt om bollen, men den hamnar framför Sokratis som dundrar upp bollen i nättaket. Målet ska tydligen kontrolleras av någon outgrundlig anledning. Tydligen hittar VAR-domarna ett fel. Vad det är är otroligt oklart. Men målet döms bort.

Arsenal fortsätter elda på framåt. David Luiz får ett skottläge inne i straffområdet. Hennessey med en jätteräddning.

Det blir hela fem minuters stopptid. Palace är oerhört nära att göra 2-3 när Zaha får ett bra skottläge. Det blir dock inte supermycket spel under de fem minutrarna. Palace kommer i en kontring fint med Zaha som dundrar iväg. Guendouzi verkar ha spenderat lite tid med att titta på rugby VM som pågår nu. Fransmannen kastar sig på Zaha och bryter ner honom. Gult kort. Matchen slutar 2-2.

Tre tankar om matchen:

Hörnorna fungerade
Det känns som att man setat stora delar av denna säsong och dragit sig i håret för att hörnorna nästan alltid slagits kort. Korta passar som sällan genererat någonting. Men idag var det andra bud. Nicolas Pepe visade på sin fina inläggsfot och det skapade en väldig oordning för Crystal Palace. Tre mål på 12 hörnor inte helt fy skam. Sen blev ju ett som bekant bortdömt av någon outgrundlig anledning. Hörnorna är väl en av de positiva sakerna man kan ta med sig från detta kaos.

En kapten i fritt fall
60 minuter in i matchen får Xhaka lämna till förmån för Saka. Kaptenen går långsamt av planen. Fansen blir irriterade. Burop och gliringar. Xhaka hör det och blir rasande. Enligt läpp-läsarna i engelsk press så yttrar han orden "Fuck off". Han sliter av sig tröjan och försvinner ner i omklädningsrummet. Detta är Arsenals kapten. Jag tycker personligen inte man ska bua ut egna spelare, och kommer heller aldrig försvara sådant beteende. Men som kapten för en klubb och spelare på den här nivån måste du agera bättre än så. Gör du en dålig match. Skynda dig av planen och sätt dig på bänken, håll inte på att starta bråk med fansen. Det är ett krig du aldrig kommer vinna. Det skulle förvåna mig mycket om Xhaka får behålla kaptensbindeln efter detta. Det bör inte hända. Men vår käre Emery gör mycket som förvånar mig, så jag har nog fel även här.

Emery och stämningen
Vi tappade 2-0 till 2-2, hemma mot Crystal Palace. Det här är så otroligt dåligt att man blir mörkrädd. Att man inte ens kan mönstra ett lag som kan dominera Palace på hemmaplan och hålla en 2-0 ledning är bortom mig. Materialet finns helt klart där, men tankarna och idéerna inte. Det börjar bli riktigt dålig stämning runt klubben märks det. Özils namn sjungs på arenan - men den tyske världsmästaren sitter i civil-kläder på läktaren. Kaptenen buas ut och sliter av sig tröjan. Emery ger inga tydliga svar, och händer inte något snart kommer stämningen runt klubben vara sämre än på länge. Visst kan man skylla på VAR, för det där målet ska aldrig dömas bort. Det är parodiskt att det gör det. Men det är så många mer problem än så runt vår kära klubb just nu. Dags för förändring. Är detta starten på slutet för Emery?

Bonsutanke - Har vi någonsin blivit så rånade?
I måndags fick Saka gult kort för "filmning" istället för straff. Sokratis blir dragen i tröjan men får inte straff. Idag blir vi rånade igen. VAR har inte riktigt varit Arsenals vän den här veckan. Frågan är om klubben någonsin blivit så pass rånad någonsin. Om Zaha får straff idag skulle Saka fått det i måndags. Målet orkar jag knappt försöka uttala mig om, det är parodiskt bara. Två poäng borde varit sex poäng. Rånade av domarna.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 5
Ser långsam ut när bollen ska ut ibland. Har fortfarande inte räddat en enda straff i Arsenal-tröjan.

Callum Chambers 4
Zaha är teknisk och snabb, du kan inte bara slänga ut ett ben sådär mot honom. Hade en del defensiva problem med Zaha, och offensiven är inte riktigt där.

Sokratis 6
Har inte super-imponerat i säsongsinledningen, men idag gör vår grekiske mittback en riktigt fin insats. Tacklas, vinner i luften och gjorde mål. Mycket bra.

David Luiz 2
Hade du inte gjort mål hade betyget varit 1. Bedrövlig med boll, sover i försvaret och allmänt urusel.

Kieran Tierney 6
Godkänd ligadebut av den unge skotten. Har ett par fina passningar i offensiven, och känns stabilare bakåt än Kolasinac. Är detta början på skiftet?

Matteo Guendouzi 7
Frispelar Aubameyang med en helt magisk pass i första halvlek. Fortsätter resten av matchen med att vara bra med fötterna. Stabiliserar mittfältet, vill ha boll och försöker få det att funka.

Granit Xhaka 1
Vart ska man börja? Inledde tidigt med en assist, tappade det sedan och blev utbytt, utbuad och kastade av sin tröja, skrek f*ck off till publiken och stormade ner i omklädningsrummet. Oacceptabelt beteende.

Dani Ceballos 4
Ser inte ut att vara i någon super-form just nu. Jämförelserna med Santi Cazorla syns inte direkt längre i sociala medier...

Nicolas Pepe 6
Energisk och drivande. Mycket fina hörnor också. Ser ut att hitta rätt plats mer och mer.

Alexandre Lacazette 4
Fantastisk framspelning till Luiz mål, men i övrigt så har vår franske anfallare inte riktigt hitttat formen efter skadan. Passarna sitter inte helt och avsluten inte alltid lika kliniska som tidigare.

Pierre Emerick Aubameyang 3
Fick inte supermycket boll att jobba på. Trodde han skulle kunna springa sig frå i första halvlek när Guendouzi serverar honom. I övrigt lite blek.

Inhoppare:

Bukayo Saka 5
Hade det svårt i en kaos-artad match. Gör ett ok inhopp när han ersätter Xhaka.

Sead Kolasinac 5
Fick ersätta Tierney och kommer in och springer sista kvarten.