Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka förklarar hur han känner och ser på det som hände i söndags.

Xhakas meddelande till fansen

tor 31 okt 2019 kl 20:50

Efter det som hände i söndags har Granit Xhaka varit tyst. Fram till nu. Nu har schweizaren postat ett meddelande till fansen.

Det hade gått 60 minuter i hemmamötet med Crystal Palace när Unai Emery bestämde sig för att byta ut Granit Xhaka. Det stod 2-2 i matchen. Arsenalkaptenen kastade då bindeln på backen, vandrade sakta av planen under burop. Då skrek han "fuck off" och gestikulerade.
Sen tog han av sig tröjan och gick rakt ner i spelartunneln.
Unai Emery har kommenterat situationen.
Han ville att Xhaka skulle be om ursäkt.

Men 27-åringen har inte uttalat sig. Förrän nu ikväll. På Instagram lade mittfältaren ut ett meddelande till fansen. Som han skriver.
Och där säger han:
"Efter att ha tagit tid att reflektera över det som hände i söndags eftermiddag vill jag ge er en förklaring snarare än bara ett kort svar. Scenerna som hände när jag blev utbytt har berört mig djupt. Jag älskar den här klubben och har alltid gett 100% på och utanför planen. Min känsla av att inte vara förstådd av fansen och alla oförskämda kommentarer på sociala medier har skadad mig djupt. Folk har sagt till mig saker som "vi kommer bryta dina ben", "döda din fru" och "hoppas din dotter får cancer". Detta har upprört mig och jag kokade över när jag kände av hur jag blev avvisad på arenan i söndags. I den här situationen drogs jag med och reagerade på ett respektlöst sätt mot fansen som stöttar klubben, vårt lag och mig själv med positiv energi. Det var inte min intention och jag ber om ursäkt om det är vad folk tror. Jag önskar nu att vi kommer tillbaka till ett läge där det finns en ömsesidig respekt, där vi kommer ihåg varför vi blev kära i den här sporten från början. Låt oss se framåt tillsammans på ett positivt sätt".
Granit