Medlemmar: 5369 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi bedrövad efter att Wolves kvitterat.

Blekt Arsenal kryssade mot Wolves

lör 2 nov 2019 kl 18:40

Aubameyang gjorde sitt 50:e mål i Arsenal-tröjan. Men det räckte inte när ett blekt Arsenal fick se ytterligare en poängförlust på hemmaplan.

Fösta halvlek:

Emery valde att starta både Özil och Torreira, för första gången den här säsongen i ligan. Men det var gästande Wolverhampton som inledde starkast. Arsenal hade svårt att etablera spel i matchinledningen, men inga farliga lägen släpptes till bakåt. Torreira spelade fick spela i en offensiv roll, och Özil fick oftast falla ner djupt för att få tag i boll. Arsenal började dock ta sig mer och mer in i matchen. Och då kom också ledningsmålet. En kort hörna som sedan Luiz spelade in till Lacazette i straffområdet. Fransmannen spelade snabbt vidare till Aubameyang som enkelt kunde göra sitt 50:e mål i Arsenaltröjan. Ett efterlängtat mål för gabonesen.

Sen tog Arsenal över mer och mer. Lacazette hade ett farligt läge efter att ha blivit framspelad av Ceballos. Men Wolves höll tätt. Bortalaget tog igen över matchen framåt slutet av halvleken. Strax före paus är det väldigt nära 1-1 när Leno tvingas till en räddning från ett skott inifrån straffområdet.

Arsenal går till halvtidsvila med 1-0. Men det är en ledning som inte känns allt för säker.

Andra halvlek:

Wolves började bäst efter andra halvleken. Arsenal hade svårt att komma loss och får inte till anfallsspelet. Leno tvingades till en bra räddning tidigt in i andra när gästerna tryckte på.

Martinelli ersatte Lacazette och skapade en del oreda för de gulklädda. Saiss var tvungen att dra ner brassen i en kontring och blev tilldelad matchens första gula kort. Emery såg chansen att försöka få till fler mål. Saka ersatte Torreira och tanken var väl att 2-0 skulle kunna komma.

Istället blev det tvärtom. Moutinho sprang ifrån Ceballos på ett inkast, slog in bollen centralt och Jimienez vann luftduellen mot Chambers. 1-1.

Arsenal lyckades inte skapa något märkvärdigt i andra halvlek. Ytterligare poängtapp. Ytterligare ett läge att ta viktiga poäng i CL-striden har missats.

Matchen slutar 1-1.

Tre tankar om matchen:

Vad är det för byten?
Martinelli har gjort det väldigt bra i cup-spelet. Brassen har dundrat in mål efter mål. Att han blir inbytt förstår jag, sen att det inte går så bra är som det är. Det är lite skillnad mellan cup och ligan. Martinelli är inte riktigt med i tempot än. På bänken sitter dock Arsenals rekordvärvning. En offensiv, bolldrivande ytter som vill göra mål. Arsenal jagar mål. Vem byts in? Saka och Kolasinac. Ingen skam ska falla på de två, men Unai Emery - hur tänker du här? Nej, vår spanske tränare har det otroligt svårt att få det här laget att prestera. Den här truppen är bra mycket bättre än 1-1 mot ett halvdåligt Wolves.

Det var länge sedan det var kul
Det känns som att det var väldigt länge sedan Arsenal var bra. Under Wengers sämsta tider fanns ändå matcherna där det blixtrade till, där det syntes vart potentialen var, där Arsenal kunde leka fotboll och dominera. Nu var det länge sedan. Försvaret är illa, mittfältet är illa, offensiven är illa. Det är dags för nya idéer. Man saknar det fina spelet. Man saknar när Arsenal kunde dominera spelet mot Wolves hemma. Det kunde vi inte idag.

Skadefritt - men problemfullt
Arsenal har inte en enda skada. Som det ser ut just nu är hela Arsenals trupp fri att välj och vraka i för Unai Emery. Det är en lyx som tränare i Arsenal. Men ändå känns det klent, det känns som att bredden inte finns. I allafall inte med den tränaren som vi har idag. Nej Unai Emery, det är dags att du får igång den här skutan och gör någonting vettigt. Det finns inga ursäkter längre. Wolves hade nästan dubbelt så många chanser som Arsenal. På Emirates Stadium. Det håller inte.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 7
Gör en fin räddning i slutet av första och känns trygg i sina ingripanden. Ska ej belastas för målet.

Calum Chambers 5
Offensiven fungerar inte så bra. Lägena finns, men engelsmannen har svårt att göra någonting vettigt av det. Gör det bättre i defensiven, minus ingripandet vid målet där högerbacken hamnar på efterkälken.

Sokratis 5
Såg inte helt stabil ut med halvklumpiga ingripanden. Borde kanske gjort det bättre vid 1-1.

David Luiz 6
Bättre än sin kollega i mittlåset. Såg stundtals ut att vara den kreativa källan som fanns. Så illa var det under delar av matchen.

Kieran Tierney 7
Skötte sig bra på sin kant och såg stabil ut. Verkar inte ha fitnessen helt, men snart tillbaka där.

Matteo Guendouzi 6
Inledde ganska dåligt, men spelade upp sig. Blir bättre ju mer matchen lider.

Lucas Torreira 6
Fick spela offensivt, märkligt nog när både Özil och Ceballos är på planen. Torreira passar nog bättre bakom den duon egentligen.

Dani Ceballos 5
Felanvänd eller inte bra nog? Spelade visserligen upp sig ju längre matchen gick, men har otroligt svårt att välja rätt beslut i offensiven ibland.

Mesut Özil 6
Något skriker fel när vår playmaker får hämta boll djupt på egen planhalva för att starta anfall. Annars fick han inte bollen och kunde göra det han är bäst på. Özil gör ingen dålig insats, men spelsystemet gynnar inte vår världsmästare.

Alexandre Lacazette 6
Fin assist till Aubas mål. Syns dock att fransmannen inte är helt 100 än fysiskt.

Pierre-Emerick Aubameyang 4
Ett mål, och det höjer betyget - annars osynlig och anonym. Behövs mycket mer än så här av vår skyttekung.

Inhoppare:

Gabriel Martinelli 5
Bidrog med lite energi, men har det svårare här än i cup-spelet.

Bukayo Saka 5
Fick spela 20 minuter men såg ut att vara fel byte. Det behövdes mer rutin, tyngd och bättre kvalitet.

Sead Kolasinac -
Spelade för lite för att betygsättas