Medlemmar: 6545 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Arsenal byta ut Unai Emery mot José Mourinho?

Är Mourinho aktuell för Arsenal?

sön 3 nov 2019 kl 12:57

Unai Emery ifrågasätts allt mer och snacket om hans framtid är stekhet. José Mourinho nämns allt oftare som en kandidat att ta över.

Arsenal har bara vunnit fyra av de inledande elva matcherna i Premier League den här säsongen. Igår blev det "bara" 1-1 hemma mot Wolves efter det att ännu en ledning tappats.
Och för varje match som går som blir kritiken mot Unai Emery allt större. Fler och fler vill att The Gunners byter tränare.
Spekulationerna runt spanjorens framtid i klubben är i full gång.

The Times skriver idag att Arsenalledningen sonderar terrängen efter en eventuell efterträdare om man skulle bestämma sig för att bryta med Emery. Enligt tidningen letar man efter någon med stark Premier League-erfarenhet.
Man skriver också att Raul Sannlehi käkat middag med José Mourinho förra veckan.
Detta förnekas av klubben, enligt journalisten James Benge. På Twitter skriver han att klubben meddelat honom att Raul inte pratat med Mourinho på flera år.

Att det ens ryktas att Mourinho, som tränat både Chelsea och Manchester United, är aktuell för Arsenal rör upp känslorna hos många fans. Man vill absolut inte se portugisen i klubben.
Tidigare den här veckan rapporterade flera engelska medier att Mourinho vill ta över Arsenal.

Kommentarer

Bild för Jonas S

En jätterisk att ta in Mourinho. Hatad av dom allra flesta Arsenal-fans, han har sin bästa tid bakom sig och han riskerar att göra precis det han gjorde i både Real och Chelsea. Dra igång en circus med pressen, dra igång en circus med spelarna och lämna med en gigantisk fallskärm. Men utan titlarna. Jag tror inte han har det som krävs för att vinna dom stora titlarna längre. 

Då behåller jag Emery i så fall resten av säsongen. Eller tar in typ Rafa Benitez. Någon som kan göra lite det Mourinho kan (stabilisera försvaret och sätta en tydligare identitet på laget) utan att vara världens mest kontroversiella tränarrekrytering.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Joakim Persson

Mycket tveksam om han är rätt man. Arsenal har under de senaste 25åren spelat offensiv fotboll. Det har gjort att även ungdomsakademin bygger på offensivt tänk.

Mourinho gillar att parkera bussen framför egna målet.. ☺️ 

 

Bild för David Pearson

Jag hade gärna sett Mourinho även om jag har Allegri som mitt förstaval. Mourinho skulle tillföra mycket vinnarmentalitet och det skulle bli en otroligt stor skillnad i det deffensiva spelet. Om Mourinho skulle komma är jag otroligt övertygad att vi skulle ta en topp fyra plats. Jag bryr mig inte hur vi spelar nu utan det är resultaten som är det viktigaste och det skulle Mourinho fixa galant.   

Bild för Jonas S
David Pearson wrote:

Jag hade gärna sett Mourinho även om jag har Allegri som mitt förstaval. Mourinho skulle tillföra mycket vinnarmentalitet och det skulle bli en otroligt stor skillnad i det deffensiva spelet. Om Mourinho skulle komma är jag otroligt övertygad att vi skulle ta en topp fyra plats. Jag bryr mig inte hur vi spelar nu utan det är resultaten som är det viktigaste och det skulle Mourinho fixa galant.   

Jag kan köpa att vissa gillar Mourinhos fotboll om man tittar tillbaka. Tycker hans Chelsea-lag ofta spelade fantastiskt. Kontringsfotboll räckte inte till i Real Madrid. I United var det ju rent skräp för det mesta.

Men tänk på att Mourinho skulle tvingas vända en nästan rakt igenom negativ publik. Han kommer ju ha absolut noll goodwill med Emirates-publiken. Dom flesta Arsenal-supportrar verkar vilja se någon form av possessionfotboll. Han är en extremt kotroversiell person generellt, och tusen gånger mer hos Arsenal-publiken. Jag tror att han skulle behöva vinna ligatiteln för att bli accepterad. Vilket jag inte tror kommer hända.

Han kan absolut få in en helt extrem vinnarmentalitet i en spelartrupp. Dock brukar det när det vänder vända rakt ner i källaren.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Christer Åhsman

Såå många supportrar ville ha bort Arsene Wenger de sista åren i Arsenal, hans avslutande säsonger i Premier League var 2-5-6. Arsenal vann FA-Cupen 3 ggr de sista 5 åren. Jag vet att allt har sin tid och det var kanske rätt med ett tränarbyte, men varför skall Emery få mer tid på sig än vad han fått hittills, han har inte utvecklat Arsenal någonting sen han tog över. Brendan Rodgers har gjort det väldigt bra med Leicester på sex månader, Bergstrand/Lagerlöf gör Djurgården till allsvenska mästare första säsongen ( vet skillnaden på Premier League/Allsvenskan ) vad jag menar är att en bra tränare får ordning på laget på bra mycket kortare tid än Emery ( 18 mån ) även Lampard i Chelsea ( är medveten om att han känner klubben redan )

Bild för David Pearson

Där har du Jonas en stor poäng att han från början börjar i stor uppförsbacke. Samtidigt tror jag att om han då skulle ta oss till topp fyra tror jag ändå att han skulle bli accepterad av supportrarna för att sedan bygga vidare på det nästa säsong. Med United gjorde han nästan en bragd första säsongen när de kom tvåa med en medioker trupp. Men jag ser väl att han skulle bli kortsiktig lösning i kanske två år efter denna säsongen om han tar över. 

Bild för Jocke K

Att ta in Mourinho bryter mot Arsenals sätt att se långsiktigt. Jag är självklart inte nöjd med Emery och tycker att han ska ersättas om det inte går bättre de närmaste två månaderna. En ersättare ska då vara en stabil ledare med en stark defensiv och offensiv fotbollsideologi och som är omtyckt och respekterad av alla berörda dvs spelare, ledare, domare, motståndare, fans, media samt nationella och internationella fotbollsförbund. De kriterierna klarar inte Mourinho av att uppfylla. Han vill vara mer i fokus än klubben och dess historia. Det är motsatsen för Arsenal och oss Gooners. 

Arsenalsupporter sen 1971 då  Arsenal vann The Double.

Bild för Erik Skogsberg

Det är isåfall något som borde initieras från spelarna, jag har ingen aning om vad de tycker eller hur stämningen är i truppen. Hellre en tränare till nästa säsong som isåfall blir en lite mer långvarig lösning. Jag tycker vi ska ha lite is i magen. Det har varit så rörigt nu så risken är att det påverkar prestationen negativt om detta hela tiden ligger i luften. Men inte gärna Mourinho i flera år, hellre Eddie Howe eller Graham Potter eller varför inte Lasse Lagerbäck.

Bild för Ulf Henningsson

Inte Mourinho. Blir ännu mer kaos. Låt Ljungberg ta över(om han känner sig redo). Och sök ny inför nästa år. Någon med nytt tänk,rolig och vinnande fotboll. Portsmouth Eddie.Howe tror jag hade varit bra(tillsammans med Ljungberg. Är säker på att dom är mogna för detta uppdrag. 

Bild för Joacim Nyberg

Tränaren i Borussia Mönchengladbach e het! Han gjorde det bra i nått av redbull lagen med har jag hört. Han kanske vore nått! Låt Ljungberg ta över så länge och sen satsa på han i glabach

Bild för Jajo67

Emery måste bort, det är prio 1 men jag vill absolut inte ha hit Mourinho , tror han ör helt fel & har inte stabiliserat något försvar på väldigt länge - snarare en garanti för tråkig fotboll & cirkus.

Bild för Bent Nielsen

Förstår inte hur styrelsen? tänker, Han har blivit sparkad från två PL klubbar, lovade guld och gröna skogar för att få ta över Man u, gick som det gick. Hellre då ta Ljungberg i väntan på Allegri, blir riktigt förbannad om man tar in Mou, arrogant typ

Ipco

Bild för Jocke K

Snälla du hur VET du vad styrelsen tänker??? För fan svälj inte allt det som står i media. Kritisera inte någon eller något endast på medias rubriker och skvallertext. Krävs skärpning här i detta forum också!! 

Arsenalsupporter sen 1971 då  Arsenal vann The Double.

Bild för Jocke K

Jag vill inte se en akut kortsiktig lösning där tränare utan erfarenhet av titlar och internationella turneringar nämns. Vi ska ha tränare på hög nivå till vår klubb inte lovande tränare. Då skulle det ta mycket lång tid innan resultat som vi är nöjda med och missnöjet och  tränarbytefrågan kommer igång igen.  

Arsenalsupporter sen 1971 då  Arsenal vann The Double.

Bild för daddy dj

Tror inte att styrelsen ens tänker tanken, jag tror att detta är en tidningsanka för att få igång en diskussion. Jag tror att Emery har fram till nyåret att visa resultat om inte så tar Freddie över fram till sommaren och sen får vi se. Om inte spelarna själva gör revolt! 

Bild för Sral

Kan mycket väl tänka mig att Mourinho  vill ta över Arsenal, det är absolut en helt annan sak om vi vill ha honom. Vet ju inte ens om man är redo att sparka Emery. Med det sagt, det är alltid intressant att spekulera...

Bild för Pelle

Bara att kolla hans senaste uppdrag, vem kan påstå att Mou fick United att spela bra defensivt, eller ena truppen och fansen?

Finns inte ett enda rätt i Mou.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för e.

Du har en poäng. Visst, Mourinho är hatad av de flesta Arsenal fansen (mig inkräktat). Men.. Mourinho skulle komma med en färsk vind över hela klubben. Både Wenger och Emery är säkert kompetenta ledare i vissa avseenden.. men problemet under de senaste åren (enligt mig) beror på att vi inte har haft den där "killer-instinkten".. vi har under Wenger/Emery-eran letts av "goa"-gubbar som på det stora hela inte har den där "vinnande"-mentaliteten som krävs för att vinna titlar.

Mourinho är ett svin som struntar i alla PK-protokoll. Vi har behöver en sådan person på toppen av vår pyramid. Mourinho är en tändare.. och vi behöver tändas till.

Jag har inte glömt allt det som den gamla goa Mourinho har sagt om oss under de senaste åren.. men jag är säker på att det har gjort av taktiska skäl.. snarare än "rent hat" mot Arsenal FC. Wenger var en filosof och Mourinho är den sortens gubbe som är fokuserad på en enda sak: vinna titlar, oavsett vad.

Avsaknad av en auktoritär kraft som leder startelvan in på planen och inte smider orden när våra pjäser inte presterar. Skäll ut dem, ge dem en spark i röven.. få dem att vakna till.

Jag skulle älska att sex Mourinho vid sidlinjen. En person som agerar och sätter hårt mot hårt.

Mourinho är en sann vinnare. Wenger hade fastnat i sin egen filosofi.. och Emery är säkert en bra person men är tyvärr lite för mjuk.

Mourinho skulle befria oss av allt det tomma PK-skitsnacket.

Ge mig en hänsynslös krigare i form av Mourinho. Jag är trött på de intelligenta kärringarna i vår ledning.. som säger många fina ord och sen ändå står där som ett gäng rädda kattungar vid sidlinjen.

---

Rafa Benitez säger du? Vi behöver en sann vinnare med dokumenterat resultat. Rafa är ännu en go-gubbe som skulle fortsätta sprida Wengers "gentleman"-anda i omklädningsrummet.

Vi behöver en person som vill vinna oavsett vad.. med alla medel tillgängliga. Vi behöver en skitstövel.. inte ännu en gentleman.

Bild för Sral

Hmmm, vet inte vad du menar med PK, men för mig låter det som bra saker...

Bild för George Adams

Som sagt, varför inte? Mou skulle säkert kunna bidra med just de saker som dom flesta Gooners nu efterfrågar. 

1. Tydlig spelidé/ check

2. Större defensivt fokus, och kunnande/ check

3. Kontringsinriktad offensiv mht vår offensiva material/ check.

4. Vinnarmentalitet/ check

5. En historia av att faktiskt spela med sin för dagen bästa matchtrupp.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Joacim Nyberg

Bayern München sparka precis sin tränare o rykten cirkulerar att Mourinho håller på o lär sig snacka tyska ha ha.. gör som Bayern nu arsenal o sparka emery

Bild för Jonas Eriksson

Har svårt att se att Arsenal skulle vara intresserade av denna herre. Hade det varit för 7-10 år sen så hade jag sagt ja tack. Då va han en herre som visste hur man vann matcher. Idag är hans modell gammal och funkar inte i dagens fotboll, framförallt inte i PL. Jag tror inte han kommer stå som en vinnar coach mer oavsett vilket lag han kommer ta över. 

 

Bild för George Adams
Jonas Eriksson wrote:

Har svårt att se att Arsenal skulle vara intresserade av denna herre. Hade det varit för 7-10 år sen så hade jag sagt ja tack. Då va han en herre som visste hur man vann matcher. Idag är hans modell gammal och funkar inte i dagens fotboll, framförallt inte i PL. Jag tror inte han kommer stå som en vinnar coach mer oavsett vilket lag han kommer ta över. 

Men Jonas, vet vi verkligen det du skriver? Vet vi att han kommer använda sig av samma taktik och samma bistra attityd som han gjorde i Utd? 

Är det så att starkt defensivt organiserade lag med klar kontringsinriktad offensiv inte fungerar i dagens fotboll, och i PL? 

Det är jag ju mycket tveksam till..

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Joacim Nyberg

Jag tror detta bara e rykten har svårt o se att Mourinho skulle ta över arsenal. Däremot så seglar han upp som favorit och ta över Bayern nu när dom kicka sin tränare. Om emery får sparken så tror jag Ljungberg kliver in tills nästa ersättare e hittad. 

Bild för Jonas Eriksson
George Adams wrote:
Jonas Eriksson wrote:

Har svårt att se att Arsenal skulle vara intresserade av denna herre. Hade det varit för 7-10 år sen så hade jag sagt ja tack. Då va han en herre som visste hur man vann matcher. Idag är hans modell gammal och funkar inte i dagens fotboll, framförallt inte i PL. Jag tror inte han kommer stå som en vinnar coach mer oavsett vilket lag han kommer ta över. 

Men Jonas, vet vi verkligen det du skriver? Vet vi att han kommer använda sig av samma taktik och samma bistra attityd som han gjorde i Utd? 

Är det så att starkt defensivt organiserade lag med klar kontringsinriktad offensiv inte fungerar i dagens fotboll, och i PL? 

Det är jag ju mycket tveksam till..

Klart man inte kan veta. Min känsla är att hans syn på dagens fotboll inte funkar mer. Och sen har han tappat energin han hade när han kom. Och han tog sina spelare under armarna och skyddade dom i vått och tort. Men med tiden som det gått trögare och trögare så skyddar han inte sin egna mer. Utan hänger ut dom och gnäller. Han är inte den tränaren han en gång var.

 

Bild för George Adams
Jonas Eriksson wrote:
George Adams wrote:
Jonas Eriksson wrote:

Har svårt att se att Arsenal skulle vara intresserade av denna herre. Hade det varit för 7-10 år sen så hade jag sagt ja tack. Då va han en herre som visste hur man vann matcher. Idag är hans modell gammal och funkar inte i dagens fotboll, framförallt inte i PL. Jag tror inte han kommer stå som en vinnar coach mer oavsett vilket lag han kommer ta över. 

Men Jonas, vet vi verkligen det du skriver? Vet vi att han kommer använda sig av samma taktik och samma bistra attityd som han gjorde i Utd? 

Är det så att starkt defensivt organiserade lag med klar kontringsinriktad offensiv inte fungerar i dagens fotboll, och i PL? 

Det är jag ju mycket tveksam till..

Klart man inte kan veta. Min känsla är att hans syn på dagens fotboll inte funkar mer. Och sen har han tappat energin han hade när han kom. Och han tog sina spelare under armarna och skyddade dom i vått och tort. Men med tiden som det gått trögare och trögare så skyddar han inte sin egna mer. Utan hänger ut dom och gnäller. Han är inte den tränaren han en gång var.

Att Mou har en huvudfilosofi som handlar om stark defensiv och kontringsinriktad offensiv är väl klart vederlagt. Med den taktiken, har han både misslyckats, och vunnit stort.

Att han "misslyckats" (i gigantiska världsklubbarna Utd och Real) har nog berott på annat än själva taktiken och filosofin, då vi ser andra klubbar i Europa som år efter år når framgångar med en fotboll som ligger när den som Mou's lag brukar prestera.

Jag tror man skall undvika och lägga personliga värderingar och dömma ut (även om det är svårt) Portugisen pga hans uppsyn och bistra personlighet, samt misslyckade sejour under framförallt åren i United. Han vet ju de facto vad som krävs för att nå framgång, och oavsett vad man tycker om karln så skulle hans filosofi, kunskap och karisma kunna va precis det som vårt lag och våra i många fall bräckliga spelare behöver.

 

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Andreas Näsström

En nyanserad analys bäste GA! Men lika sant som det du skriver är, lika mycket fruktar jag att Mourinho skulle kunna knäcka vår trupp totalt. Jag vill egentligen att spelarna ska få en blåslampa i arslet, en som eldar på och som de inte vågar ta i halvdant framför. Men den visionen ser jag mer med en Simone-typ än Mourinho. Uteblir effekten och resultaten brukar han bli mer än lite grinig. Vet inte om vår trupp skulle fixa en Mou i brygga i nuläget. Det kan fortfarande bli mycket värre än vad vi ser nu. Mou är väl en chansning som skulle kunna betala av sig mycket men också bita en i arslet minst lika mycket. Sen har jag personligen svårt för hans stil(alltså i typ intervjuer, på sidan av planen osv. Frånsett spelstil) . Skulle inte vilja ha den hos oss

Bild för George Adams

Simone är mer än välkommen. Har velat ha honom i flera år.

Självklart är Mou en chansning. Det skulle kunna vara perfekt, men kan givetvis också gå på röven. Men med rätt vilja hos klubb, spelarna och fansen så har han ju i allafall tidigare visat att han kan nå framgång.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Tony Rimstedt

Säger bara en sak Kommer Mourinho så tar jag TIME OUT fr Arsenal (gäiier även Zlatan!!!)

Bild för Sral

Skulle han bli head coach för Arsenal skulle jag ge honom en chans och stötta honom lika mycket som någon annan. Tror dock det är mer Mourinho som är intresserad i och för sig.

Bild för George Adams
Tony Rimstedt wrote:

Säger bara en sak Kommer Mourinho så tar jag TIME OUT fr Arsenal (gäiier även Zlatan!!!)

Intressant! Även om vi vinner resten?

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Dan Grossmann

Hoppas det inte blir av, hans storhetstid är förbi.

Bild för Jajo67
George Adams wrote:

Som sagt, varför inte? Mou skulle säkert kunna bidra med just de saker som dom flesta Gooners nu efterfrågar. 

1. Tydlig spelidé/ check

2. Större defensivt fokus, och kunnande/ check

3. Kontringsinriktad offensiv mht vår offensiva material/ check.

4. Vinnarmentalitet/ check

5. En historia av att faktiskt spela med sin för dagen bästa matchtrupp.

Skulle säga att det inte alls är check på de där, United läckte mer än oss & inte satte han nån defensiv där. Vinnarmentalitet....njae snarare grinig gubbe som är en garant för urtrist fotboll.

Emery bort menabsolut inte Mourinho som ersättare.

Bild för George Adams
Jajo67 wrote:
George Adams wrote:

Som sagt, varför inte? Mou skulle säkert kunna bidra med just de saker som dom flesta Gooners nu efterfrågar. 

1. Tydlig spelidé/ check

2. Större defensivt fokus, och kunnande/ check

3. Kontringsinriktad offensiv mht vår offensiva material/ check.

4. Vinnarmentalitet/ check

5. En historia av att faktiskt spela med sin för dagen bästa matchtrupp.

Skulle säga att det inte alls är check på de där, United läckte mer än oss & inte satte han nån defensiv där. Vinnarmentalitet....njae snarare grinig gubbe som är en garant för urtrist fotboll.

Emery bort menabsolut inte Mourinho som ersättare.

Som jag skrivit på flera ställen här i "fallet Mou" . Ja i Utd gick det rejält på röven, men det har ju samtidigt inte gått något vidare för någon efterträdare till SAF om vi skall vara ärliga. Säger kanske mer om Utd spelartrupp än managern?

Det gick ju dock rätt bra för portugisen i Porto, i Chelsea, i Inter..

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..