Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka har blivit av med lagkaptensbindeln. Aubameyang plockar upp den.

Xhaka petad - Auba ny kapten

tis 5 nov 2019 kl 21:54

Unai Emery har fattat sitt beslut om lagkaptensfrågan. Granit Xhaka petas som kapten och Pierre-Emerick Aubameyang tar över rollen.

Sedan Granit Xhaka byttes ut mot Crystal Palace och i samband med det gestikulerade mot publiken och dessutom skickade iväg en verbal salva har schweizarens roll som lagkapten för Arsenal varit kraftigt ifrågasatt. På presskonferensen inför Arsenals match mot Vitoria Guimaraes meddelar Unai Emery att Xhaka inte längre är en del av kaptensgruppen.
- Jag talade med honom i morse och beslutade att han inte längre är en av kaptenerna i gruppen. Det var mitt besked till honom. Han accepterade mitt beslut och jag meddelade också de andra kaptenerna. Vi behöver fortsätta framåt och fokusera på morgondagens och lördagens match. Jag behövde fatta ett beslut och nu är frågan stängd, säger Arsenaltränaren.

I kaptensgruppen återstår nu Pierre-Emerick Aubameyang, Mesut Özil, Hector Bellerin och Alexandre Lacazette.
- Vi har nu fyra kaptener i klubben och nummer ett av dessa är Aubameyang.

Xhaka har tränat med laget sedan matchen mot Palace, men har inte varit med i matchtrupperna mot Liverpool och Wolves. Han saknas även i truppen som har rest till Portugal under tisdagen. Unai Emery duckar frågan om Xhaka kommer spela för Arsenal igen.
- Jag har berättat för er om Xhaka, men nu handlar det om matchen i morgon. Det är mitt fokus och vårt fokus i morgon. Vi behöver mer tid. Han är en av våra spelare och vi respekterar och skyddar honom. För tillfället är han inte med gruppen.