Medlemmar: 4779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mustafi firar sitt mål mot Vitoria

Mustafi kritisk till tappad ledning

tor 7 nov 2019 kl 09:36

Mustafi trodde att han hade säkrat 3 poäng till Arsenal i och med sitt nickmål i slutet av matchen, men än en gång tappade Arsenal en ledning i slutminuterna. Något som Mustafi var kritisk till efter matchen.

Trots att Arsenal är kvar i toppen av Grupp F var eftermiddagen i Portugal en besvikelse. Än en gång fick vi se ett Arsenal som tappade två poäng i slutet av matchen. Mustafi var den som gav Gunners ledningen med tio minuter kvar att spela, men Vitoria lyckades kvittera någon minut in på tilläggstiden.

När Mustafi pratade med Arsenal.com efter matchen var han kritisk till hur Arsenal släpper in mål i slutminuterna.

- Jag tycker att vi hade bra kontroll på spelet och vi kontrollerade matchen i första halvlek, men innan paus släppte vi in dem igen på grund av vårt slarviga passningsspel. I andra halvlek lyfte vi oss ett snäpp, passade bättre och spelade mer framåt. Jag tror att vi måste bli lugnare i sista tredjedelen för att ta till vara på de chanserna som vi får.

- Vi höll nollan fram till att vi gjorde vårt mål, men sen får de tyvärr möjligheten att kvittera efter det. Vi kunde ha hanterat det bättre men i slutändan får vi acceptera att det blev oavgjort.

Det är ingen hemlighet att Arsenal har problem med att stänga matcher, något som även Mustafi reflekterade över efter matchen.

- Jag gillar inte att de gjorde mål i 90:e minuten men när du gör ett mål och fortfarande har minuter kvar att spela mot ett lag som det vi mötte idag så kommer de att slänga upp allt framåt som de kan. Det är inte organiserat längre, de har många personer i offensivt straffområde och matade inlägg. Vi kunde ha gjort bättre ifrån oss men i slutändan får vi acceptera att det blev såhär och ta med oss poängen hem.

- Jag tycker vi kunde hanterat det bättre och inte låta dem slå så mycket inlägg. Men i slutändan får vi acceptera det, gå vidare och se framåt mot nästa match.

Försvararen menade också på att anfallet kändes obalanserat och stressat.

- Första halvlek fick vi inte alls till spelet som vi ville, men i andra såg det bättre ut. Men vi måste behålla lugnet. Alla vill visa vad de kan och ge allt men ibland, om du är för motiverad, så är det svårt att spela sitt bästa.

- Vi måste bara fortsätta spela vårt spel, behålla lugnet och vara mer intelligenta och effektiva i passningsspelet sista tredjedelen.