Medlemmar: 7581 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery fokuserar på det positiva.

Emery hoppfull om Ceballos

tor 7 nov 2019 kl 09:55

Ceballos gick ut skadad i andra halvlek i matchen mot Vitoria men enligt Emery ser det inte ut att vara någon större fara med spanjoren.

Ceballos ersattes av Guendouzi i den 54:e minuten efter vad som verkade vara en skada på baksida lår. Spanjoren försökte först springa av sig skadan men fick efter ett tag se sig besegrad.
Emery sa på presskonferensen efter matchen att han dock är hoppfull över att det inte ska vara en svår skada.
- Vi får vänta på analysen i morgon [läs: idag] men just nu ser det ut som att det inte är så farligt.

Emery tog också tillfället i akt att påminna de som kritiserat honom om att Arsenal fortfarande toppar sin grupp.
- I den här cupen är vårt mål att toppa gruppen. Vi har 10 poäng och ligger först. Vi kommer att spela de kommande två matcherna i gruppen med målet att behålla den positionen. Men nu fokuserar vi på lördag och matchen mot Leicester.
- Det är en ny tävling och den är viktig. Men analyserar man den här matchen så arbetade vi hårt och mötte ett lag som är starka defensivt och välorganiserade. De mötte oss 100 % motiverade och hade sina supportrar bakom sig.
- Jag är lite besviken på resultatet för vi ville vinna matchen men vi toppar gruppen och vill behålla den platsen.

Till BT Sport utvecklade han sina tankar kring matchen.
- Spelarna gjorde sitt bästa och vi var nära att vinna i slutminuterna men de tryckte på och kvitterade. I Europa League handlar allt om att vinna gruppen och vi leder fortfarande.
- Vi försökte. De är ett starkt lag och för oss var det viktigt att vara starka defensivt. Jag tycker att vi var det, och vi gjorde det bättre offensivt. Det är inte lätt att ha många chanser. Vi vill vinna men vi är fortfarande först i gruppen och det är vårt mål.