Medlemmar: 7581 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery har en del att fundera på inför matchen mot Leicester.

Emery: "Xhaka inte redo att spela"

fre 8 nov 2019 kl 21:44

En pressade Unai Emery mötte pressen inför sexpoängsmatchen mot Leicester. Här är några av de ämnen som han avhandlade på fredagen.

Arsenals trupp var skadefri inför matchen mot Vitoria, men i den matchen tvingades Ceballos bryta efter en känning i låret. Emery uppger dock att Granit Xhaka inte är aktuell för spel.
- Ceballos har en mindre skada och missar matchen. Resten av laget är redo för spel i morgon. När jag pratade med Xhaka, som jobbar bra och tränar bra, i tisdags för att se hur han kände det sa han att han inte kan spela för tillfället. Vi kommer vänta, säger Arsenaltränaren.

Mesut Özil har varit i Emerys frysbox under delar av säsongen, men mot Wolves fick han spela 90 minuter. Mot Vitoria vilades mittfältsstjärnan och han kan finnas med i startelvan mot Leicester.
- Han tränar bra och jag tycker nu att han är mer jämn på träningarna. Han är också hjälpsam och positiv. Jag tänker att han har en möjlighet att spela i morgon.

I början av veckan utsåg Emery Aubameyang till lagkapten sedan Xhaka petades. Spanjoren menar att anfallarens erfarenhet gjorde honom till det givna valet.
- Han är förstekapten för att han är rutinerad och har respekt med sig i omklädningsrummet. Han kommer behöva tid för att ta ansvaret som kapten till 100 procent, men vi kommer att stötta honom. Han är förstakapten, Bellerin tvåa, Lacazette trea och Özil fyra.

Arsenal är i stort poängbehov och en förlust mot Leicester skulle innebära att The Gunners är nio poäng bakom Brendan Rodgers lag. Emery hymlar inte om hur viktig matchen är.
- Vi behöver vinna och det är väldigt viktigt för oss i morgon, men vår mentalitet är att vi vill vinna varje match. Det viktigaste är att hålla balansen såväl när vi vinner som när vi förlorar. I morgon handlar det inte om att spela under press utan det handlar om en stor möjlighet. Vi har spelat oavgjort i de senaste matcherna och vi kan se på dessa matcher negativt för att vi inte vann, eller positivt för att vi inte förlorade. Vi är balanserade men när du är i ett lag som Arsenal måste man vinna mer än vad man förlorar eller spelar oavgjort.