Medlemmar: 3253 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aubameyang deppar efter ännu en förlust.

Ny förlust - sämsta starten på 37 år

lör 9 nov 2019 kl 20:37

Arsenals dåliga form håller i sig. 17 poäng på 12 matcher. Leicester vann med 2-0 och Arsenal tappar mark i ligan.

Fakta

Första halvlek:

Andra halvlek:
55: Gult kort Evans
59: Byte Ayoze ut och Gray 
68: Mål 1-0 Vardy.
73: Byte Barnes ut och Praet in
76: Byte Holding ut och Pepe in
88: Gult kort Bellerin

Första halvlek:

Matchens inledning var inte den bästa fotboll som england skådat. Bägge lagen hade svårt att hitta rätt med passningar i regnet i Leicester. Torreira drog sedan på sig en frispark som hivades in i mitten. Guendouzi lade upp handen på Söyuncu som föll i straffområdet. Skrek på straff fanns. Men VAR lyckades inte förstöra för oss. Sen anföll Arsenal. Bollen ut på kantan till Bellerin som spelar in i straffområdet. Lacazette får till slut läget, men lyckas inte skruva in bollen i hörnet. 

Arsenal tog sig mer och mer in i matchen. Lacazette fick ett dubbelläge i den 20:e, men dessvärre fick inte fransmannen någon vidare träff på något av skotten. Hector Bellerin ger sedan bort bollen till Ayoze som dundrar till. Utanför. Hemmalaget skapar mest när Arsenal sölar med bollen. 

Leicester har en bra sekvens vid en halvtimme spelad. Ett par skott och inspel - men inget väldigt farligt skapas. Sen tacklar Torreira fel utanför straffområdet igen. Maddison går på skott. En meter utanför krysset. 

Arsenal har sett helt okej ut när bollen väl är i offensiv tredjedel. Men antalet gånger bollen är där är otroligt för få. 

Andra halvlek:

I andra halvlek var det nära direkt. Tre minuter in blir Ndidi serverad helt öppet i straffområdet. Bredsidan sitter som tur är i ribban. Skakig inledning. 

Beller får sedan trampa hela vägen från egen backlinje upp till skottläge och avlossar. Strax utanför krysset. En böljande andra halvlek. Sen sätter Arsenal fart på bollen. Genom mitten för en gångs skoll och Özil hittar Kolasinac som spelar in till Auba som gör 0-1. Men det var offside. Det behövdes inte ens VAR här faktiskt. Auba lite för het. 

68:e minuten. Man får ändå vara nöjd med att Arsenal höll nollan så pass länge. Men sen kommer en utrullning av rejäla drag. Fyra spelare stirrar boll och Vardy får efter ett fint spel lägga in bollen i öppen kasse. '

Vardy har ytterligare ett bra läge att göra 2-0. Men Leno klarar denna gång. Ett par minuter senare kunde dock inte Leno hålla tätt. Vardy spelar denna gång fram till Maddison som skjuter mellan benen på Torreira och in vid stolpen. Tysken i buren är chanslös. Arsenal är chanslösa och Emery känns ännu mer chanslös.

Pepe byts in strax efter målet. Men det känns som att Leicester är närmre 3-0 än vi är att reducera. 

Matchen slutar 2-0.

Tre tankar om matchen:

Antalet hemåtpassningar
Det spelar ingen roll om vi har frispark på offensiv planhalva, eller rullar boll offensivt i öppet spel. Förr eller senare är bollen tillbaka hos Leno. Inte på grund av att Leicester vinner boll - utan på grund av att vår kreativitet inte finns. Vi såg detsamma i Europa League i veckan, majoriteten av passningar rullas mellan backar, eller mellan back och målvakt. Den här matchen fick vi äntligen se Özil bakom Lacazette och Aubameyang. Men när Özil inte ens får en pass för att vi ska envisas med att aldrig spela uppspel genom mitten, ja då kan tysken lika gärna sitta på bänken. Mesut Özil är en fantastisk spelare när han tillåts styra spelet genom mitten. När uppspelen bara är på kanterna blir det en osynlig spelare, tyvärr. 

Motviljan att byta
När Unai Emery kom till Arsenal var det byten i halvtid. Ibland lite för myket, men det agerades iallfall. Ikväll, tvärtom. Emery kändes nöjd med spelet, vilket är helt otroligt. Först efter 2-0 agerades det. Då kom rekordvärvningen, supertalangen och stjärnan från franska ligan in. Med 15 minuter kvar av en match där vi varit uddlösa, taffliga och med stor avsaknad av kreativitet byts det. Det Arsenal som iallafall "spelade fin fotboll", eller hade något som såg bra ut offensivt är helt bortblåst som det ser ut nu. Emery var ikväll motvillig att byta ut spelare på planen, men jag tror skaran av fansen som känner sig motvilliga till att Emery inte ska bytas ut är få. Förändring behövs. "Sacked in the morning" sjungs på King Power.

Vi spelar som underdogs
Arsenal ska vara ett av englands bästa lag. Arsenal ska vara ett speldominerande lag som håller boll och nästan alltid styr spelet. Men det var länge sedan Arsena kändes så. Leicester är inte ett lätt lag att åka och möta. Men statistiken från den här matchen talar sitt tydliga språk. Arsenal hade ett skott på mål. Leicester hade 7. Arsenal hade fem skott utanför mål. Leicester hade 14, varav ett i ribban. Bollinnehavet 55-45 till hemmalagets fördel. Arsenal ska inte vara underdogs. Men vi spelar som det varenda bortamatch, och även stundtals hemma. Detta är Arsenals sämsta start i ligan sedan 82-83. 

Spelarbetyg:

Bernd Leno 6
Chanslös på målen men gör ett par bra räddningar. Används alldeles för ofta som ett ankare där bak och får spela med fötterna. Inte Lenos fel idag.

Callum Chambers 3
Inte mycket rätt hos Chambers idag. Klumpig när han går offensivt och lyckas inte hålla tätt i defensiven. 

David Luiz 3
Hade en bra chip fram till Auba, men är i övrigt bedrövlig med bollen och får inte ordning alls på backlinjen. 

Rob Holding 2
Svag i närkamper och sätter sig allt för ofta i positioner som är för mycket för honom med bollen. Har tillsammans med Chambers lägst pass-procent i backlinjen. Då var ändå nästan alla passar i sidleds. När det ska framåt är det bedrövligt. 

Hector Bellerin 4
Märks att det var första matchen i ligan på ett tag. Är en av få som faktiskt försöker framåt. Men hastigheten är inte där, bolltempot är inte där. Ett par matcher till behövs nog.

Matteo Guendouzi 3
Inte Guendouzis dag idag. Tappar han boll så jobbar han ändå hem, det ska 20-åringen ha credd för. Annars var det inte bra idag.

Lucas Torreira 4
Tacklas för lite och när det väl händer så är det för sent. Ska inte helt hängas efter den här insatsen, men behöver sätta mer karaktär och vinna mer boll. Ser ofta helt förvirrad ut.

Sead Kolasinac 3
Det bästa han gör är väl att täcka ut bollen när Ayoze dundrar fram. Annars kändes det som att Kolasinac var helt fel ute mest hela tiden.

Mesut Özil 4
När tysken väl har bollen skapas det. Problemet är att vi inte har ett spel som byggs runt världsmästaren. Blir oftast isolerad på en kant.

Alexandre Lacazette 6
Är väl bäst på plan för Arsenal och kämpar hela matchen. Är otroligt stark med boll och bör göra ett mål denna match. Men blir ett ljus i mörkret i ett nattsvart Arsenal.

Pierre-Emerick Aubameyang 2
Uff... Inte mycket rätt idag. Var offside och inte alls lika bra som sin kollega bredvid sig. Vi behöver en kapten som steppar upp nu. Ta tag i det här.

Inhoppare:

Nicolas Pepe -
Spelade för lite för att betygssättas.

Kommentarer

Bild för Marcus Szabo

Så väntat resultat! 

 

Några uppenbarelser från matchen:

 

Jag har nu äntligen förstått Emerys speldié: passa runt i backlinjen så länge ni kan. Få gärna med en pass eller två till målvakten. 

 

Vi spelar den tråkigaste fotbollen på flera år. Tom så att det var underhållande med magiska sekvenser under Wenger med hälften så ”bra” spelare.

 
Vi spelar hellre till vår målvakt än till en ledig mittfältare. Det kommer inte ens en uns till forsering trots 1-0 och 2-0.

Jag började faktiskt skratta några gånger när Leicester hade anfall eftersom tydligt kunde se hur rörigt, passivt och kasst vårt försvar agerade.

 
Vi har inte en kreativ spelare på mittfältet, vi har ingen anfallsidé. Vi har ingen att lägga inlägg till för vi har inga bra huvudspelare. Vi spelar aldrig till vår fördel med snabba anfallsspelare och djupledsbollar. 

Det var sista chansen Unai Emery. Nu måste han bort. Ju snabbare desto bättre.

Bild för setras

Det var längesedan jag såg Arsenal vara så totalt utspelade som i första halvlek ikväll. Pinsamt. 

Återigen: Spelarna måste prestera bättre, men Emery har ansvaret för att ta ut rätt trupp, i rätt formation och styra taktiken. Han lyckas inte med något av det, det är dags att han får gå. 

twitter: @theeriknicklas

Bild för Keke

Det blir svårare och svårare att motivera, för sig själv och för familjen, varför man ger den här klubben så mycket av sin fritid. Vi har bra spelare i truppen, men att få iväg ett enda skott på mål i den är matchen håller inte. Speciellt inte med den offensiva tyngd som finns i spelartruppen. Jag kan köpa att vi suger defensivt (det är ju dessutom en arsenaltradion sen tony adams lade av). Men inser inte styrelsen att ett enda j*vla skott på mål under 90 minuter är ett coach- och taktik-problem och agerar därefter så vettefan om jag orkar med den här skiten mer...

Bild för Ulf Henningsson

Detta är under all kritik. Man skäms som Arsenal fan. Spelare som inte kan ta emot eller slå en enkel passning. En tränare som inte kanbestämma vilket system vi spelar. Är han kvar efter uppehållet kommer vi att rada ännu längre ner i serien. För fan det är arsenal du tränar Emery. Gör om gör rätt

Bild för Joacim Nyberg

man Känner sig bara tom efter den här matchen!! man visste att dom skulle förlora men samtidigt e det så jäkla tragiskt att se oss nu! Detta ständiga bakåtpassande hela jäkla tiden e ju skrattretande att se på! Fattar man inte att det inte funkar att hålla på o drälla nere vid egen målvakt match efter match efter match! nått Måste göras nu annars kommet vi sluta mitten av tabellen denna säsongen

Bild för Rolf Gustafsson

Jag har sagt förut säger det igen det är sidleds Andersson över hela jävla försvaret ingen snabbhet eller kreativitet ser bara vimsigt ut Nu måste Unai därifrån fan man får ju skämmas att vara Arsenal fan 

Bild för Mackan72

Otroligt jobbigt att se sitt favoritlag spela så dåligt. Det finns inget självförtroende och ingen spelidé. Jag tycker att försvaret få oförtjänt mkt skit. Vi ska försvara med hela laget men som det är nu så får försvaret allt ansvar. De ska sköta uppspelen, markera anfallarna och även ta hand om andrabollarna. Det ansvaret klarar ingen, oavsett namn. Chambers räddade hur mkt som helst i första halvlek. Jag anser att det är brister i systemet som gör vår backlinje så dålig. Inte fasiken är Leicesters backar bättre än våra, det är laget som har en spelidé. Både offensivt och defensivt. Överflyttning och presspel som är så inövat och tydligt. Skulle älska om vi hade det! Ny tränare med tydlig spelidé och som kan språket! Snarast!

Bild för Ninne

Tycker synd om spelarna,de verkar nervösa för det finns inga riktlinjer över huvud taget. Dags att ta bort Emery + Xhaka NU innan det är för sent. Med dessa spelare bör vi kunna sluta topp4, men då måste Emery bort NU.

 

 

 

Bild för daddy dj

Redan när man såg laguppställningen förstod jag att detta kommer aldrig att funka, Chambers och Holding är så jävla långsamma att Vardy kunde sprungit baklänges och ändå kommit först, det var många som ville se dessa 2 som mittbackar när serien startade, gudbevars det hoppas jag vi slipper se. Och som nån skrev om Özil, hur skall han kunna styra spelet när ingen springer i luckan? Han lägger en macka och får tillbaka en torva. Detta börjar likna boring Arsenal för er som minns. 

Bild för Björn Lindström

Vi får acceptera att vi inte är bättre än så här. Vårt lag är individuellt sämre på nästan samtliga platser gentemot dagens motståndare. Att vinna borta mot detta lag är inte många andra som kommer fixa. Nu tar vi ett för första ggn i mitt liv ett efterlängtat landslagsuppehåll. 
Sedan får vi se vad som händer. 

Bild för Håkan Spärlin

Så otroligt trött på detta bakåtsteg.. totalt sönderläst men nog fan fortsätter vi med bakåtsteg bland backar som har sämst bollsine i hela europa. Biter sönder nagelbanden varje gång det börjas spelas runt i backlinjen. Jag var en av få gamla gnuer som inte trodde Emery var lösningen på vårat problem och tyvärr får jag nog rätt( händer inte ofta) nä 2 mittbackar och en defensiv mf i januari och en ny tränare som kan få något att hända till nästa år. 

East Coast Gunner 

Bild för Andreas Näsström

Jag fick sån ångest över mitt stryktips. Hade X2 eftersom det potentiellt skulle kunna ge mer pengar. Satt på 12 rätt efter 12 matcher, bara Arsenal-matchen kvar. Ångrade mig hårt och fick käka upp det. Istället för 76000 vid kryss eller 95000 vid 2a blev det 400. Vet inte hur jag tänkte. Tack och god natt kära Arsenal. Hoppas jag vaknar upp till en ny tränare imorgon. Enough is enough

Bild för Joacim Nyberg

Den e sjukt sur Andreas! Satan vilken ångest ha ha... lider med Dig! Men kom ihåg en sak tippa aldrig på arsenal för man tippar alltid med hjärtat ist för hjärnan o går oftast åt skogen. 1an på Leicester idag va given 

Bild för Martin Jonsson

ge Fredde ansvaret säsongen ut!!

Bild för Jörgen Westerdahl

Man känner bara tomhet och hopplöshet. Svårt att se att det ska gå bättre, redan 8 poäng efter 4:e plats. 

Grabbarna på Viasat gör faktiskt en klockren analys av försvarsspelet. 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2066131040085798&id=13552649...

 

Bild för David Pearson

Emery måste vara vår sämsta tränare genom alla tider. Precis allt är så mycket sämre, anfallsspel, försvarsspel. Även på hemmaplan brukar vi vara starka men vi har varit ett skämt där också. Om inte ledningen sparkar Emery under landslagsuppehållet bevisar de att de inte är bättre. Trots detta har vi en otroligt mycket bättre trupp nu än sedan han tog över. 

Med en ny tränare kan vi förhoppningsvis vinna EL och då KANSKE vi får en ljus framtid igen. Att vi kan behålla våra stjärnsspelare mm. Om Emery ryker har vi ändå en liten chans till topp 4. 

Jag känner sådan tomhet, man blir så ledsen när man ser detta laget underpresterar så oerhört match efter match. Jag kan inte förstår hur det har kunnat bli såhär. Totalt utklassade av ett lag som egentligen ska vara mil bakom. 

Bild för Thomas Gjälby

Vad hände med VAR nu igen?! Två i mina ögon klara straffar år varsitt håll efter 15 min! man kollar inte ens. 
När man ligger under med 1-0 och motståndaren har bytt in två taggade spelare i en tung och ösregning match. Vad gör man då?

Ingenting! 

Nu tog mitt tålamod slut!

Bild för Olle Leino

Fast vem skulle du valt i backlinjen som va snabbare?

Bild för Joacim Nyberg

Håller med dig David! ledningen har 2 veckor på sig att agera nu annars e dom lika rötna dom!! Detta e såå ledsamt att se! 1 skott på mål hade vi på hela matchen!! då har vi spelare som aubameyang, özil och lacazette på plan i 90 mi!! allt E såå jävla galet just nu!! Båda anfallarna spelade på varsin kant så Jäkla stört 

Bild för Christer Åhsman

EMERY OUT, det finns de som tycker att han skall få ytterligare tid på sig i Arsenal, vi skulle bytt tränare för några veckor sen, värsta konkurrenterna till Arsenal går inte bra och nu hade vi chansen att ligga bland topp 4, Arsenal har inget eget spel, dåligt försvarsspel, uselt anfallsspel, spelarna kämpar inte för klubben, supportrar, eller för sin tränare, bara en person kan ansvara för det, Emery, vem som än tar över kan det inte bli sämre, hoppas de tar in Wenger för resten av säsongen, för att sedan kontraktera Allegri eller någon lika meriterad.

Vidar 1933

Bild för Patrik Karlsson 2

Resultatet speglar verkligheten. Kanske skulle blivit något mer mål till Leicester. De fungerar bättre som lag, har bättre kvalitet på sina spelare, slår bättre passningar, tappar mindre boll, löper mer, löper smartare, är tuffare i närkamper, har bättre tempo i passningsspelet, bättre kondition mm mm mm! Många tycker att vi har ett så bra spelarmaterial så vi borde ligga i toppen men jag håller inte med. Det sades att när Bellerin, Holding kom tillbaka och om Torreira fick komma in på mitten så skulle laget lyfta. Enligt mig är dessa spelare mediokra utfyllnadsspelare som inte alls har kvaliteer som kan lyfta ett lag till toppen. En av våra absolut bästa spelare Lacazette platsar inte i Frankrikes trupp! Förr hade vi givna start spelare och stjärnor i bra landslag! Den ända riktiga stjärnan i ett ganska bra landslag nu är väl Xhaka! Den sista spelaren som lämnade som hade kvalitéer som bidrar på hög nivå som håller i absoluta toppen var Ramsey, tempostark, löpstark, PL tuffhet, vinnarmentalitet, smarta löpningar, bra passningsspel, målfarlig, hög lägsta nivå, om inte hans spel riktigt funkade gjorde han alltid ett så pass bra jobb så att det räckte för att bidra till laget. Lika bra offensivt som defensivt. Även när han kom tillbaks efter skada så märktes det knappt, han var bra direkt eftersom han låg på en helt annan nivå som fotbollsspelare än de vi har nu! Vi har kanske 2-3 spelare just nu som håller klass för topp 4, om allt stämmer, om laget fungerar, om de har en riktigt bra dag. Med de gör det inte match efter match. Sen har vi några yngre talanger som kan nå dit, med det är en väldigt lång väg dit!

Bild för Sral

Äh. Vi har definitivt ett lag för topp fyra! Inte i närheten av City eller Liverpool, men topp fyra ska det här gänget kunna klara av. Det var vi t om nära förra säsongen. 

Bild för Jonas S

Om jag skall ranka den här backlinjen mot andra vi sett genom åren skulle den komma långt ner. Kanske längst ner till och med. Bellerin är nog den enda jag ser som bra och han är rejält rostig. Det ser riktigt mörkt ut på försvarsfronten just nu måste jag säga.

Emery behövs plockas bort. Han har gjort ett bedrövligt jobb i flera månader nu. Men vi har en hel del andra problem också. Det saknas kvalitet i backlinjen framför allt.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Sral

Finns hopp om Tierney också, annars håller jag med om att backlinjen är direkt svag. Luiz hade kunnat funka med en bättre omgivning också iofs. Vi får hoppas på Saliba?

Bild för Jonas S
Sral wrote:

Finns hopp om Tierney också, annars håller jag med om att backlinjen är direkt svag. Luiz hade kunnat funka med en bättre omgivning också iofs. Vi får hoppas på Saliba?

Tierny tror jag behöver tid att utveckla sitt försvarsspel. Känns som en rätt intressant spelare för framtiden.

Men denna säsong. Det kan bli riktigt tufft och är riktigt tufft. Jag tycker Holding varit bra när han spelat trebackslinje, passar kanske även andra av våra försvarare bättre. Men jag vet inte om det är smart att börja mixtra med det igen. Vi har mixtrat runt så mycket med laget senaste säsongerna att man inte vet vad som är upp och ner längre.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för David Pearson

Jag håller inte med Patrik. Spelare för spelare är vår trupp bättre än Leicester men även Chelsea. Det är tränaren som inte fått in någon spelide eller någonting överhuvudtaget och spelarna tror inte på Emery. Då blir det såhär. 

Bild för Joacim Nyberg

ornstein rapporterar på morgonen nu oerhört ledsamma nyheter att ledningen e 100% bakom unai emery och tänker inte göra nått förens till sommaren!! jag blir bara mållös och ännu tommare när jag hör nått sånt!! dom står och tittar på när vi dras ännu djupare ner i skiten bara. Den här säsongen kommer inte sluta bra o förvåna er inte om både Auba och laca lämnar till sommaren 

Bild för David Pearson

Tragiskt, då är denna säsongen färdigspelad. Arsenal har tragiskt nog blivit en klubb där resultat inte är det vikiga utan det är att alla ska vara kompis med varandra. 

Bild för Christer Åhsman

Om det stämmer som rapporteras är det inte bra, tror ändå att de som har makten att avskeda Emery uttalar sig positivt tills allt är klart med ny tränare, vilket jag tror ( och hoppas ) sker inom några dagar. Jag vet att många var nöjda då Wenger slutade, men jag tror att det vore en bra lösning resten av säsongen att ta tillbaka Wenger, om det inte finns en bättre tränare ledig. 

Bild för Jonas S
David Pearson wrote:

Jag håller inte med Patrik. Spelare för spelare är vår trupp bättre än Leicester men även Chelsea. Det är tränaren som inte fått in någon spelide eller någonting överhuvudtaget och spelarna tror inte på Emery. Då blir det såhär. 

Offensivt så stämmer det nog. Men om man tittar på mittbackar och ytterbackar så är vi nog på Leicesters nivå eller sämre.

Emery har dock gjort bort sig fullständigt oavsett.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Joacim Nyberg

Ja vi har många spelare som e sämre än Leicester. deras ytterbackar E av högsta klass båda 2 riktigt bra! Även deras mb e bra den unga turken e grym! tom Jonny evans har ju vart kanon! Båda dom 2 har ju ryktas till oss tidigare.. sen e deras mittfält med ndidi, tielemans och maddison riktigt grymma! Och deras yttrar ihop med vardy e grymma med! Så nog fan e många av deras spelare klart bättre än många av våra! Men ändå vi e sjukt under isen ändå med den trupp vi har vi borde kunna leverera bättre. Men Leicester startelva idag e bättre än våran inget snack

Bild för David Pearson

Försvaret är Leicester klart bättre medan anfallarna är vi klart bättre med Pepe, Laca, Auba när man jämför spelare för spelare. Mittfältet ligger Leicester ett steg före kanske. Måvaktsspelet tycker jag att vi är lite bättre. Sedan tycker jag inte att Leicester har någon vidare bredd i laget. Jag tycker att vi har bättre bredd om man får skador osv. Så det är väl ganska jämnt ändå.  

Bild för Jajo67

Mycket bottnar ju i att Emery anpassar laget efter motståndaren i varenda match med ständigt dribblande med formationer & uppställningar istället för att tvinga motståndaren att anpassa sig efter oss i högre utsträckning. Resultatet är att vi inte har någon struktur eller spelidé och i mångt och mycket har han suddat ut våran identitet.

Hela Emerys ledarskap skriker av rädsla & han sätter ju upp oss defensivt som om vi skulle möta Barca eller Man C i varenda match och inte Sheffield U eller Watford. Vi vågade inte ett skit igår och det är ju tragiskt hur defensivt han formerar laget & trots det är vi så oorganiserade I försvarsspelet. Offensivt skapar vi inte ett dugg om det inte är någon individuell prestation.

Att efter 18 månader inte lyckats med något borde räcka för att sparka honom direkt.

Bild för Joacim Nyberg

ja alltså sanningen svider just nu dom e betydligt bättre än oss både  backlinje och mittfält dom e tunga där alltså.. ndidi e som en gud! i anfallet kan vi matcha dom på pappret men i praktiken gör vi inte det nu! Men håller med dig om att vi har en större trupp o borde med en bättre coach kunna vara bättre med det materialet vi har! Men Leicester ligger välförtjänt i topp dom E riktigt vassa nu!

Bild för Fredrik Opdahl

Verkar som att styrelsen ger honom fortsatt förtoende, ger upp Arsenal så länge han tränar laget, hälsan går fan före

Bild för Vicious

Det enda positiva med Arsenal just nu är att man kan använda klubben som medel för att tjäna pengar. Det är väldigt lättförtjänta pengar att spela emot det här skitgänget. Man tackar för att dom ger något tillbaka iaf.

#AllIn

Bild för Rolf Gustafsson

Om det finns nå.kurage o se till lagets bästa tycker jag att Unai skulle kliva fram och tyvärr mäktar jag inte med uppgiften att leda Arsenal Härmed avsäger jag mig allt ansvar som tränare Lycka till i framtiden Unai Emery 

Bild för Patrik Karlsson 2

Visst är våra anfallare bra i sina bästa stunder. Enligt mitt tycke är Pepe inte alls färdig men kan bli riktigt bra. Så länge Auba gör mål så bidrar han, men han är inte tillräckligt bra i övriga spelet tex i target spelet. I flera matcher framförallt förra säsongen räddade han sin insats med att han gjorde mål annars skulle han haft betyget 1. Även haft ett antal plattmatcher denna säsong. Han är en avslutare i världsklass när han får rätt bollar. Trots sin enorma snabbhet ser man aldrig att han utmanar sista man, går förbi och lägger dit den. Känns ganska ofarlig när han utmanar. Det innebär enligt mig att han inte är tillräckligt bra för att ta sig förbi. Laca är väl den som är jämnast och mest allround i sitt spel. Men han har en hel del matcher där han inte får ut någonting. Nu pratar jag om vår bästa lagdel, vårt försvar och mittfält innehåller ännu mer ojämt presterande spelare individuellt. Talang finns men bristen på kvalitet, spelare med breddegenskaper och hög lägsta nivå är alldeles för stor för att nå top 4 enligt mig. Enda chansen är att man får igång en riktig lagmaskin som tuffar på och det är inte Emery rätt man för tror jag. Och sen tror jag kvalitén i backlinjen är så dålig så det skulle inte räcka ändå!

Förra säsongen ville Emery fasa ut Ramsey eftersom han skulle lämna, men han var ju tvungen att spela honom till sist för att han var så jävla mycket bättre än de andra så inte fiaskot skulle bli ännu större. Trots att inte laget fungerade så var ändå Ramsey bra varje match han spelade eftersom han var på en betydligt högre nivå som fotbollsspelare.

Bild för Mackan72

Det finns lika många tankar och idéer som det finns fans... många. Det jag menar är att det kan inte  vara så att vi hela tiden köper in dåliga spelare. Vi köper in de flesta för att de har varit bra i andra lag. Sen underpresterar varenda spelare i Arsenal och då anser jag att det måste vara ett systemfel. Otydlighet hur laget ska spela och vad varje spelares uppgift är. Var är den gemensamma pressen, spelarna jobbat en och en hela tiden. Studera Vardys och yttrarnas löpningar i anfall och försvar. Inövat, tydligt!

Bild för Sral

Exakt, Mackan. Tror du har helt rätt där. 

Bild för Patrik Karlsson 2

Jag håller med fullständigt att det är ett systemfel och att Emerys inte får laget att fungera alls. Man kan lista upp hur mycket som helst, pressar inte tillsammans, anfaller inte tillsammans, dåligt tempo i passningsspel, dålig rörelse utan boll, för många bolltouch, vi ser trötta och sega ut mm...! Men jag tror inte Emery säger till Guendouzi att dribbla och tappa boll när han har 3 enkla alternativ, eller att Holding ska vara svag i närkamper och slå enkla felpass, eller att Chambers ska vara klumpig och chansspela, eller att Luiz ska vara nonchalant och seg, eller att Bellerin ska komma fel i situationer och chansbryta och felvärdera i enkla beslut, eller att även Sokratis ska chansspela och se fullständig vilsen ut ibland, eller att Torreira inte riktigt ska hänga med och komma sent in, eller att Özil ska vara för temposvag och lat för PL, eller att Auba ska missa enkla mottagningar och inte utnyttja sin snabbhet och ta sig förbi på egen hand nån gång, eller att Niles ska vara ganska bra i en match och sen värdelös i 3. De här spelarna har enligt mig alltid haft dessa brister och kommer alltid ha det, förutom Guendouzi som är ung och förhoppningsvis mognar i sitt spel. Laca och Kolasinac tycker jag har bra intentioner till att göra rätt säker och har ganska hög lägsta nivå men det räcker inte riktigt till ibland. Även Ceballos har bra intentioner till att spela fotboll och röra sig bra men blandar lite för mycket och är lite temposvag. Förra säsongens två spelare som hade högst lägsta nivå och gjorde mest rätt säker i match efter match enligt mig var Ramsey och Monreal, men dom är tyvärr inte kvar!

Bild för Mackan72

Ramsey och Montreal har enligt mig sågats mkt på forumet de också för att de tex inte var tillräckligt snabba eller klackade för mkt etc. jag ser oxå att Chambers inte är en världsback men är Caglar Soyuncu det? Han spelade 6 matcher i Leicester förra året och innan det två år i Freiburg. Innan dess i Altinordu. Evans 31 år är väl inte heller en stor stjärna men nånting gör dem jäkligt bra just nu. Enligt mig är det laget. Att spelarna vet att de har en plan och att alla underkastar sig den. Vem vill inte ha bättre spelare, men utan spelidé står de oxå stilla. Så tänker jag iaf, men vi ser alla olika på saken. Det är det som gör fotboll så kul!  :)

Bild för Patrik Karlsson 2

Håller med dig Mackan! Men jag kan känna ibland att man lever kvar lite i Wengers succéår och har dom kraven. När vi hade Henry, Bergkamp, Ljungberg, Pires, Sol Cambel, Toure, Cole mm och gick obesegrade i ligan. Före det Overmars, Petit. Spelade en underhållande fotboll och man satt och njöt varenda helg. Sedan fortsatte vi i många år och spelade en underhållande och bra fotboll med nya generationer bra spelare som Van Persie, Fabregas, Rosicky, Nasri, Wilshare, Ramsey, Cazorla, Koscielny, Sagna, Podolski, Arteta mm. Kom alltid topp fyra i ligan, gick alltid vidare till slutspel CL. Det var alltid underhållande att titta på oss med bra spel och vackra mål. Men vi nådde inte riktigt ända fram men fick med oss några FA-Cup titlar. Ett år tror jag någon räknat ut att om hälften av våra ramträffar gått in hade vi vunnit ligan med 11 poäng, tror vi kom trea. Men sista åren har det bara gått utför, missad CL plats, riktigt usla insatser, spelar bara sämre och sämre, samt mindre underhållande. Dels har dom andra lagen blivit bättre, finns ingen lätt match längre i PL. Systemfel, dålig tränare självklart men jag tycker inte vi alls har samma kvalitet på spelare i truppen nu som tidigare år! Våra startelvor tidigare bestod ju av riktigt bra ordinarie landslagsspelare i bra landslag! Vilka är det nu? Då kan vi ju inte ha samma krav nu som då! Men jag håller med om att vi borde kunnat göra bättre insatser de senaste matcherna med materialet vi har, det har varit katastrof....och det är Emerys ansvar!

Bild för David Pearson

Jag tycker ändå att vi har en otroligt stark trupp jämfört tex med för sex, sju år sedan individuellt sätt. Individuellt sätt är tex inte Suyuncu eller Evans bättre än Luiz eller Sokratis eller Mustafi för den delen. Det beror helt på hur de används och att alla spelare vet hur de ska agera. Suyuncu och Evans ser ju ut att vara i världsklass eftersom alla vet exakt hur de ska agera i alla olika situationer. Vi har trots allt landslagsspelare i Auba,Pepe, Torreira, Ceballos, Sokratis, Tierney, Leno, Xhaka, Kolasinac, det finns ännu fler i truppen om jag inte missminner mig. 

Bild för Joacim Nyberg

Ja laget e bättre nu än det va för några år se! låter på dig Patrik som vi hade världens lag för 6-7 år sen! Jag minns startelvor med den feta brassen santos te vänster o mb squillaci och denilson o frimpong på mitten och sen chamack på topp! Vi hade givetvis lite nasri o van persie men vi e mkt bättre sett till individuell kvalite nu än då! Men unai emery e en mkt sämre coach än Wenger och sen e ligan tightare nu med. Men visst ska vi vara bättre med det laget vi har nu än vi e!

Bild för Glenn

Nog ingen i laget som förstår hur Emery vill spela så alla göra sin tolkning och det blir 11 olika. Så blir hönsgård i det mesta. Systemfelet som folk antyder måste bero på Emery. Spelarna kan inte alla blivit så jäkla usla plötsligt

In Arteta we trust!

Bild för Jonas S

Jag tror det är kanske 60% Emerys och så en del spelare som verkligen inte presterar eller är bra nog. Men om man t ex tittar på mittfältarna och anfallarnas bleka prestationer tror jag Emery är den skyldige till stor del.

Jag kan inte komma på någon tränare som tagit sig tillbaka efter en liknande period av likbleka insatser. Det är väl typ sjutton PL-omgångar nu där vi i bästa fall varit rätt dåliga? Många av matcherna har varit nere på vår absoluta lägstanivå som varit låg under säkert tio år, men nu har vi sett kanske tio ligainsatser nere på den nivån. Det är helt extremt.

Att behålla Emery är ren idioti. Om Kroenke håller honom om ryggen kan det bara handla om att klubben inte vill punga ut. Några sportsliga argument existerar inte.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Joacim Nyberg

Håller med till fullo Jonas!! Sportsligt finns inte en enda grej inte en enda statistik som visar en positiv kurva! rekord efter rekord negativa grejer slås och inget pekar på att han ska vända detta! I min värld handlar det bara om pengar med. dom vill inte Betala emerys fallskärm måste vara så 

Bild för Jonas S
Joacim Nyberg wrote:

Håller med till fullo Jonas!! Sportsligt finns inte en enda grej inte en enda statistik som visar en positiv kurva! rekord efter rekord negativa grejer slås och inget pekar på att han ska vända detta! I min värld handlar det bara om pengar med. dom vill inte Betala emerys fallskärm måste vara så 

Sedan vi flyttade till Emirates har min känsla alltid varit att Arsenal till största del är ett rent affärsprojekt. Dom sportsliga ambitionerna har aldrig känts på liv och död. Mer som en trevlig bonus.

Med dom rekryteringar vi gjort och snacket ägarna körde med i sommras kändes det som vi kanske fått in lite mer fokus från ägarna. Nu börjar man tveka lite gällande det där. Att sparka en tränare mitt i säsongen kräver att det finns en stark och bra organisation i klubben. Man skall kunna hatera en rad rekryteringar, interna och externa. Det måste finnas en vilja att slanta upp. Frågan är om klubben helt enkelt inte ser sig kunna hantera detta. Vilket skulle vara oroande.

twitter.com/StockholmGooner

Sidor