Medlemmar: 3253 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Unai Emery deppar i slutet av matchen mot Leicester.

Ornstein: ”Styrelsen står bakom Emery”

sön 10 nov 2019 kl 12:29

Bland supportrarna är tongången tydlig - Emery har gjort sitt i Arsenal. Styrelsen håller inte alls med. Detta uppger David Ornstein.

Efter senaste tidens kräftgång där Arsenal bara har tagit två poäng av tolv möjliga har alltfler krav om Unai Emerys avgång hörts bland supportrarna. Kritiken har vuxit sig än starkare efter förlusten i sexpoängsmatchen mot Leicester som nu är nio poäng före Arsenal. Inget tyder dock på något snart tränarbyte i The Gunners. David Ornstein skriver i The Athletic att styrelsen fortfarande står bakom Arsenaltränaren till 100 procent. 

-Med 26 matcher kvar att spela känner Arsenals makthavare att det finns gott om tid för lyckan att vända och en rad positiva resultat kan förändra atmisfären  De framhåller värdeord som tålamod, förtroende, tro, fokus, uthållighet, sammanhållning och jämnhet, skriver han.

Det har efter matchen mot Leicester dykt upp rykten om att Arsenalledningen har varit i kontakt med Luis Enrique om att ta över klubben, men detta dementeras kraftigt. 

Kommentarer

Bild för Joacim Nyberg

skandal!! Tom en blind höna kan Se att unai e helt snett ute med detta laget! Detta handlar enbart om pengar inget annat! Snåljåpen i staterna vägrar antagligen betala ut emery och hoppas då ist karln ska vända skutan! Men ställ er frågan vilket e dyrast dumpa emery nu elle missa Championleague igen?? Kan garantera att en del spelare drar om vi missar igen med 

Bild för Bo Ehlde

Ja det finns nog inte pengar för att skicka iväg vår " Fawlty Towers Manuel " och ersätta honom med en taktisk och kunnig Manager. Tänk om Vi gått med på Ramseys lönekrav och inte köpt "grisen i säcken - Pepe" för oerhört utslängda pengar ( för de pengarna hade Vi kunnat få en riktig världsstjärna )   - mycket hade kunnat varit väldigt annorlunda.....   Nu har ingen av hela spelartruppen någon form av självförtroende och Vi får  förmodligen lida resten av denna säsong.

Bild för Jonas S

Detta betyder väl tyvärr att han blir kvar även efter landslagsuppehållet. Sedan så är det väl den här typen av kommunikation som gäller fram tills han väl fått sparken. Om han nu får det.

Men lite oroande att klubben är så pass tydlig, nämnar 26 matcher, atmosfären blir bättre osv. Om Kroenkes höll fast vid Wenger i hur många år som helst kanske säsongen ut med Emery inte skall ses som någon överaskning. Men det är få toppklubbar som skulle hålla kvar tränaren vid det här läget. Kanske saknar vi fortfarande en riktigt handelskraftig och målinriktad sportslig ledning.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Jajo67

Obegripligt, det kommer inte vända utan bara bli sämre. Är det så har vi en totalt blnd & inkompetent ledning - Emery är en paria för klubben!

Bild för Jajo67
Bo Ehlde wrote:

Ja det finns nog inte pengar för att skicka iväg vår " Fawlty Towers Manuel " och ersätta honom med en taktisk och kunnig Manager. Tänk om Vi gått med på Ramseys lönekrav och inte köpt "grisen i säcken - Pepe" för oerhört utslängda pengar ( för de pengarna hade Vi kunnat få en riktig världsstjärna )   - mycket hade kunnat varit väldigt annorlunda.....   Nu har ingen av hela spelartruppen någon form av självförtroende och Vi får  förmodligen lida resten av denna säsong.

Du tror inte att Emery har något med det att göra? Spelar ingen roll vem vi köper så länge hovnarren Emery är kvar. Skaffa en tränare som kan etablera en spelidé där våra offensiva spelare får något vettigt att jobba med så ska du se att de levererar....våra forvards får ju droppa hur långt ner som helst för att överhuvudtaget få röra bollen.

Bild för Sral

Tror mer att styrelsen är inne på GAs linje, ett byte av tränare är ingen garanti för att det skulle gå bättre. Däremot lär de utvärdera hans status efter säsongen. 

Och snålhet kan det väl inte vara? Man köpte för dyra pengar i sommar, så hade Kroenke inte brytt sig hade man väl inte köpt typ Pepe, Saliba, Tierney och Luiz..?

Bild för Tommy Bessner

Nu blir man ju rädd på riktigt! Vilken fotbollsintresserad person som helst oavsett om man följer laget eller inte kan ju slumpvis välja vilken match som helst och se att det är generalknas. Med uppställning, spelarval, byten/icke byten, spelarnas osäkerhet (vi vet anledningen) och detta konstanta sidleds- och hempassande! När väl en passning går framåt spelas den sällan eller aldrig framför spelaren , i djupled, utan bakom eller direkt på. Vilket resulterar i än mer sidled och hemåt spel! Ljuuuuuvligt!

Frustrerad är att vara mild, nu har det övergått till att vara riktigt förbannad istället. Det är aldrig bra.

Skriver sällan här men måste skaka av mig lite känslor. Skicka ut tomten med öronen först!! Kan vara så att han är världens bästa fotbollsguru (betvivlas starkt) men kan man inte förmedla detta(!!!!) och vara en stark och tydlig ledare som stärker och sammanfogar truppen är det vatten värt..

Bild för David Pearson

Efter transfermarknaden vi gjorde senast fick jag så stort hopp för vår nya ledning. Men om detta stämmer så är det samma dåliga ledning som det var under Gazidiz. Har inte mycket hopp nu men man kan ju alltid bli överraskad. 

Bild för Joacim Nyberg

Ska inte spela nån roll om styrelsen tror att det inte blir bättre o byta tränare! Den nivån arsenal e på nu e ju tommefan rent ut sagt helt oacceptabelt för en klubb som arsenal och dom flesta andra toppklubbar hade inte accepterat det!! det är där skon klämmer man kan inte bara sitta bredvid o titta på när skutan kör på grund. kolla Bayern dom kicka sin tränare då vann han ändå 2 titlar förra året och dom går bättre än oss men dom e ändå inte på den nivån dom önskar Bayern vara. Då agera dom det e dax arsenal gör det med 

Bild för Jonas S

När klubbar håller fast vid tränare brukar det krävas lite tryck från supportrarna. Det behöver kanske komma upp lite Emery Out-lakan på läktarna och höras lite sång. Det i kombo med att Emirates under flera år nästan varit halvfullt tror jag kan få klubben på andra tankar gällande Emery. Som tidigare med Wenger.

Tyvärr tror jag många knappt orkar bry sig längre. Det finns annat att göra än att titta på Arsenal.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Hansson Gunilla

Vem är drömcoachen för arsenal?

 

Bild för David Pearson

Allegri eller Simeone är mina drömnamn 

Bild för Hansson Gunilla

Allegri kan passa bra. Något måste ske.

 

 

 

Bild för Hansson Gunilla

Allegri kan passa bra. Något måste ske.

 

 

 

Bild för Hansson Gunilla

Så bra spelare som inte får till det. Frustrerande.

Bild för West

Marco Rose

Bild för Hansson Gunilla

Arteta?

 

Bild för Hansson Gunilla

Rose!

 

Bild för Ulf Henningsson

Skrämmande läsning. Dom är lika okunniga som vår tränare. Klart som fan att pengar spelar in. Skall han vara kvar(som det ser ut nu) måste han spela ett system i flera matcher irad(helst resten av året) för att alla skall veta hur vi agersr(offensivt som defensivt). Svårare än så är det inte. Jag vet att det låter tråkigt men spela 4-4-2 det kan alla spelare på sina fem fingrar. Utgå från det systemet. Då får alla en klart tydligare roll och uppgift.

Bild för George Adams
Sral wrote:

Tror mer att styrelsen är inne på GAs linje, ett byte av tränare är ingen garanti för att det skulle gå bättre. Däremot lär de utvärdera hans status efter säsongen. 

Och snålhet kan det väl inte vara? Man köpte för dyra pengar i sommar, så hade Kroenke inte brytt sig hade man väl inte köpt typ Pepe, Saliba, Tierney och Luiz..?

Så tror jag också att det är. Jag har sagt det länge nu, visst har vi en drös riktigt bra spelare, men vi har inget bra lag...., då det saknas alldeles för många viktiga bitar. Av den anledningen är jag som sagt inte helt säker att vi skulle få någon större varaktig förbättring med ett byte under säsongen.

Allegri eller Simone har jag önskat en länge tid för att få en bättre balans, och Mou skulle kunna vara en caretaker om styrelsen ändrar sig under vintern, men skall vi ha en offensiv modern coach, så tror jag Marco Rose skulle passa i Arsenal. Ruskigt spännande tränare.  Sen måste jag ju få berömma PL hetaste tränare för närvarande, Blades, Chris Wilder som gör ett kanonjobb med en trupp som mer påminner om Championship än PL. En trupp fylld av Skottar, Nordirländare och okända Paddies och Tommies. Härligt! 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Joacim Nyberg

Ja Sheffield United e sjukt grymma nu håller med dig där!! Där snackar vi nån som får spelarna att spela efter sina förmågor o Göra det sjukt bra! Marco rose E det han i Borussia glabach elle? Hört mkt positivt om han med 

Bild för George Adams
Joacim Nyberg wrote:

Ja Sheffield United e sjukt grymma nu håller med dig där!! Där snackar vi nån som får spelarna att spela efter sina förmågor o Göra det sjukt bra! Marco rose E det han i Borussia glabach elle? Hört mkt positivt om han med 

Ja Gladbachs coach och Klopps stora lärjunge. Han spelade under Klopp i Mainz.. 

Väldigt lik den store tysken i mycket.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Sral

Vi har inget lag som kan utmana, men visst ska de här spelarna kunna klara topp 4! Förhoppningsvis är det något man tänker på i ledningen och bygger upp. Emery har rätt i att vi behöver ha tålamod med Arsenal, men han är inte rätt man för oss. 

Bild för Joacim Nyberg

Ok Georg adams då e jag med!! Kan ju hoppas styrelsen slänger ett öga åt han! Läste en artikel om han o han verkar mkt lovande! glabach går bra i tyska ligan med! Däremot ryktena som kom igår gällande luiz enrique dom ger jag inte mkt för! Känns som emery 2.0 

Bild för George Adams
Sral wrote:

Vi har inget lag som kan utmana, men visst ska de här spelarna kunna klara topp 4! Förhoppningsvis är det något man tänker på i ledningen och bygger upp. Emery har rätt i att vi behöver ha tålamod med Arsenal, men han är inte rätt man för oss. 

Spelare för spelare är det kanske så.

Men jag tycker Arsenal i flera år nu visat alldeles för stora brister i helt avgörande beståndsdelar för att på riktigt vara med i PL toppen. Att sedan vissa andra lag har närmat sig toppen gör det inte lättare och i år har ex Leicester's lagbyggare återigen fått till ett sånt där skönt lag som blandar grannlåt, taktisk smartness och kollektivt arbete till en riktigt farlig utmanare för plats 2-5. 

Om vi bättrar oss så finns chansen till plats 3-5. Men jag bedömmer laget snarare som ett lag för plats 5-8.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Sral

Ja, men nu pratar du om saker som taktisk naivitet och mental svaghet, inte vilka spelare vi har. Vi borde ligga före t ex Chelsea med de spelare vi har. Klart att vi är mil ifrån City och Liverpool, men de är i en klass för sig. Som jag sagt förut, hade hellre sett att man anställde en yngre och mer spännande coach och gav ungdomarna ordentliga chanser. Det hade kunnat gå illa, men nu har vi dyra spelare och en kravbild som inte stämmer in på var vi är. 

Bild för George Adams

Nej jag pratar om våra spelares beklagligt låga lägstanivån (i förhållande vad dom kan i sina bästa stunder. Arsenal dräller av spelare som kan vara väldigt bra, men som allt som oftast inte är det.

I min bok är det inte toppspelare, trots att högsta nivån skvallrar om det.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Sral

Det tror jag beror på en mental svaghet. Titta nu när vi är sämre än på länge, spelarna ser livrädda ut!

Bild för Salf

Vi får nog vara nöjda med de poäng vi fått ihop med det vi presterat på plan.

Finns ju inga linjer i något vi gör på .Det är ju målchans så fort vi rullar ut bollen på egen planhalva för motståndarna och alla de lag vi möter stressar oss högt .Vilken överaskning match efter match.

Vissa startspelare är ju generande dåliga .Tränarfavoriter som inte håller på den nivå vi vill vara. Tror att vi får svårt att klara toppp sex.Man mår ju inte speciellt bra av att se på matcherna heller .Helt ofattbart att han inte fått sparken.Lika dålig ledning som fotbollslaget.

Salf

Bild för Dosa

Inte alls säkert att alla spelare kan 4-4-2, finns oändligt med variablar och principer i en 4-4-2. Tycker inte heller våra innermittfältare är byggda för ett 4-4-2 varken defensivt eller offensivt.

Tror mest på ett offensivt balanserat 4-2-1-3 

Bild för Glenn

Kan vi som klubben ser ut nu locka någon riktigt stor coach som ej är arbestslös? Mou och Allegri är lediga så har kanske inte så mkt att förlora men Simone, Nagelsmann, Rose osv... inte så troligt. Arsenal kan vara laget som dödar din karriär.

Alltid gillat B Rodgers. Fick sparken från Fools oförtjänt. Gjorde väl succé i Skottland och nu i Leicester.

Kommer motstridiga rykten att vi redan jobbar på ersättare så vet ej vad som är sant. Något mittenellan? Jobbas löst på att få in någon och fortsätter det så här illa resten av årets så händer något 1/1 2020

In Arteta we trust!

Bild för Lars-Olof Pettersson

En artikel av det slag som refereras här av David Ornstein - vad säger den oss egentligen? En styrelse måste väl stå bakom sin tränare till 100% ända tills det blir 0%. Ett uttalande typ "vi funderar på om vi ska byta tränare" är väl otänkbart.

Jag har ingen annan uppfattning än alla andra. Det känns som en katastrof i inledningen av den här säsongen. Men kommer ni ihåg i somras när värvningsfönstret stängde. Optimismsen flödade. Arsenal hade gjort de kanske smartaste värvningarna av alla PL-klubbarna. Hej och hå. Det känns väldigt länge sedan!

Bild för Ola Svärd

Ja håller med Lars Olof ovan. Helt väntat att styrelsen står bakom. Vore ju högst märkligt och helt otänkbart med annat uttalande. Det måste vara 100 % utåt innan det smäller. Jag tror han får köra på säsongen ut men det är såklart för dåligt det som presteras på plan. Köpen i somras bäddade för en kansonsäsong enligt alla sk experter. Går dock inte borste från att givna startspelare som KOS, Naco, Ramsey och faktiskt även Iwobi är borta. Lägg till Micki som en perfekt backup.

Emery är inte rätt man leda laget men vem tusan är det egentligen, och som är ledig (mer eller mindre)? Det är ju inte bara att nypa någon, vi är ju trots bara ligans sjätte-sjunde bästa lag.  

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för George Adams
Joacim Nyberg wrote:

Ok Georg adams då e jag med!! Kan ju hoppas styrelsen slänger ett öga åt han! Läste en artikel om han o han verkar mkt lovande! glabach går bra i tyska ligan med! Däremot ryktena som kom igår gällande luiz enrique dom ger jag inte mkt för! Känns som emery 2.0 

Enrigue känns helt ointressant.  Ungefär som Emery när han kom på tal. 

Hoppas verkligen på något annat. 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Jajo67
Ola Svärd wrote:

Ja håller med Lars Olof ovan. Helt väntat att styrelsen står bakom. Vore ju högst märkligt och helt otänkbart med annat uttalande. Det måste vara 100 % utåt innan det smäller. Jag tror han får köra på säsongen ut men det är såklart för dåligt det som presteras på plan. Köpen i somras bäddade för en kansonsäsong enligt alla sk experter. Går dock inte borste från att givna startspelare som KOS, Naco, Ramsey och faktiskt även Iwobi är borta. Lägg till Micki som en perfekt backup.

Emery är inte rätt man leda laget men vem tusan är det egentligen, och som är ledig (mer eller mindre)? Det är ju inte bara att nypa någon, vi är ju trots bara ligans sjätte-sjunde bästa lag.  

Håller med om ledningens hållning utåt men inte om att de spelare vi tappat borde påverka oss så mycket. 

Kos blandade & gav förra året och var långt ifrån den klippa han var för några år sedan

Nacho hade även han en sämre säsong

Iwobi gör inga direkta avtryck i Everton utan är ungefär lika menlös som i Arsenal

Ramsey oerhört skadebenägen & saknas nog mer pga att vi behöver den spelartypen än hans direkta klass som spelare - blandade & gav hela sin karriär i Arsenal med undantag för någon enstaka säsong.

Vårat stora problem är att vi inte har något grundspel att falla tillbaka på utan det hattas med uppställningar & startspelare in absurdum & spelare som spelas ur position. Att klubben & Emery börjar utsäkta urusla prestationer med att vi har unga spelare och att publiken vädrar sitt missnöje gör bara att man mår dåligt.

 

Bild för Patrik Karlsson 2

Håller med George Adams fullständigt. Vi har för många spelare som saknar breddkpmpetens i sitt spel. Man har några egenskaper som är riktigt bra och sen är lägstanivån på bristerna för låga. Och det räcker inte i PL. Passar inte matchbilden och förutsättningarna för Özil så är han kass, passar det är han briljant. Vi har för många sådana spelare! Sen är det olika bra och dåliga egenskaper hos olika spelare. Den sista spelaren som hade egenskaper som kunde bidra i alla olika matchbilder och situationer på nivån som krävs var Ramsey, enligt mig!

Bild för George Adams
Patrik Karlsson 2 wrote:

Håller med George Adams fullständigt. Vi har för många spelare som saknar breddkpmpetens i sitt spel. Man har några egenskaper som är riktigt bra och sen är lägstanivån på bristerna för låga. Och det räcker inte i PL. Passar inte matchbilden och förutsättningarna för Özil så är han kass, passar det är han briljant. Vi har för många sådana spelare! Sen är det olika bra och dåliga egenskaper hos olika spelare. Den sista spelaren som hade egenskaper som kunde bidra i alla olika matchbilder och situationer på nivån som krävs var Ramsey, enligt mig!

Delar Ramsey analysen helt klart. Han hade spetskompetenser som ingen annan tycker jag. Visst han dippade också ibland, men var en balanserad och bra spelare. Han är saknad! 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!