Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Granti Xhaka kastar sin tröja på marken som en reaktion på vad han anser var ett förkastligt beteende av publiken i samband med att han blev utbytt mot Crystal Palace.

Xhaka: "Supportrarnas beteende är obegripligt"

mån 11 nov 2019 kl 11:57

I en intervju med den Schweiziska tidningen Blick säger Granit Xhaka att han inte förstår supportrarnas beteende under matchen mot Crystal Palace.

Det är i en ganska lång intervju som Xhaka bland annat får svara på frågor om hur han upplevde det som hände mot Crystal Palace när han hamnade i öppen konflikt med de egna supportrarna. Så här svarar han på frågor om det som hände:

Granit, hur känns det efter de senaste dagarnas turbulens?
- Man kan säga att det har varit lite hektiskt. Förra veckan var rätt speciell känslomässigt sett, men jag mår bra och jag har tränat bra den här veckan och ser fram mot nästa match oavsett om det är med klubben eller landslaget.

Låt oss börja från början. Du blev utbuad när du blev utbytt, hur kändes det?
- När mitt nummer kom upp på tavlan och publiken bröt ut i hånfullt jubel så tog det hårt på mig och jag blev upprörd. Det var smärtsamt och frustrerande och jag kan inte förstå hur de kunde reagera på det sättet, framför allt inte på ett så elakt och fientligt sätt.

Är de som hoppar på sina egna spelare riktiga supportrar?
- Jag har alltid haft respekt för det supportrar gör för att följa oss spelare. Kritik, när den är rättvis, får dig att växa som spelare och den energi de ger får alla spelare att älska sporten ännu mer, men i ett läge när din egen fotbollsfamilj förolämpar dig så gör det ont. Om vi spelar dåligt så måste vi ta kritik, men att förolämpa och svära åt lagkaptenen skapar bara dålig stämning runt laget du vill stödja. Det är obegripligt för mig och försvagar laget.

Vad säger du till de som säger att med din höga lön får du stå ut med det?
- För mig har de två sakerna inget med varandra att göra. Det är inte ett frikort till att förolämpa någon. Alla borde tänka på att visa respekt mot sina medmänniskor och kritisera på rätt sätt oavsett status eller inkomst. Jag har alltid behandlat supportrarna med respekt, och får jag konstruktiv kritik så försöker jag lyssna på det på ett objektivt sätt. Spelar jag dåligt får jag ta kritiken, det var samma sak i Basel och Mönchengladbach. Men det som hände här är inte normalt och det går inte att rättfärdiga.

Hela intervjun, i engelsk översättning av den ursprungliga intervjun som gjordes på tyska, finns att läsa på denna länk.