Medlemmar: 7585 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger har skaffat sig ett jobb. Det är oklart om han också har klippt sig.

Wenger tar toppjobb inom FIFA

ons 13 nov 2019 kl 19:05

Utöver diverse kommentatorsuppdrag har Arsene Wenger inte haft något fast jobb efter tiden i Arsenal. Men nu står det klart att han tar ett toppjobb inom UEFA.

Det spekulerades om både AC Milan och Bayern München och det ryktades till och med att Manchester United hade hört sig för om hans tjänster - men Wenger har tackat nej till allt. Nu har han fått ett nytt jobb och det är inte vilket jobb som helst heller. Han blir "Chief of Global Football Development" inom FIFA, vilket närmast kan översättas till "Chef för fotbollens utveckling".

Inom hans ansvarsområden ligger mer eller mindre allt som har med sporten att göra. Dels handlar det om hela sportens framväxt över hela världen, men han kommer också att sitta med i diverse tekniska kommittéer rörande coaching, utbildning, analys av mästerskap och annat och även ansvara för FIFAs medverkan i den organisation som heter IFAB och som ansvarar för fotbollens regelverk inklusive frågor som rör VAR.

Wenger själv säger så här till fifa.com:
"Jag ser fram emot att ta mig an denna extremt viktiga utmaning, inte bara för att jag har velat jobba med att analysera fotboll i ett vidare perspektiv men också för att FIFA ansvarar för fotboll i hela världen. Jag tror att det nya FIFA som vi har sett växa fram under senare år har sportens bästa för ögonen och jag vet att jag kan bidra till detta."