Medlemmar: 7610 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Unai Emery rädda upp situationen eller kommer han ersättas?

Hur säker är Unai Emerys framtid?

mån 18 nov 2019 kl 16:24

Kraftigt ifrågasatt och många fans vill se en ny tränare i Arsenal. Men hur säkert sitter Unai Emery?

Det är landslagsuppehåll och nyheterna kring Arsenal duggar inte direkt tätt. Men spalterna ska fyllas så då kan man ju alltid spekulera lite runt Unai Emerys framtid i klubben.
Spanjoren är kraftigt kritiserad.
Och efter den klena starten på säsongen är det många som vill se honom utbytt.
Men hur aktuellt är det?

The Sun skriver idag att Emery har en månad på sig att rädda sin egen framtid i klubben. Den officiella linjen från Arsenal är att spanjoren har 100 procent support från ledningen, men det gnys och gnälls bakom kulisserna och det finns en oro efter den dåliga starten att han tappat det.
När David Ornstein på The Athletic körde en Q&A idag fick han frågan om Emerys vara eller icke vara i klubben och då sade han:
"Arsenal har helt förkastat spekulationerna att de ska leta efter en ersättare till Emery. Sant eller inte, de kan inte säga något annat. Alla klubbar letar hela tiden efter spelare och ledare i förberedande syfte om de skulle behöva göra en förändring, det är standard. Interna konversationer är möjliga (jag säger inte att jag vet att de pågår, för det gör jag inte) och det finns en god chans att dessa inte kommer ut. Men om Arsenal aktivt pratade med potentiella ersättare eller deras folk så skulle jag tro att det skulle komma ut för folk snackar och inget har kommit ut bortsett från rapporterna om Mourinho, vilket jag misstänker kommer från hans folk för att göra klubbar medvetna att han finns tillgänglig".